Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Wednesday, 26 December 2012

UMNO DAN "SYABAS" TERDIAM!! EMPANGAN SELANGOR PENUH MELIMPAH!!


Antara berita yang membuatkan BN senak perut..
Syabas yang merupakan medium BN untuk menyerang dan memburukkan Selangor pun akan terdiam bila baca berita ini...

Air Di Empangan Selangor Penuh, Melimpah


SHAH ALAM 24 DIS : Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) hari ini menyangkal dakwaan Ahli Parlimen Pandan, Datuk Seri Ong Tee Keat berhubung dakwaan penyusutan bekalan dan ketiadaan sumber baru air mentah di Selangor.


Pengarah LUAS, Md Khairi Selamat berkata kenyataan itu adalah tidak tepat kerana hampir semua empangan di Selangor mencatat tahap air yang penuh.

Md Khairi berkata sehingga 20 Disember 2012, kapasiti air bagi Empangan Tasik Subang, Empangan Semenyih, Empangan Langat, Empangan Klang Gates dan Empangan Batu adalah penuh pada tahap 100 peratus.

Beliau berkata limpahan air juga berlaku bagi Empangan Tasik Subang, Empangan Langat serta Empangan Semenyih.

“Manakala kapasiti air bagi Empangan Sungai Tinggi pada tarikh yang sama adalah pada tahap 93.33 peratus.

Lagi Empangan Sungai Selangor pula, sehingga 20 Disember 2012, kapasiti airnya telah meningkat ke tahap 90.17 peratus iaitu 207.40 juta meter padu pada ketinggian 216.65 meter.

“Peningkatan ini adalah berbanding dengan kapasiti air empangan tersebut pada 11 Oktober 2012 iaitu sebanyak 52.02 peratus dengan jumlah 119.65 juta meter padu pada ketinggian 199.3 meter,” katanya.

Jelasnya lagi, jumlah aliran air sungai mampu untuk membekalkan keperluan air mentah bagi lima loji pembersihan air (LPA) di Rasa, Rantau Panjang dan Bestari Jaya.

Bacaan harian baki aliran ini adalah tinggi berbanding dengan jumlah minima keperluan aliran sebanyak 300 JLH.

“Manakala pelepasan air dari Empangan Sungai Selangor telah dikurangkan sehingga 91.34 JLH pada 20 Disember 2012.

“Mengurangan pelepasan air ini adalah berbanding 521.3 JLH pada 11 Oktober 2012. Corak dan purata paras air Empangan Sungai Selangor dari bulan Januari sehingga November 2012 ditunjukkan di Graf 1,” tambahnya.

Kapasiti Empangan Sungai Selangor dan Sungai Tinggi itu dijangkakan terus meningkat ekoran kadar hujan yang banyak ketika Monson Timur Laut dari bulan November sehingga Mac.

“Berdasarkan kadar peningkatan takungan, kapasiti kedua-dua empangan ini dijangka akan kembali penuh sebelum bulan Februari 2013,” tambahnya.

Selangorku.

1 comment:

 1. Ketua MCA Gombak YIP KUM FOOK dan Ketua MCA Belia Gombak YIP JIUN HANN

  Mereka bapa dan anak kedua-dua sama “PENIPU” Guna kuasa MCA makan wang Tokong, makan wang bangunan Pasar orang ramai Selayang Baru, jual tanah di Johor, makan wang orang, tipu perempuan Selayang, Picah keluarga orang lain dan berkuarga tiga empat, lapor kepolis kata: lori hilang, resit hilang, ini semuanya dia berbuat wayang sendiri…benar-benarnya dia orang yang jahat.

  Ketika ini mereka tidak lagi sedar dirinya sebaliknya mengunakan kuasa MCA menlapor kepolis cuba ternyanya orang baik

  Sekarang orang ramai telah bersekolah dan dunia moden berinternet bukan zaman dulu

  Chief YIP KUM FOOK Gombak MCA and MCA Youth chief Gombak YIP Jiun Hann

  They are father and son both equally "LIAR" Use the power of MCA eat public money, corrupt of Market building Selayang Baru, the sale of land in Johor, eating the money people, deceit women Selayang, broken people family and have wives three four, reported to police said: lorry lost, missing receipts, all he acting himself... reality he is crooker…

  At the moment they are no longer conscious of themselves instead use power of MCA to report police, it is trying to harm the good people

  Now more people were going to school and now the modern world and people with internet

  By people of Taman Daya, kepong

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive