Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Tuesday, 5 March 2013

BALU SULTAN SULU KATA INSIDEN LAHAD DATU HANYALAH DRAMA!!


Insiden di Lahad Datu dikatakan sebagai sebuah "drama"..
mungkin sahaja "drama" yang pada mulanya sudah dirancang rapi itu menjadi tidak terkawal lalu mengakibatkan pertumpahan darah dan mengorbankan nyawa kedua-dua belah pihak..



Perkataan "drama" dalam insiden di Lahad Datu ini diungkapkan oleh balu kepada Sultan Sulu,Mohd Mahakuttah Kiram...

Di mana beliau mendakwa beliau juga turut pernah diminta untuk terlibat dalam "drama" ini oleh pihak-pihak tertentu pada suatu ketika dahulu...


Balu kepada Sultan Sulu itu juga mendakwa bahawa media turut memainkan peranan dalam "mengada-ngadakan" cerita...

Hmmm...
nampaknya,semakin lama semakin banyak yang terbongkar dan kita ketahui dalam insiden di Lahad Datu ni...

3 comments:

  1. Ada antara kita mempersoalkan mengapa polis pula yg hulok kepala merela sehingga mengorbankan 6-9orang dari unit komandao mereka. Kita juga ada dengar penjelasan dari Jeneral ATM yg kata mereka terikat dgn Geneva Convention, itu pasal polis kena dulu. Saya cabar ATM jelaskan artikel mana dalam convention itu yg melarang tentera bertindak jika ada pencerobohan seperti itu. Menteri undang-undang kata ini bukan peperangan tapi pencerobohan itu sebab polis kena dulu. Menteri ni pun saya cabar artikel mana dalm convention tu yg tentera tak boleh bertindak. Dua orang ni mesti faham sekurang-kurangnya makna'declared war' dan 'police action' sebelum nak jawab cabaran saya. Saya pasti penasihat undang-undang faham, tapi saja dua orang ni cuba nak kelirukan rakyat. Ha, jawablah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silap tempat tanya ni bro

      Ada najib kisah

      Yang penting satu malaysia kena tipu

      Delete
  2. Tentera Israel menceroboh PALESTIN berabad-abad pun PBB buat xtahu . samalah dengan pencerobohan dilahad datu . apa lah punya turrrr . dah tu tak habis2 lagi . bila berita je cakap kawasan dah selamat . hahaaa..lawak lah kerajaan kita ini . huhuuu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive