Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Monday, 8 October 2012

BILA AWANG ADEK TAK TAHU NAK CAKAP APA,TAPI MASIH NAK BERCAKAP,INILAH JADINYA.


Aku rasa Awang Adek ni dah tak tahu nak cakap apa dah..
dah takde idea dah... tapi nak bercakap jugak supaya nampak macam "best-best" jer...

Bila pemimpin BN yang lain terutamanya Najib memberikan alasan yang "bodoh" tentang kenaikan harga gula..
Awang Adek ni pun nak bercakap jugak...
nak menyibuk jugak....
dia tak mahu beri peluang pada pemimpin BN yang lain menunjukkan kebodohan mereka...
Awang Adek pun nak juga tunjuk tahap kebodohannya

Tapi yang malangnya bagi Awang Adek,dia terlupa yang dia "ter-recycle"
alasan lama..

Inilah pemimpin UMNO yang paling menyedihkan yang pernah aku jumpa..
Mungkin dia call je wartawan Utusan tu dan bagitahu "ko copy n paste je lah statement aku yang dulu tu.. pas tu ko edit harga gula yang baru bagi nampak macam aku bagi statement kejap tadi.. kasi real sikit.."
kot le macam tu kan.. aku agak  jer tu...

Kalau nak tengok tahap kebengapan dan tahap kandungan oksigen di dalam kepala Awang Adek ni..
korang baca petikan-petikan yang diambil dari media UMNO sendiri...

Tahun 2010,dalam bulan July... Awang Adek kata...
"Peningkatan harga gula sebanyak 25 sen sekilogram berikutan pelarasan subsidi yang diumumkan Khamis lalu dijangka dapat mengurangkan aktiviti penyeludupan.."


Tahun 2010 jugak,dalam bulan Dec.. Awang Adek berkata..
"Ia (menangani penyeludupan) adalah antara sebab kerajaan terpaksa menaikan harga bahan itu, selain mengurangkan jurang perbezaan harga di peringkat antara bangsa,"


Pada Tahun 2011, dalam bulan May.. Awang Adek berkata lagi..
"Kenaikan harga gula kepada RM2.30 sekilogram akan melumpuhkan aktiviti penyeludupan bahan subsidi itu ke negara jiran selain dapat menjimatkan perbelanjaan kerajaan.."


Kenyataan terbaru Awang Adek yang dikeluarkannya semalam..
sama macam yang lama-lama..
"perbezaan harga yang sangat ketara berbanding negara jiran sebelum ini menjurus kepada kegiatan penyeludupan gula yang sukar dibendung.."


Bila otak dah beku,memang tak dapat nak fikir dah..
bila dah tak dapat nak cari alasan yang bagus-bagus mereka "recycle" alasan lama untuk memperbodohkan rakyat buat sekalian kalinya..

Nak bodohkan rakyat ke apa ni..?
ke saje nak memperbodoh-bodohkan diri sendiri..?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive