Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Monday, 10 September 2012

UNISEL - AMK CABAR NOH OMAR DEDAH REKOD PERJANJIAN 30 TAHUN DENGAN JANA NIAGAAngkatan Muda Keadilan (AMK) Selangor hari ini melihat tindakan Noh Omar mengkritik kerugian yang kononnya dialami oleh Universiti Selangor seperti mendedahkan kelemahan pentadbiran lama Barisan Nasional di Selangor sebelum tahun 2008


Ini adalah kerana Kerajaan Selangor sedang dalam proses mengambilalih hutang yang ditanggung Universiti Selangor (Unisel) sebanyak RM 15 juta bagi membebaskan beban kewangan universiti tersebut.  Sebabnya masalah ini berlaku bila masa pembinaan Unisel , Kerajaan Negeri terdahulu (Umno-BN) tidak

memasukkan dana untuk menyelesaikan hutang tersebut


Sebagai Menteri dan Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Selangor, Noh Omar perlu tahu bahawa Unisel tidak memiliki modal yang cukup serta tidak berupaya membayar hutang tersebut.

Ini adalah kerana salah satu daripada masalah Unisel ialah modalnya tidak cukup untuk membiayai kos seperti pembinaan kampus berjumlah RM 600 juta dan asrama, RM 200 juta.UNISEL RUGI AKIBAT PERJANJIAN MENGUNTUNGKAN KRONI UMNO


AMK Selangor berpendapat Noh Omar sepatutnya berani memdedahkan rekod Unisel yang membuat perjanjian dengan Jana Niaga selama 30 tahun yang ditandatangani antara 2003 dan 2004 iaitu semasa zaman pemerintahan Barisan Nasional, sehingga mengakibatkan Unisel berhutang RM 15 juta dengan JNSB.


AMK Selangor percaya Noh Omar sendiri tahu kerajaan negeri semasa ditadbir Barisan Nasional telah meluluskan keseluruhan bangunan Universiti Selangor (Unisel) tanpa memperolehi Sijil Layak Menduduki (CF) dan tindakan itu bakal mengancam keselamatan pelajar dan kakitangan Unisel sendiri.


Tan Sri Khalid Ibrahim cuba dijadikan mangsa akibat dari amalan kronisma Umno , Unisel sedang  dalam penstukturan semula dan rakyat Selangor meyakini keupayaan Menteri Besar untuk menjadikan Unisel lebih berdaya saing.


Justeru pendedahan Noh Omar adalah umpama percubaan nakal untuk menganggu kelancaran pentadbiran kerajaan Negeri Selangor, sedangkan beliau tahu semua kerugian ini dilakukan semasa pentadbiran Datuk
Seri Dr Khir Toyo.

AMK Selangor mengajak rakyat untuk memandang mudah pendedahan Noh Omar ini kerana beliau sendiri tidak mempunyai kemahiran yang dapat dibanggakan dalam urusan perniagaan dan patut merasa malu kerana Kerajaan Pakatan Rakyat tidak membuat sebarang keuntungan dengan mengambil keputusan untuk tidak memperdagangkan pendidikan seperti mana yang Umno lakukan.

 

AZMIZAM ZAMAN HURI
Ketua AMK Selangor

Naib Ketua AMK Pusat

1 comment:

 1. SELAMAT MALAYSIA
  Ketua Pemuda Gombak MCA Yip Jiun Hann
  “U” Punya Bapa YIP KUM FOOK melakukan hal jahat, tipu wang orang, tipu WANITA, merosakan keluarga orang lain, makan duit Tokong………….telah membangkitkan orang ramai naik marah.
  “U” sepatut menasihat Bapa berkelakuan baik tetapi dengan dukacita sebaliknya “U” membangkitkan nama pemimpin Negara kita PM Najib Tun Razak dan Ketua MCA Dr chua Soi Lek pun bersama kelakuan mengapa orangramai tidak menyoalkan?
  “U” memang kurang ajar, sebagai seorang ketua pemimpin Pemuda MCA Gombak sepatutnya menjunjung pemimpin dan hormat Negara, bukan membusukan pemimpin dan menburokkan nama kebaikan Malaysia.
  Sekiranya “U” tak suka Negara Malaysia, lebih baik “U” dan Bapa “U” keluar Negera ini.
  Kita harap pemimpin kita mengambil tindakan kepada dia. Supaya nama kebaikan Malaysia dapat di pertahankan.
  Sekian, Terima Kasih.
  YANG BENAR,
  RAKYAT YANG SAYANGI MALAYSIA
  GOMBAK, SELANGOR

  SAVE MALAYSIA
  MCA Youth chief Gombak Yip Jiun Hann
  "U" Your father YIP KUM FOOK do evil, cheated money, deceit WOMEN, family confuses others, eat Temple money ............. Temple crowd are very angry.
  "U" should advise your father to do good things but with sadly "U" try to put bad name of our PM Najib Tun Razak and MCA chief Dr Chua Soi Lek , why people did not question it?
  "U" was rude, as head of MCA Youth leader should honour and respect our leaders, not try to destroy our leaders and make bad name of Malaysia.
  If "U" does not like Malaysia, the better "U" and your father can out of this Country.
  We expect our leaders to take action on him. So that the good name of Malaysia can be defended.

  Thank you,
  THE TRULY,
  People Who Love Malaysia
  Gombak

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive