Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Friday, 28 September 2012

KELAKAR TAPI BENAR - PENGERUSI NGO ANTI PENYELEWENGAN MELAKUKAN PENYELEWENGANNama sahaja Gabungan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)..
tapi rupa-rupanya pengerusinya sendiri yang ada sikap suka menyeleweng..

GAPS ditubuhkan konon-kononnya untuk membenteras penyelewengan di Selangor,tetapi sehingga kini tiada satu pun penyelewengan kerajaan Selangor yang dapat dijadikan asas pertuduhan yang kukuh..

Yang ada hanyalah bukti penyelewengan Pengerusi NGO anti penyelewengan ini..
bunyi memang kelakar, orang yang anti penyelewengan sendiri yang
menyeleweng...
tapi itulah hakikatnya.. 

Buktinya disini..

 

Jadi Hamidzun ni tidak layak untuk bercakap soal penyelewengan..

Itulah sebabnya kita katakan UMNO tak layak bercakap :
  • soal rasuah dan penyelewengan - sebab dalam 55 tahun ini telah banyak berlaku rasuah dan penyelewengan yang dilakukan oleh pemimpin UMNO..,ini pengerusi NGO anti penyelewengan sendiri pulak yang seleweng.
  • soal hudud - sebab selama 55 tahun tak pernah cuba untuk melaksanakan hudud..
  • soal memajukan bangsa melayu - sebab setelah 55 tahun,bangsa melayu semakin terpinggir dari segi ekonomi,dahulu tahap pendapatan seisi keluarga melayu berada ditangga kedua,tetapi selepas 55 tahun melayu jatuh ke tangga ketiga selepas Cina dan India.. matlamat DEB sendiri dalam mecapai 30% ekuiti bumiputera sendiri telah pun terbukti gagal..
  • soal tanah melayu - tanah rezab melayu yang dahulunya mempunyai 3 juta hektar,kini hanya tinggal 1.7 juta hektar sahaja,itupun data pada tahun 1995,sekarang ni tak tahulah masih berbaki berapa..
  • soal kedaulatan Raja-Raja Melayu - UMNO lah yang menghakis kuasa Raja-Raja melayu dan yang paling banyak sekali melakukan penghinaan ke atas Raja-Raja Melayu..
  • Soal agama - UMNO lah yang paling banyak sekali melaksanakan penutupan surau-surau dan merobohkan masjid apabila surau dan masjid tersebut mula mengadakan ceramah agama mengenai "ilmu jenayat" yang merangkumi hukum hudud,qisas dan takzir.. dari segi peruntukan pula boleh lah kita lihat [DISINI] dan juga [DISNI]. Dan UMNO jugalah yang kerap "banned" guru agama dari mengajar di masjid sehinggakan masjid menjadi sunyi sepi dari majlis agama.
Sudah 55 tahun semua ini berlaku..
saban tahun semakin teruk dan bertambah teruk..

Sumber Sungaiderhaka

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive