Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Monday, 3 September 2012

SERANG ANWAR - AMK SELANGOR BERASA KESAL SIKAP POLIS.Angkatan Muda Keadilan Selangor hari ini mempersoalkan kelewatan Polis Diraja Malaysia terutama Kontinjen IPK Negeri Kedah yang begitu lewat tiba untuk menangani kekecohan akibat insiden melempar kasut ke dalam masjid oleh ahli Perkasa di Masjid Seberang Pumpong, Alor Star malam semalam.

AMK Selangor turut mengecam perbuatan biadap sekumpulan ahli Perkasa ini dan percaya kumpulan ini telah melampaui batas dan seharusnya pihak Suruhanjaya
Pendaftaran Pertubuhan mengkaji semula kelayakan golongan pelampau seperti ini dari terus bergerak aktif.

AMK Selangor berpandangan bahawa kelewatan tindakan PDRM dalam menangani isu provokasi seperti ini bakal mencetuskan ketegangan yang lebih di kemudian hari. 

Ini akan mengakibatkan kemungkinan pihak yang diserang akan bertindak balas serta mengakibatkan pergaduhan lebih besar. 


PDRM Harus Layan Rakyat Sama Rata, Hentikan Sikap Berpihak

PDRM selaku sebuah entiti yang penting dalam mengimbangi politik dan mengawal keselamatan dalam negara haruslah terus bijak dan tidak berpihak kepada mana-mana individu mahupun pertubuhan bagi memastikan setiap rakyat mendapat hak sama rata dan perlindungan keselamatan.

AMK Selangor mendesak Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim untuk memberikan perhatian serius atas kejadian ini, dan bertindak menyiasat mengapa pasukan polis lewat tiba di tempat kejadian, sekiranya terdapat laporan. 

AMK Selangor bimbang dan tertanya-tanya jika terdapat serangan yang serupa terhadap pimpinan Umno BN apakah reaksi PDRM dan bagaimana mereka bertindak dan menekan individu serta kumpulan yang melakukan serangan seumpama itu.

Adakah kerana insan yang berada dalam masjid itu bernama Anwar Ibrahim, maka keselamatan beliau tidak penting? Apatah lagi beliau sedang menyampaikan tazkirah dan bukan ceramah politik seperti kebiasaan. 

Apakah jika rakyat itu tidak berpangkat dan bukan ahli Umno, maka mereka tidak berhak untuk perlindungan dan jaminan keselamatan hatta diserang dan ada tujuan untuk mencederakan?

PDRM telah pergi terlalu jauh dari landasan sebenar, maka wajarlah mereka memainkan peranan lebih aktif untuk dengan efisien menangani kejadian seumpama ini. 

Pengumuman Malaysia sebagai negara selamat, adalah mimpi dan penipuan terang-terangan yang sekadar menutup kelemahan banyak pihak.
Haruslah PDRM secara langsung, tidak menyebelahi mana-mana pihak dalam isu keselamatan rakyat. Pakatan Rakyat juga tidak meminta layanan istimewa, cukuplah sekadar jika PDRM tahu tanggungjawab dan rakyat Malaysia menerima perkhidmatan yang lebih meyakinkan.

Jika Dato Seri Anwar Ibrahim, selaku Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia menerima layanan keselamatan yang teruk, AMK Selangor bimbang apakah nasib seorang rakyat biasa apabila berhadapan kesulitan dan bahaya.

Justeru, AMK Selangor percaya PDRM dalam usia lebih 200 tahun telah lebih bersedia bersikap profesional. 

Insiden ini bukan setakat perbuatan melempar kasut, tetapi adalah cubaan menanam sikap ganas dan kebencian yang harus dikikis dari awal. 

AMK Selangor percaya PDRM masih mempunyai integriti yang tinggi, serta meletakkan profesionalisme sebagai teras perkhidmatan mereka terhadap rakyat Malaysia.


AZMIZAM ZAMAN HURI
Ketua AMK Selangor
Naib Ketua AMK Kebangsaan

Lianglahad :- setahu aku setiap ceramah Anwar mesti ada polis yang mengintip...
kenapa lewat sangat ambil tindakan..?

3 comments:

 1. AMK jangan lengai sangat. Dah tau sekarang pemimpin PR beresiko tinggi dlm aktiviti ceramah atau taskirah cepat cepat lah tubuh unit keselamatan bagi menjaga pemimpin PR. Ashik cakap dan salah kan itu ini pun tak guna. Proaktif sikit. Tubuh unit keselamat bagi setiap negeri. Macam mana sampai dlm negeri bawah pemerintahan pr sendiri keselamatan pemimpin tak terjamin. Harap anggap kritikan ini kritikan yg membina bukan menghina.

  ReplyDelete
 2. MudaH-mudahan Allah menjaga Dsa, seterusnya membinasakan mereka.

  ReplyDelete
 3. SELAMAT MALAYSIA
  Ketua Pemuda Gombak MCA Yip Jiun Hann
  “U” Punya Bapa YIP KUM FOOK melakukan hal jahat, tipu wang orang, tipu WANITA, merosakan keluarga orang lain, makan duit Tokong………….telah membangkitkan orang ramai naik marah.
  “U” sepatut menasihat Bapa berkelakuan baik tetapi dengan dukacita sebaliknya “U” membangkitkan nama pemimpin Negara kita PM Najib Tun Razak dan Ketua MCA Dr chua Soi Lek pun bersama kelakuan mengapa orangramai tidak menyoalkan?
  “U” memang kurang ajar, sebagai seorang ketua pemimpin Pemuda MCA Gombak sepatutnya menjunjung pemimpin dan hormat Negara, bukan membusukan pemimpin dan menburokkan nama kebaikan Malaysia.
  Sekiranya “U” tak suka Negara Malaysia, lebih baik “U” dan Bapa “U” keluar Negera ini.
  Kita harap pemimpin kita mengambil tindakan kepada dia. Supaya nama kebaikan Malaysia dapat di pertahankan.
  Sekian, Terima Kasih.
  YANG BENAR,
  RAKYAT YANG SAYANGI MALAYSIA
  GOMBAK, SELANGOR

  SAVE MALAYSIA
  MCA Youth chief Gombak Yip Jiun Hann
  "U" Your father YIP KUM FOOK do evil, cheated money, deceit WOMEN, family confuses others, eat Temple money ............. Temple crowd are very angry.
  "U" should advise your father to do good things but with sadly "U" try to put bad name of our PM Najib Tun Razak and MCA chief Dr Chua Soi Lek , why people did not question it?
  "U" was rude, as head of MCA Youth leader should honour and respect our leaders, not try to destroy our leaders and make bad name of Malaysia.
  If "U" does not like Malaysia, the better "U" and your father can out of this Country.
  We expect our leaders to take action on him. So that the good name of Malaysia can be defended.

  Thank you,
  THE TRULY,
  People Who Love Malaysia
  Gombak

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive