Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Wednesday, 18 April 2012

DATARAN MERDEKA MERIAH - RAKYAT HADIR SOKONG MAHASISWA [GAMBAR]


Seperti yang semua tahu...
Mahasiswa kini sedang berkhemah di Dataran Merdeka mulai dari hari Sabtu lepas lagi...
Pada 14 April 2012 (sabtu),Para Mahasiswa telah berhimpun dan berarak bagi menyatakan bantahan terhadap PTPTN yang mana pendidikan telah dijadikan sebagai satu perniagaan oleh kroni-kroni pemimpin kerajaan...

lihat demo mahasiswa disini..


Mereka berkhemah di Dataran Merdeka sebagai simbolik menanti kerajaan mengadakan perbincangan dengan mahasiswa dan memansuhkan perniagaan pendidikan oleh Kroni BN melalui pinjaman PTPTN...
Mahasiswa akan berkhemah di Dataran sehinggalah ke saat perhimpunan Bersih 3.0 diadakan pada 28 April 2012 nanti....

Pada ketika itu Mahasiswa ini akan bergabung dengan ratusan ribu rakyat Malaysia yang hadir di Dataran merdeka bagi mengadakan perhimpunan Bersih 3.0 "duduk dan bantah"

Pakatan Rakyat menawarkan pemansuhan PTPTN dan memberikan pendidikan percuma sekiranya memerintah Malaysia kerana Pakatan Rakyat menolak perniagaan di dalam bidang pendidikan...

Bagaimana ianya dapat dilakukan boleh baca disini..

Bagi melihat bagaimana kegigihan perjuangan Mahasiswa ini di dalam menuntut pemansuhan PTPTN yang sangat membebankan mereka sebaik sahaja mereka mula bekerja nanti...
maka disini aku paparkan gambar-gambar yang dirakamkan pada jam 12:30 malam tadi...

Terharu aku bila melihat mereka tetap teguh dengan perjuangan mereka..

Pada jam 12:30 malam tadi..
walaupun  sudah lewat malam...ramai rakyat pelbagai peringkat umur dan berbilang kaum turut hadir bagi menyatakan sokongan terhadap perjuangan Mahasiswa yang berkhemah di Dataran Merdeka...

Berikut adalah gambar yang dirakamkan dari jam 12:00am sehingga 12:45am...













pengunjung yang hadir menurunkan tandatangan sebagai sokongan



 Aku respek dengan semua mahasiswa yang begitu teguh meneruskan perjuangan mereka dalam mendesak kerajaan memansuhkan PTPTN...

5 comments:

  1. nama pun pinjaman tentu lah kena bayar. buat gemo apa untungnya. tak nak bayar tak yah pinjam atau belajar sungguh sungguh, biar dapat 4.0 bukan setakat bersih 3.0. duit tu guna untuk belajar bukan buat belanja beli air masa berdemo. kelsk masuk penjara dapat makan nasik bungkus free baru hampa reti

    ReplyDelete
  2. Hoi bodoh bin bahlol kepala tu dah umnongok mmg susoh.nok.paham,kalau dah bodoh tu duduk diam2,umno mmg suka org yg bodoh cam kau,

    ReplyDelete
  3. kenapa kita nak menolak pendidikan percuma apabila negara kita sebenarnya mampu memberikan pendidikan percuma..
    ketirisan dan pembaziran sebanyak RM28 bilion setiap tahun kita mampu tanggung kenapa pulak dalam bidang pendidikan kita tidak mampu tanggung..?

    ReplyDelete
  4. Daripada nak ptpn dimansuhkan baik mintak pendidikan percuma apakah kebodohan ini / kurangkan caj perkhidmatan PTPTN. Takkan puak2 ni tak fikir tentang pelajar di universiti swasta , impossible universiti swasta akan bagi percuma sebab itu milik persendirian yuran pun berpuluh ribu.

    Aku nampak macam nilah akan terjadi klu satu hari nanti pendidikan percuma di universiti tempatan pelajar yg boleh masuk U hanya yang benar2 layak sahaja iaitu yg mendapat keputusan yg betul2 cemerlang sebab pendidikan dah percuma yg malas/ result biasa2 takkan senang2 boleh masuk U takkan kerajaan nak sponsor yg malas2 ni. Sekarang ni boleh lagi yang result biasa2 pun dah boleh masuk U kecuali yg fail sangt2 tu memang out la.(No more kuota utk jantan2 malas ni aku tengok ramai jantan yg buat demontrasi ni,dah sedap guna duit ptpn bayar la balik )
    Ok then yg result biasa2 ni bila dah tak boleh masuk universiti tempatan mesti nak cari private takkan nak setakat spm/stpm saja. Private yuran berpuluh ribu mesti nak cari pinjaman time tu PTPTN dah dimansuhkan gigit jarilah yang rugi bangsa kita sendiri jugak. Boleh jer nak minta MARA/Yayasan/JPA tapi result kena mantain tapi yuran permulaan kena keluar sendiri jugak. So nasihat aku benda2 macam ni kena fikir panjang jangan pentingkan diri sendiri. Nak free boleh bagi dapat first class baru free untuk degree saja k.

    ReplyDelete
  5. YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK CHAIRMAN) MAKES BUDDHIST & MCA SHAMEFUL!


    敬爱的马来亚佛总理事先生Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia佛寺理事先生以及佛教信徒.

    自从Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)当任主席, 有预谋的迫走本地和尚(吉兰丹), 而遠聘缅甸和尚, 当任主持之后Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong 52100 Kuala Lumpur, Malaysia(暹廟)就一直发生种种的是是非非, 以引起方民間議論纷纷.

    其因是Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)所领导的理事会, 勾结外耒的缅甸和尚, 以啇業経营, 不依佛法的精神办事, 只借宗教之名捞取权和私利所引起………. 最近又自行一套商业手法, 规定任和人, 若想出家当和尚修道者, 必先供给RM400大元, 否则免谈. 這种啇業手法, 已引起广大的信徒愤怒而不满.

    Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple (暹廟)是佛总之联会, 而身佛堂之主席Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)不以佛陀的教誨, 修心養性, 却反其道而行, 接着权势, 无悪不做, 三妻四妾, 骗财骗色, 破坏別人的家庭.....现在他的排聞满天飞, 不但给佛寺帶耒不好的名声, 也間接的耻辱佛教信仰者.

    所从我们祈望马来亚佛总与Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia理事同仁, 给以关注, 共創義举, 维护佛法

    此致, 并
    祝安康, 工作愉快.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive