Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Saturday, 15 September 2012

TIADA JAMINAN KESELAMATAN UNTUK PROGRAM PAKATAN - HISHAMUDDIN.Bagaimanakah Datuk Seri Hishamuddin Hussein sebagai Menteri Dalam Negeri boleh mengeluarkan kenyataan beremosi apabila membicarakan soal keselamatan program Jelajah Merdeka Rakyat yang diterajui Anwar Ibrahim selaku Ketua Pembangkang di negara ini....

Perlu diingat..
setiap Ketua Pembangkang di setiap negara adalah merupakan individu yang berpotensi menjadi Perdana Menteri....

Itulah sebabnya di kebanyakan negara,mereka  meletakkan tahap keselamatan Ketua Pembangkang hampir menyamai tahap keselamatan seorang Perdana Menteri..

Kenyataan Hishamuddin itu juga menggambarkan kerajaan menafikan hak rakyat dalam mendapat perlindungan dari pihak berkuasa dalam menghadapi keganasan yang dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab yang ingin mencetuskan huru hara...

Bagaimana pula kisahnya dengan Visi PDRM  
"MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN PROFESIONAL DAN MENJAMIN DALAM 
MELINDUNGI NEGARA DAN MENJAMIN PERSEKITARAN YANG SELAMAT BAGI MASYARAKAT".Apakah visi hanya dimaksudkan kepada "MENJAMIN PERSEKITARAN YANG SELAMAT BAGI UMNO "..????

Rakyat menjadi semakin pelik bagaimana pihak berkuasa boleh berada di dalam kelompok manusia yang melakukan serangan ke atas bas yang dinaiki Anwar Ibrahim tanpa melakukan apa-apa.. 

Malah pihak polis menahan pula pengawal peribadi Anwar yang cuba menghalang kemaraan samseng-samseng UMNO dari menyerang bas yang dinaiki Anwar Ibrahim... [KISAH PENGAWAL PERIBADI ANWAR BACA SINI]

Dan rakyat bertambah pelik apabila menteri yang bertanggungjawab dalam soal keselamatan dan ketenteraman awam di negara ini boleh mengeluarkan kenyataan bodoh yang sebegitu...


Tiada jaminan keselamatan pada program pembangkang

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata, kerajaan tidak perlu menjamin keselamatan untuk program jelajah pembangkang yang terus dicemari perbuatan khianat.

NONE"Tak payah jaminan, yang akan tentukan (penerimaan terhadap PKR) orang Johor itu sendiri," katanya kepada Malaysiakini ketika ditanya sama ada kerajaan boleh menjaminan insiden kekasaran terhadap pembangkang tidak berulang.

"Saya tengok PKR pun tahu dan boleh menilai sendiri apa yang berlaku di sana. Ini politik. Politik adalah berkaitan dengan risiko, risiko yang dicongak.

"Kalau risiko yang dicongak juga tidak jalan, maknanya tiada tempatlah dia. Orang Johor yang akan menentukan."

Bas kempen Jelajah Merdeka Rakyat PKR disimbah cat merah - buat kali ketiga - sewaktu Ibrahim mengadakan siri jelajah ke Johor tengah hari ini.

Sebelum ini, bas tersebut diserang buat kali pertama di hadapan Pasar Siti Khadijah di Kota Bharu awal bulan ini dan kemudiannya di Jasin pada minggu lalu

'Kena tanya orang Johor sendiri'
Beliau bagaimanapun enggan mengulas langsung berhubung kejadian di Tangkak itu.

"Itu kena tanya orang Johor sendiri," kata anggota Parlimen Sembrong itu.

Kalau mahu lihat jawapan orang Johor...
lihat [DISINI]

Sumber berita.

2 comments:

 1. SELAMAT MALAYSIA
  Ketua Pemuda Gombak MCA Yip Jiun Hann
  “U” Punya Bapa YIP KUM FOOK(mca gombak) melakukan hal jahat, tipu wang orang, tipu WANITA, merosakan keluarga orang lain, makan duit Tokong………….telah membangkitkan orang ramai naik marah.
  “U” sepatut menasihat Bapa berkelakuan baik tetapi dengan dukacita sebaliknya “U” membangkitkan nama pemimpin Negara kita PM Najib Tun Razak dan Ketua MCA Dr chua Soi Lek pun bersama kelakuan mengapa orangramai tidak menyoalkan?
  “U” memang kurang ajar, sebagai seorang ketua pemimpin Pemuda MCA Gombak sepatutnya menjunjung pemimpin dan hormat Negara, bukan membusukan pemimpin dan menburokkan nama kebaikan Malaysia.
  Sekiranya “U” tak suka Negara Malaysia, lebih baik “U” dan Bapa “U” keluar Negera ini.
  Kita harap pemimpin kita mengambil tindakan kepada dia. Supaya nama kebaikan Malaysia dapat di pertahankan.
  Sekian, Terima Kasih.
  YANG BENAR,
  RAKYAT YANG SAYANGI MALAYSIA
  GOMBAK, SELANGOR

  save MALAYSIA
  MCA Youth chief Gombak Yip Jiun Hann
  "U" Your father YIP KUM FOOK do evil, cheated money, deceit WOMEN, family confuses others, eat Temple money ............. Temple crowd are very angry.
  "U" should advise your father to do good things but with sadly "U" try to put bad name of our PM Najib Tun Razak and MCA chief Dr Chua Soi Lek , why people did not question it?
  "U" was rude, as head of MCA Youth leader should honour and respect our leaders, not try to destroy our leaders and make bad name of Malaysia.
  If "U" does not like Malaysia, the better "U" and your father can out of this Country.
  We expect our leaders to take action on him. So that the good name of Malaysia can be defended.

  Thank you,
  THE TRULY,
  People Who Love Malaysia
  Gombak


  ReplyDelete
 2. Ketua M.C.A Gombak YIP KUM FOOK,
  Perkara U buat salah (jahat), tipu wang orang ramai, tipu perempuan dan wang perempuan, makan wang Tokong ……U sekiranya manusia U mesti bertanggongjawab sendiri.

  U menlaporkan kepada Polis. Polis mesti akan guna otaknya menyiasat mana yang betul dan mana yang tipu. Siapa makan cilli padi, siapa akan rasa pedasnya.

  Kalau U Jantan, gunalah nama U sendiri bertekal di Internet, jangan guna nama yang Suci SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA, bagi menyembunyikan diri..

  Head of M.C.A Gombak YIP KUM FOOK ,
  U do mistake (crooks), lies of money people, lies of women and money women, eat money Temple, U are human being should be charged with the responsibility themselves.

  U report to police. Police must use his brain will investigate what is right and what is wrong. Anyone eat Cilli Padi, Anyone will feel the spiciness.

  if U males, U use own name against on the Internet, do not use the Holy name of SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA, for hide yourself ..


  Head of M.C.A Gombak YIP KUM FOOK ,
  你做邪恶的事,骗公众的钱,骗女人和骗女人的钱,吃寺庙的钱...... 你应该自己负责任。

  你向警方报案。警方一定会使用大脑进行调查,谁是错误, 谁骗人的钱.。谁I吃辣椒,谁会觉得辣。

  你如果是男性,在互联网上使用自己的名辩论,不要使用神圣 SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA,的名来隐藏自己..

  YOUR TRULY

  MCA MALAYSIA

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive