Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Sunday, 11 November 2012

SELANGOR GAGAL MENJADI SEPERTI APA YANG DISASARKAN MB LAMANYA, KHIR TOYO!!


Selangor sememangnya sudah gagal mengikut perancangan Menteri Besar yang lama,Khir Toyo..

Mengikut perancangan dan ramalan MB lamanya, Khir Toyo..
Selangor hanya akan bertahan selama 6 bulan sahaja sebelum menjadi "Muflis"..

Jangkaan muflis itu adalah berikutan Kerajaan Negeri Selangor memberikan air percuma 20m3 kepada semua rakyat di Selangor yang menggunakan meter individu..

Selangor kini sudah membelanjakan lebih setengah bilion untuk pelbagai kebajikan rakyat Selangor sejak tahun 2008,sesuatu yang tiada di zaman UMNO..

Sasaran Muflis oleh MB lamanya itu semakin jauh tersasar apabila Selangor kini menjadi negeri yang mencatat pelaburan tertinggi di Malaysia dengan nilai pelaburan RM6.9 billion..


Selangor Catat Nilai Pelaburan RM6.9 Bilion Tertinggi Di Malaysia

SHAH ALAM, 10 NOV: Perkembangan ekonomi Selangor dijangka terus berkembang pesat setelah negeri itu berjaya menarik jumlah pelaburan tertinggi dalam sektor pembuatan dengan nilai RM6.9 bilion berbanding negeri-negeri lain.

Angka yang diperolehi dari statistik terbaru, sehingga Ogos 2012 itu diperolehi dari MIDA (Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia) semalam.

Statistik pelaburan itu juga menunjukkan Selangor berjaya mencatat jumlah pelaburan dalam negeri tertinggi yang bernilai RM5.23 bilion dan pelaburan asing bernilai RM1.66 bilion dengan jumlah projek perindustrian tertinggi, 170 projek.

Jumlah tersebut berjaya dicapai disebabkan kemampuan Kerajaan Pakatan Rakyat (PR) negeri ini berjaya mewujudkan suasana yang kondusif untuk perniagaan sekaligus menarik minat pelabur-pelabur baru untuk melabur.

Demikian menurut Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dalam upacara perasmian ‘Selangor Healthy Lifestyle Expo 2012′ yang diadakan di Shah Alam Convention Centre (SACC) hari ini.

Memang Selangor semakin tersasar dari jangkaan Khir Toyo..
kah..kah..kah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive