Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Sunday, 11 November 2012

TANDA HAMPIR PRU13 - BN MULA UGUT RAKYAT!!


Walaupun telah mengalami gelombang penolakan rakyat terhadap BN pada PRU -12 tahun 2008 lalu yang menyebabkan 5 negeri menjadi milik Pakatan Rakyat,namun BN tetap tidak mahu belajar dari kesilapan..

BN masih lagi mengamalkan budaya lama,iaitu mengugut rakyat dalam soal pembangunan..

BN akan berjanji pelbagai projek pembangunan yang sebenarnya menggunakan wang rakyat dan kemudiannya akan mengugut rakyat dengan berkata "jika kami menang di kawasan ini,kami akan teruskan projek yang telah dirancangkan di tempat ini.."

atau istilah yang Najib biasa gunakan "you help me,I help you.."

BN sekali lagi menggunakan tektik ugutan yang sama..


Kerajaan BN kata mereka akan bina SJKT di Bagan Dalam sekiranya BN menang di Pulau Pinang dalam PRU 13 nanti..
dan kenyataan itu sebenarnya adalah berupa ugutan,BN cuba mengatakan sekiranya BN kalah di Pulau Pinang,sekolah tersebut tidak akan dibina..

Sedangkan Kementerian Pelajaran bukanlah milik BN atau pun UMNO..
kementerian perlulah menjalankan tanggungjawabnya sebagai kementerian yang bertanggungjawab dalam soal kemajuan pendidikan rakyat di negara ini tanpa mengambil kira fahaman politik..

Nampaknya BN masih lagi tidak sedar,bahawa semua kakitangan Kementerian Pelajaran termasuk Menterinya diamanahkan oleh rakyat untuk memajukan bidang pendidikan dan gaji mereka dibayar oleh rakyat,bukannya oleh parti-parti tertentu...

Rakyat tak perlu risau..
jika Pakatan Rakyat mentadbir segala kemajuan bidang pendidikan akan diambil alih dan akan diteruskan kerana itu semmangnya sudah menjadi tanggungjawab kerajaan yang mentadbir negara...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive