Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Tuesday, 30 October 2012

BERITA YANG MENGUJI KEPERIHATIAN SEBENAR BN DALAM ISU AIR SELANGOR


Kerajaan Negeri Selangor mahu melakukan penstrukturan menjadikan syarikat-syarikat air seperti SYABAS, Puncak Niaga dan Puas milik kerajaan negeri sebelum bersetuju dengan pembinaan loji penapisan air Langat 2.Ini satu berita yang akan menguji sejauh mana kerajaan BN benar-benar perihatin dengan masalah air di Selangor dalam isu Langat 2..

BN sentiasa memberikan alasan konon-kononnya mahu menyelamatkan rakyat Selangor dari krisis air dengan pembinaan Langat 2...(walaupun yang sebenarnya tiada krisis air di Selangor)

Kini dengan hasrat MB Selangor yang mahu memilik negerikan syarikat air sebelum bersetuju membenarkan pembinaan Langat 2,apakah BN akan bersetuju?

Adakah BN akan bersetuju dalam keadaan dimana BN tidak mempunyai suara langsung walaupun melalui agen-agen mereka untuk mencadangkan kenaikan tarif air di Selangor apabila pemilikan ini menjadi kenyataan..

Atau adakah BN akan sedaya upaya cuba menggagalkan pemilikan ini kerana mahu mengaut keuntungan dari perniagaan air melalui kroni-kroni secara berterusan..?

Bagi kerajaan Negeri Selangor,sememangnya wajar kerajaan negeri menguruskan sendiri air untuk rakyat negeri Selangor..
jika diserahkan kepada pihak yang menjadi agen BN menguruskan air, rakyat Selangor akan menjadi mangsa kezaliman syarikat kroni yang akan kerap mengadakan catuan air walaupun sebenarnya tiada masalah kekurangan bekalan air..

Selangor ini...
jika mengikut perjanjian antara syarikat air kroni BN,Syabas dengan Kerajaan Negeri pimpinan Khir Toyo sebelum PRU 12,2008 dahulu, rakyat Selangor sepatutnya kini menerima beban kenaikan tarif air sehingga 37%..

Tetapi,apabila PR menang di Selangor pada PRU 12 lalu,perjanjian tersebut diabaikan an pemberian air 20m3 percuma diberikan kepada rakyat..

Khalid jarang bersuara..
tapi sekali bersuara, selalu memberikan kejutan...

1 comment:

  1. It is not my first time to pay a visit this web site, i am browsing this website dailly and obtain pleasant information from here everyday.
    Also visit my web site ; sbobet agent

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive