Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Thursday, 27 September 2012

BATAL AIR SELANGOR - ADNAN YAAKOB KATA AMARAN BELIAU ADALAH SERIUS!!Kerajaan Pahang melalui Menteri Besarnya yang pernah pernah menunjukkan isyarat lucah seperti gambar diatas mengeluarkan amaran bahawa kerajaan Pahang serius dalam isu pembatalan perjanjian pembekalan air ke Selangor..

Adnan mengeluarkan kenyataan berani tersebut disebabkan Selangor sehingga kini tidak mahu membenarkan projek kroni BN,Langat 2.


Sinarharian

Langat 2 sebenarnya tidak perlu kerana yang penting sekarang adalah pemulihan loji rawatan air yang sedia ada yang hanya memakan belanja RM225 juta.
baca sini [ALASAN SELANGOR].

Usaha Selangor dalam mempertahankan kebajikan rakyat Selangor supaya kadar air yang murah dapat dinikmati oleh rakyat Selangor seringkali berhadapan dengan cabran yang bodoh seperti yang BN lakukan ini..

Kalau ikutkan perjanjian Kerajaan UMNO Selangor dengan Syabas pada 2008 (sebelum pilihanraya) lalu,rakyat Selangor sebenarnya kini telah terbeban dengan kadar kenaikan tarif air sebanyak 37%...

Namun..
sehingga kini kerajaan PR Selangor menolak perjanjian UMNO - Syabas yang membebankan rakyat tersebut dan tidak pernah melaksanakan sebarang kenaikan tarif air sejak 2008...
malahan 20 meter padu air percuma pula yang diberi kepada rakyat..


Ugutan Adnan ini adalah contoh "keegoan" dari kerajaan BN...
mereka tidak fikirkan soal rakyat..
yang mereka mahukan adalah Selangor ikut dan patuh kepada tuntutan serakah mereka dan kroni-kroni mereka..

Dalam ugut-ugut tu...
Adnan mengakui keputusan tersebut perlu mendapat pandangan Kerajaan Pusat terlebih dahulu..
dia pun tahu dia tak boleh nak buat keputusan sendiri..
nak "sembang" je boleh ler..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive