Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Thursday, 24 January 2013

KAJIAN UUM - PERMAINAN JAHAT BN & SYABAS TIDAK JEJAS PAKATAN RAKYAT!!


Pelbagai usaha jahat BN mahu merampas kembali Selangor dari Pakatan Rakyat..
usaha jahat mereka yang kini sedang berterusan adalah dengan menimbulkan isu krisis air di Selangor,dan ianya bermula dari tahun lepas lagi..

Namun..
segala usaha itu berjaya di patahkan oleh penyokong-penyokong PR yang berjuang secara ikhlas melalui media baru sehinggakan rakyat kini faham bahawa isu air di Selangor ini hanyalah satu propaganda jahat BN melalui syarikat kroni mereka iaitu,Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas).

Kegagalan propaganda Bn dan kejayaan penerangan melalui media baru ini boleh dibuktikan dengan hasil Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaya (UMCEDEL) baru-baru ini...

Menurut Pengarah (UMCEDEL), Prof Mohd Redzuan Othman..
"Pada awalnya, mungkin ada orang yang salah mendapat maklumat bahawa krisis air Selangor itu disebabkan loji Langat 2 seperti dilaporkan dalam beberapa akhbar aliran utama.

"Bagaimanapun, kerajaan Pakatan Selangor, dengan menggunakan media Internet, berjaya menunjukkan bahawa masalah sebenar melibatkan Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS). Ini menyebabkan pengguna di Selangor yang mempunyai akses media Internet mengetahui masalah sebenar," katanya.

Mohd Redzuan ketika bercakap kepada pemberita menjelaskan, tinjauan itu dijalankan di semenanjung Malaysia dengan mengambil kira spektrum pengundi yang luas dari tiga kelompok kaum utama.


Cuma..
melalui hasil kajian tersebut menunjukkan bahawa pengundi luar bandar yang kurang atau tidak mendapat maklumat semasa dari internet lebih cenderung menyokong BN... 

Nampaknya sekali lagi dibuktikan penyokong BN adalah dikalangan mereka-mereka yang tidak mendapat maklumat semasa..
patutlah mereka mudah ditipu BN...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...