Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Friday, 10 August 2012

DEWAN ORANG RAMAI DIKUASAI UMNO-BN.


Masih ada dewan di Selangor ini yang masih dan cuba dikuasai oleh UMNO...
Seolah-olah dewan orang ramai tersebut milik UMNO,sehinggakan ada program-program yang mahu diadakan di dewan yang dikuasai mereka tersebut terpaksa dibatalkan hanya kerana ahli UMNO tidak membenarkannya..

UMNO mungkin tidak dapat menerima kenyataan bahawa Negeri Selangor ini kini ditadbir oleh Pakatan Rakyat,dan mereka kini adalah pembangkang di negeri Selangor..

Dan fakta yang jelas yang cuba dinafikan oleh UMNO adalah dewan itu adalah milik orang ramai..
bukan milik UMNO...

Sewaktu UMNO memerintah Selangor dahulu,Pakatan Rakyat tidak dibenarkan sama sekali menggunakan dewan untuk apa acara sekali pun..

Kini,bila Pakatan Rakyat mentadbir Selangor dan UMNO jadi pembangkang,UMNO masih nak tunjuk hero dalam soal "pemilikan" dewan ni...? 
come on lah...


BESTARI JAYA 10 OGOS : Pihak berkuasa tempatan (PBT) digesa bertindak tegas terhadap tindakan  Umno-BN yang didakwa mempergunakan kemudahan awam seperti Balai Raya Taman Pancaran di sini untuk kepentingan politik mereka sendiri.

Tinjauan yang dijalankan TVSelangor mendapati  Umno-BN kawasan ini menaikkan bendera parti sedangkan dewan itu adalah untuk kegunaan semua.

Pegawai Penyelaras Pejabat Kerja Datuk Menteri Besar di DUN Ijok, Abdul Rahman Umar berkata peruntukan pembinaan dewan itu dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri di atas tanah Kerajaan Negeri yang diselenggara oleh Pihak Berkuasa Tempatan.

“Kita sudah membuat aduan kepada pihak majlis daerah dan mereka sudahpun mengambil tindakan dan sudah menurunkan bendera parti itu semua tetapi apabila sebelah pagi diturunkan, sebelah petang naik lagi.
“Jadi, pada saya dewan itu adalah hak untuk kegunaan semua pihak dan bukan hak parti,” kata Abdul Rahman ketika ditemui di pejabat  DUN Ijok di sini.

Menurut beliau lagi, sudah beberapi kali pihaknya berhasrat untuk menggunakan kemudahan dewan itu untuk program kemasyarakatan namun tidak dibenarkan.

“Mereka kata ada program dan sebagainya, tetapi apabila diselidiki tidak ada, pada saya itu satu kesalahan kerana ia adalah hak awam,” katanya.

Abdul Rahman menjelaskan, setiap taman perumahan mempunyainya sendiri untuk digunakan menjalankan aktiviti kemasyarakatan, justeru tindakan menghalang menggunakan dewan itu adalah dikesali.

Beliau mengharapkan kerjasama agar isu ini dapat diselesaikan dengan cara terbaik dan berhemah antara semua pihak demi kepentingan masyarakat di situ.

“Yang sepatutnya mengambil tindakan adalah Pihak Majlis Daerah kerana bangunan itu di bawah seliaan mereka,” ujarnya..


Selangorku.

2 comments:

 1. Mereka fikir hak kerajaan tu hak UMNO-BN. Kerana kebodohan lah mereka ni tak dapat bezakan antara hak parti dan hak kerajaan (rakyat). Yang di memimpin jahat, penipu, penyangak, yang dibawah pula bodoh bangang, jadi lah apa yang terjadi macam perkara di atas.

  ReplyDelete
 2. Saudara-saudara dan Saudari-saudari Yang Di Hormati
  Bahawa MCA Gombak pegurusi YIP KUM FOOK dan anaknya Yip Jiun Hann (Permuda MCA Gombak) bukan sahaja menggunakan kuasanya menghisap wang KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. Tetapi lebih dahsyat, ialah menipu wanita-wanita dan merosakan keluarga orang lain. Mereka sebenar-benarnya orang yang jahat dan tak bermoral

  Saya mengemukakan kesal yang benar ini, tujuan ialah harap orang ramai, khasnya wanita dapat mengambil perhatian supaya jangan terjerat oleh manis-manis mulutnya akhir akan meninpa kerugian dan kesakitan yang besar

  马华公会鹅唛區会主席叶金福律师与马华公会鹅唛區会叶君瀚青年圑長, 不但无耻的利用KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia.宗教之名捞取权和私利之外, 叧一大罪悪是, 他们仗着权势, 甜言蜜語, 誘骗良家少女, 骗财骗色, 三妻四妾, 破坏别人的家庭. 父子两人, 无悪不做, 实是大色狼, 大老千,缺德的败娄.

  今天我把实事公告大家, 是希望公众, 特别是良家少女, 要多多小心, 提防这一娄假面具的佛教徒, 以免一失足成千古恨.

  Brother And Sister Of the respectfully
  That YIP KUM FOOK, MCA Gombak chairman and his son Yip Jiun Hann (Youth MCA Gombak) they are not only used of power to suck Temple’s money of SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. But far worse, they are cheating women and make people family broken. They truly wicked and immoral

  Bring forward. I regret that this is true, the purpose is to hope for public, and especially women take care not to be trapped by the end of sweet mouth will override of great loss and pain

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive