Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Friday, 21 September 2012

SIAPA MB SELANGOR JIKA BN TAWAN SELANGOR?


UMNO kenalah terlebih dahulu umumkan siapa yang bakal dilantik menjadi MB Selangor sebelum PRU 13 ini..

Sebabnya rakyat Selangor lihat UMNO Selangor ni macam dah tak ada pemimpin yang berkaliber langsung untuk dijadikan MB..

Dan lagi satu UMNO Selangor ni nampak macam tidak bersatu...
mereka ada team mereka masing-masing..

Team Noh Omar..

team Khir Toyo..
team  Mohd Zin Mohamed

Kalau mereka benar-benar bersatu dan tiada team masing-masing,kenapa tidak dilantik je salah seorang dari 3 orang tu menjadi pengerusi BN Selangor..?

Apakah Najib yang sebelum ini melantik dirinya sendiri menjadi Pengerusi BN Selangor tu ada calon beliau sendiri selain 3 ornag tu untuk dijadikan MB Selangor sekiranya UMNO dapat tawan Selangor kembali..?

BN Selangor bertambah nampak bercelaru apabila Najib yang memegang jawatan Pengerusi BN Selangor tidak "berbunyi", tetapi Muhyiddin yang nampaknya lebih-lebih dalam isu Selangor ni..

Dulu pun Muhyiddin pernah kata yakin tawan 9 Dun Selangor yang kini dikuasai Pakatan Rakyat..
sedangkan Muhyiddin bukan Pengerusi BN Selangor pun..

Laki Kak Mah dan Kak Mah sendiri pun senyap tak bersuara ni Muhyiddin pulak yang sibuk.. 

Kalau di Perak,orang-orang Muhyiddin dah di"pasang" di setiap peringkat..
perkara ni korang boleh ditanya pada UMNO Perak..
orang-orang Muhyiddin sudah siap sedia..
siap sedia untuk apa aku tak tahu ler..

Dan korang kena baca ni dulu kalau nak tahu perancangan BN jika berjaya tawan Selangor...[BUKTI PERANCANGAN BN]
itupun kalaulah berjaya..

PKR gesa Umno umum calon MB sebelum bercita-cita tawan Selangor

 PETALING JAYA,  21 Sept — Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin mencabar Perdana Menteri (PM) Datuk Seri Najib Razak untuk menamakan nama calon bakal Menteri Besar sebelum bercita-cita mahu menawan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor disamping juga menggesa mengumumkan tarikh pilihanraya umum ke-13.

Cabaran tersebut dilontar oleh Zuraida (gambar) bagi menjawab kenyataan Timbalan PM Tan Sri Muhyiddin Yassin yang kononnya Umno dan BN memiliki resipi untuk menawan Selangor dalam PRU yang bakal menjelang dalam akhbar Sinar Harian pada 16 September lalu.

“Mereka mahu tawan Selangor tapi siapa bakal MB yang mereka mahu? Calon pun tiada, tapi masih mahu bercita-cita tawan kerajaan PR disini?,” kata Zuraida dalam satu majlis pelancaran Jelajah Selangor di pejabat PKR di Subang pagi tadi.

“Jika Umno mempunyai resipi untuk menang, kami mencabar Muhyiddin mendesak PM untuk mengumumkan segera PRU ke-13. Kemudiaan barulah bercakap tentang mahu menawan Selangor.”

Umno serius untuk menawan semula Selangor dan khabar angin antara dua calon mereka ialah Dato' Sri Mohd Zin Mohamed dan Datuk Seri Noh Omar tetapi hingga kini PM selaku pengerusi BN Selangor belum mengeluarkan kenyataan tentang siapa bakal MB mereka.

Zuraida juga mengingatkan Umno supaya menghentikan sandiwara gerak saraf politik dengan menyerang kerajaan PR di Selangor kerana usaha tersebut tidak akan berhasil kerana rakyat sudah matang dan dapat berfikir sendiri.

Malahan ahli parlimen Ampang turut mempersoalkan tindakan Muhyiddin yang seperti mendahului PM kerana bertindak mengumumkan resepi tersebut tersebut dan bukannya Najib sendiri.
“Kenapa dia seperti mengambilalih Selangor daripada Najib?,” soalnya.

Pada Ahad lalu, Muhyiddin berkata “suasana” ketika ini tampak menyebelahi BN untuk mendapatkan semula Selangor tetapi kejayaan tersebut bergantung kepada ahli Umno yang perlu mengelak daripada tindakan mensabotaj parti dan bekerjasama.

Timbalan presiden Umno tersebut juga berkata sepanjang empat tahun pemerintahan Pakatan Rakyat, terdapat banyak isu dan masalah yang melanda dalam negeri tersebut yang gagal diselesaikan.

Dia juga menambah semua tempat yang dilawatinya di Selangor, orang ramai dan peniaga tempatan akan membuat keluhan terhadap pemerintahan kerajaan negeri sekarang.

TMI

1 comment:

 1. Ketua M.C.A Gombak YIP KUM FOOK,
  Perkara U buat salah (jahat), tipu wang orang ramai, tipu perempuan dan wang perempuan, makan wang Tokong ……U sekiranya manusia U mesti bertanggongjawab sendiri.

  U menlaporkan kepada Polis. Polis mesti akan guna otaknya menyiasat mana yang betul dan mana yang tipu. Siapa makan cilli padi, siapa akan rasa pedasnya.

  Kalau U Jantan, gunalah nama U sendiri bertekal di Internet, jangan guna nama yang Suci SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA, bagi menyembunyikan diri..

  Head of M.C.A Gombak YIP KUM FOOK ,
  U do mistake (crooks), lies of money people, lies of women and money women, eat money Temple, U are human being should be charged with the responsibility themselves.

  U report to police. Police must use his brain will investigate what is right and what is wrong. Anyone eat Cilli Padi, Anyone will feel the spiciness.

  if U males, U use own name against on the Internet, do not use the Holy name of SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA, for hide yourself ..


  Head of M.C.A Gombak YIP KUM FOOK ,
  你做邪恶的事,骗公众的钱,骗女人和骗女人的钱,吃寺庙的钱...... 你应该自己负责任。

  你向警方报案。警方一定会使用大脑进行调查,谁是错误, 谁骗人的钱.。谁I吃辣椒,谁会觉得辣。

  你如果是男性,在互联网上使用自己的名辩论,不要使用神圣 SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA,的名来隐藏自己..

  YOUR TRULY

  MCA MALAYSIA

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive