Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Thursday, 12 April 2012

STRATEGI BN TAWAN SELANGOR- 24,105 DI DAFTAR UNTUK KALI KEDUA SEBAGAI PENGUNDI DI SELANGOR


Patutlah beriya benar Najib dan Muhyiddin Yassin mengatakan bahawa BN mampu menawan kembali Selangor pada PRU13 ini nanti..

Aku juga percaya sikap mereka yang terlalu yakin tu bukanlah datang dengan sesuatu yang kosong...
aku yakin pastilah mereka ada melakukan sesuatu bagi menawan Selangor...

Dan sudah pastilah mereka melakukannya dalam cara yang tidak betul dan jahat iaitu  penipuan di dalam daftar pemilih..Kerana aku sendiri terlibat di dalam menjejaki pengundi yang tidak bermastautin di beberapa tempat di Selangor ini...

Lagipun perkara-perkara seperti ini sudah lama kita ketengahkan,tetapi SPR seperti biasa ikut telunjuk BN tanpa mampu melakukan apa-apa reformasi di dalam senarai daftar pemilih...

Ini aku bagi contoh bagaimana pengundi dari Sabah didaftarkan di atas alamat di dalam DUN yang mana mereka sendiri tidak menetap di dalam DUN tersebut...
baca sini...

dan baca sini juga...

[BUKTI PENGUNDI TIDAK BERMASTAUTIN MEMANG TIDAK TINGGAL DI DUN SRI MUDA]

Hari ini pula BERSIH mendedahkan menemui penipuan di dalam daftar pemilih seramai 24,105 pengundi dari Sabah dan Sarawak yang didaftarkan semula di Selangor..

Malaysiakini

BERSIH yang diketuai bekas presiden Majlis Peguam S Ambiga dan Sasterawan Negara Datuk A Samad Said (lihat foto) juga mendakwa dalam daftar pemilih sama, seramai 7,841 pengundi di Selangor didaftarkan dengan MyKad dengan kod lokasi 71, merujuk kepada kelahiran di luar Malaysia.

Itulah sebabnya sekarang ini BN kata mereka yakin menawan 9 DUN yang dimenangi oleh Pakatan Rakyat di dalam PRU 12 lalu...

Mereka mungkin meletakkan pecahan beberapa ribu pengundi ini ke dalam DUN sasaran mereka...

Tetapi ingat..
manusia merancang..
Allah juga merancang..
tetapi perancangan Allah lah yang Maha sempurna...

1 comment:

 1. YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK CHAIRMAN) MAKES BUDDHIST & MCA SHAMEFUL!


  敬爱的马来亚佛总理事先生Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia佛寺理事先生以及佛教信徒.

  自从Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)当任主席, 有预谋的迫走本地和尚(吉兰丹), 而遠聘缅甸和尚, 当任主持之后Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong 52100 Kuala Lumpur, Malaysia(暹廟)就一直发生种种的是是非非, 以引起方民間議論纷纷.

  其因是Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)所领导的理事会, 勾结外耒的缅甸和尚, 以啇業経营, 不依佛法的精神办事, 只借宗教之名捞取权和私利所引起………. 最近又自行一套商业手法, 规定任和人, 若想出家当和尚修道者, 必先供给RM400大元, 否则免谈. 這种啇業手法, 已引起广大的信徒愤怒而不满.

  Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple (暹廟)是佛总之联会, 而身佛堂之主席Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)不以佛陀的教誨, 修心養性, 却反其道而行, 接着权势, 无悪不做, 三妻四妾, 骗财骗色, 破坏別人的家庭.....现在他的排聞满天飞, 不但给佛寺帶耒不好的名声, 也間接的耻辱佛教信仰者.

  所从我们祈望马来亚佛总与Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia理事同仁, 给以关注, 共創義举, 维护佛法

  此致, 并
  祝安康, 工作愉快.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive