Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Saturday, 14 April 2012

SEKITAR [GAMBAR] DEMO MAHASISWA BANTAH PTPTN DI DATARAN.


Bermula jam 2pm tadi.. 
Mahasiswa melancarkan satu demontrasi membantah PTPTN dan perniagaan pendidikan yang diamalkan Kerajaan BN...

Penjelasan berkenaan pemansuhan PTPTN ataupun perniagaan pendidikan percuma ini boleh dibaca 
disini..

Kali ini Mahasiswa sudah mula bersuara..
Mahasiswa sudah mula bangkit..
Mahasiswa sudah mula sedar bahawa mereka sebenarnya berhak mendapat pendidikan percuma...

Berikut adalah gambar-gambar sekitar demo...

Video akan aku update kemudian...












Simbolik - Najib sudah dianggap mati oleh Mahasiswa.

YB Nurul Izzah dan YB Tian Chua hadir memberikan sokongan kepada Mahasiswa

Selepas memberikan beberapa ucapan di hadapan SOGO,mahasiswa mula bergerak ke dataran





















Khemah sebagai simbolik menanti Kerajaan hadir mendengar suara Mahasiswa


melaungkan azan - Mahasiswa mendirikan solat asar di Dataran Merdeka

Mahasiswa sudah bangkit.....
Masa untuk BN tumbang!!

8 comments:

  1. BN tumbang?tu mcm ayat nak sedapkan ati je.huhuhu.xde mknenye..yg snyap2 berjuta2 org kat malaysia ni r yg sokon BN.tp mereke relax xske kecoh2.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous ~ tak percaya ke BN boleh tumbang..? hahaha...
      Insyaallah... sebab tiada kerajaan yang kebal dan kekal selama-lamanya....
      dan Kaji ler sikit kenapa Daim Zainuddin sarankan agar PRU13 diadakan pada tahun depan...?

      Delete
    2. Anonymous- inilah gambaran pemikiran penchacai umno... yang masih beranggapan rakyat bodoh seperti di zaman pra-sejarah... yang mana diletak calon katak ataupun taik lembu umno/bn masih boleh ,menang... kah kah kah !.

      Delete
  2. rujuklah quran dan hadith.Adakah berdemo ni cara islam ka cara apa. Yang guru aku ajar kalau dah campur aduk berhimpun jantan betina macam tu , dah ikut cara setan.umpat, fitnah pula umpama menempah siksaan kat liang lahad nanti.Menang debat kat dunia ni belum menjamin perdedebatan kita dialam kubur apatah lagi di padang mahsyar. Aku takut 2 x 5 jer yang berdebat tu. kat dunia tak dapat apa kat akhirat lagi merana

    ReplyDelete
  3. dulu masa sign agreement bukan main semangat..bila blaja malas..dpt duit pinjaman bayar yuran beli buku, baki buat apa? aku pun taknak bayar ptptn tu..tapi at least aku cabar diri aku supaya dpt first class degree utk tak payah bayar balik ptptn tu..bukan mcm budak2 eh silap, kanak2 nie yg nk kene suap dari kecik sampai tua nie..tak sedar diri, memalukan bangsa, yg non-malay duk ketawa n receive all the benefits u fight for..nk ckp bodoh kasar pulak rasa..kurang pandai tu elok la kot..sbb tu tak mampu nk bayar balik..

    p/s: biar la diorang kata aku kene tipu dgn kerajaan, yg penting kalau kerajaan kencing aku pun dpt jugak aku pahala free kat akhirat nnt..sbb aku sedar diri yg aku nie tak la bagos sgt mcm kanak2 nie yg duk bantah itu ini..sampah..

    ReplyDelete
  4. Utk pencacai umno seleweng duit lembu baik ke,riba ptptn baik ke, bunuh org dgn c4 baik ke,menipu piliharaya baik ke,fitnah video lucah baik ke,lawan hukum hudud baik ke, guna duit zakat lawan hukum islam baik ke,anak menteri ada kilang arak san muguel baik ke, jgn nak berhujah dgn al quran kalau jahil, tanyalah alim ulama yg mencari akhirat bukan ulama yg mengikut jejak syaitan, mamat sekor tu dah tau kena kencing dek kerajaan sokong lagi,aku nak bagi tau bukan pahala dapat tapi neraka menanti, jgn lah kamu cenderung kpd kezaliman nescaya kamu dihumban dlm api neraka

    ReplyDelete
  5. YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK CHAIRMAN) MAKES BUDDHIST & MCA SHAMEFUL!


    敬爱的马来亚佛总理事先生Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia佛寺理事先生以及佛教信徒.

    自从Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)当任主席, 有预谋的迫走本地和尚(吉兰丹), 而遠聘缅甸和尚, 当任主持之后Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong 52100 Kuala Lumpur, Malaysia(暹廟)就一直发生种种的是是非非, 以引起方民間議論纷纷.

    其因是Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)所领导的理事会, 勾结外耒的缅甸和尚, 以啇業経营, 不依佛法的精神办事, 只借宗教之名捞取权和私利所引起………. 最近又自行一套商业手法, 规定任和人, 若想出家当和尚修道者, 必先供给RM400大元, 否则免谈. 這种啇業手法, 已引起广大的信徒愤怒而不满.

    Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple (暹廟)是佛总之联会, 而身佛堂之主席Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)不以佛陀的教誨, 修心養性, 却反其道而行, 接着权势, 无悪不做, 三妻四妾, 骗财骗色, 破坏別人的家庭.....现在他的排聞满天飞, 不但给佛寺帶耒不好的名声, 也間接的耻辱佛教信仰者.

    所从我们祈望马来亚佛总与Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia理事同仁, 给以关注, 共創義举, 维护佛法

    此致, 并
    祝安康, 工作愉快.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive