Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Friday, 1 June 2012

KELUARKAN DOKUMEN YANG SUDAH SELESAI 17 TAHUN LALU - JINGGA 13 DESAK DALANG DISIASAT!


Akhir-akhir ini YB Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR terus menjadi sasaran kepada beberapa pihak yang bertujuan untuk menjatuhkan kreadebiliti beliau bukan sahaja dengan cara yang jijik termasuk yang terbaru dakwaan berhubung siasatan ke atas pemilikan hartanya sehingga jutaan ringgit oleh blogger Raja Petra Kamaruddin , blogger Malaysia Today.

JINGGA 13 menyelar tindakan politik desperado murahan yang dilakukan dan menganggap pelbagai isu peribadi yang disasarkan kepada YB Azmin Ali adalah bertujuan melemah dan men'sibuk'kan YB Azmin Ali dengan isu-isu yang jijik
dan lapuk.

Ini kerana beliau merupakan Pengarah Pilihanraya PKR Pusat dalam mempersiapkan seluruh jentera PKR bersama PR dalam menghadapi pilihanraya umum tidak lama nanti dalam usaha menawan Putrajaya. 

Dokumen lama - Sudah selesai 17 tahun lalu.

JINGGA 13 benar-benar amat terkejut bagaimana maklumat,  dokumen atau "fail Sulit" seperti didakwa oleh Raja Petra di mana pegawai SPRM telah membocorkannya dan diserahkan kepada orang yang tidak sepatut memilikinya sedangkan ianya sudah disoal siasat oleh pihak SPR 17 tahun yang lalu dan sudah tidak relevan. 

Tindakan ini ternyata boleh menimpulkan pelbagai persoalan kepada rakyat yang integriti dan kreadibiliti SPRM dipersoalkan serta SPRM bukan sahaja gagal menyimpan segala dokumen tetapi membocorkannya kepada sesiapa sahaja. 

Dedah dokumen kes yang sudah ditutup - Etika kerahsiaan SPRM dipertikaikan.

Adalah wajar satu siasatan dibuat bagaimana ianya boleh berlaku dan ini bermakna etika kerahsiaan pegawai-pegawai SPRM diragui dan dipertikaikan. 

Apa lagi terhadap kes-kes sudah 17 tahun yang telah pun ditutup dan tidak perlu dipertikaikan . 

Apakah tujuan perkara tersebut berlaku atau ada 'dalang' yang sedang merancang sesuatu?

Sepertimana yang dijelaskan oleh YB Azmin Ali bahawa beliau telah pun di soal siasat dan menyerahkan segala dokumen dan bukti termasuk penyata bank kepada pihak SPR (kini SPRM) 17 tahun yang lalu malah menafikan sepertimana tuduhan tersebut. 

Juteru isu lapuk tersebut yang cuba untuk mengaitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim juga adalah usaha desparado mereka yang ketandusan modal . 

JINGGA 13 yakin di atas faktor kemampuan, kredebiliti dan komitmen YB Azmin Ali selaku Pengarah Pilihanraya PKR Pusat dan kegusaran UMNO/BN terhadap usaha mempertahankan Putrajaya memungkinkan pelbagai cara dilakukan walaupun dengan kotor,jijik dan melampau akan dilakukan dan mungkin akan berterusan sehingga PRU 13.

JINGGA 13 yakin rakyat tidak akan mudah terpengaruh dengan propaganda murahan dan menjijikkan oleh pihak-pihak tertentu semakin tertekan dengan kekuatan PKR dan PR dalam menghadapi PRU 13 .

MUAFAKAT*PRIHATIN*BERANI

FARIZ MUSA
Ketua Koordinator JINGGA 13

1 comment:

 1. Saudara-saudara dan Saudari-saudari Yang Di Hormati
  Bahawa MCA Gombak pegurusi YIP KUM FOOK dan anaknya Yip Jiun Hann (Permuda MCA Gombak) bukan sahaja menggunakan kuasanya menghisap wang KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. Tetapi lebih dahsyat, ialah menipu wanita-wanita dan merosakan keluarga orang lain. Mereka sebenar-benarnya orang yang jahat dan tak bermoral

  Saya mengemukakan kesal yang benar ini, tujuan ialah harap orang ramai, khasnya wanita dapat mengambil perhatian supaya jangan terjerat oleh manis-manis mulutnya akhir akan meninpa kerugian dan kesakitan yang besar

  马华公会鹅唛區会主席叶金福律师与马华公会鹅唛區会叶君瀚青年圑長, 不但无耻的利用KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia.宗教之名捞取权和私利之外, 叧一大罪悪是, 他们仗着权势, 甜言蜜語, 誘骗良家少女, 骗财骗色, 三妻四妾, 破坏别人的家庭. 父子两人, 无悪不做, 实是大色狼, 大老千,缺德的败娄.

  今天我把实事公告大家, 是希望公众, 特别是良家少女, 要多多小心, 提防这一娄假面具的佛教徒, 以免一失足成千古恨.

  Brother And Sister Of the respectfully
  That YIP KUM FOOK, MCA Gombak chairman and his son Yip Jiun Hann (Youth MCA Gombak) they are not only used of power to suck Temple’s money of SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. But far worse, they are cheating women and make people family broken. They truly wicked and immoral

  Bring forward. I regret that this is true, the purpose is to hope for public, and especially women take care not to be trapped by the end of sweet mouth will override of great loss and pain

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive