Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Friday, 27 April 2012

BERSIH 3.0 - KERAJAAN BN YANG HIPOKRIT!


Esok, pada tarikh 28 April 2012..
Jam 2pm
bertempat di Dataran Merdeka...
bakal berlangsungnya perhimpunan rakyat melalui perhimpunan Bersih 3.0 "Duduk dan Bantah" menuntut pilihanraya adil dan bersih....

Dalam isu perhimpunan Bersih 3.0 ini kita dapat lihat bagaimana kerajaan cuba berlagak baik dan cuba mengaburi mata rakyat apabila mengeluarkan kenyataan melalui Menteri Dalam Negeri,Datuk Seri Hishammuddin Hussein yang membenarkan perhimpunan Bersih 3.0 diadakan...

Konon-kononnya kerajaan bersikap terbuka dengan akta baru iaitu, Akta Perhimpunan Aman 2011..Hishammuddin Hussein berkata "atas semangat akta yang baru digubal itu, kerajaan tidak akan melarangnya.."

Tetapi apa yang berlaku adalah...
kerajaan kini dilihat cuba berselindung di belakang DBKL dan PDRM...
konon-kononnya DBKL melarang perhimpunan Bersih 3.0.

Sepanjang sejarah perhimpunan aman di negara kita ini,DBKL tidak pernah terlibat dalam menggalak atau menghalang secara umum sesuatu perhimpunan yang diadakan....

Tidak cukup dengan itu juga..
hari ini mahkamah majistret mengarahkan pula pihak PDRM supaya menutup Dataran Merdeka selama 4 hari bermula dari esok sehingga 1 may 2012...


Arahan dari siapa tu..?
apakah kerajaan nak mengatakan kerajaan tidak campur tangan...?
kejap benar...
kejap halang...
kerajaan BN ni ingat rakyat Malaysia ni bodoh ker..?

Arahan penutupan tersebut termasuklah kesemua jalan yang menuju ke Dataran Merdeka..

Penutupan Dataran Merdeka dan jalan-jalan yang menuju ke arah Dataran Merdeka ini akan digunakan TV3 dan RTM termasuklah Utusan untuk melaporkan sebagai berikut..

 • Perhimpunan Bersih 3.0 di Dataran Merdeka tidak dapat sambutan!! (berita ini akan disensasikan sekiranya penutupan jalan ke Dataran Merdeka ini berjaya menghalang peserta perhimpunan dari memasuki kawasan Dataran.)
 • Para peniaga mengalami kerugian besar ( Polis yang menutup jalan,bukan rugi sebab perhimpunan Bersih 3.0,semua orang awam tidak dibenarkan memasuki kawasan yang terlibat dengan punutupan dan ini menjejaskan perniagaan di kawasan terlibat.)
Perhimpunan Bersih 3.0 hanya dirancang diadakan hanya dua jam..
tetapi kerajaan menutup jalan untuk satu tempoh yang lama sehingga menyukarkan orang awam memasuki Kuala Lumpur dan secara tidak langsung menyebabkan peniaga mengalami kerugian besar akibat kesukaran orang ramai memasuki KL...
Tak ke bangang namanya tu....?

Menjadi kewajipan semua rakyat hadir Bersih 3.0

Anwar Ibrahim pula menyeru semua rakyat untuk hadir ke perhimpunan Bersih esok...
ianya kata Anwar,adalah bagi menuntut  pilihan raya yang bebas dan adil 

Menurut Anwar lagi kehadiran rakyat adalah bertujuan menuntut hak yang dijamin dalam perlembagaan dan bukan menuntut elaun atau ganjaran untuk diri sendiri.

Bersih 3.0 akan cuba sedekat yang boleh ke Dataran Merdeka.
 
Gabungan menuntut pilihan raya bersih dan adil, BERSIH, tetap akan meneruskan perhimpunan duduk bantah esok, tetapi akan mematuhi perintah mahkamah melarang mereka berkumpul di Dataran Merdeka.

"Kita tidak akan langgar perintah itu ... Kita akan berkumpul di tempat-tempat perhimpunan yang tidak disebut dalam perintah itu (melarang kumpulan dan orang awam), dan bergerak sehampir mungkin ke Dataran," kata pengerusi bersamanya, Datuk S Ambiga dalam satu sidang akhbar hari ini.


Perintah mahkamah itu diserahkan kepada Ambiga pada jam 12.08 tengahari ini, melarang beliau, kumpulan dan orang awam daripada Dataran Mereka.


Perintah itu dikeluarkan oleh Majistret Zaki Asyraf Zubir dari mahkamah majistret Kuala Lumpur. Perintah itu dipohon oleh Ketua Polis Daerah Dang Wangi.

3 comments:

 1. pantat kau lah bersih. kencing dengan berak pun tak basuh. pergi bersihkan selangor tu sial

  ReplyDelete
 2. YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK CHAIRMAN) MAKES BUDDHIST & MCA SHAMEFUL!


  敬爱的马来亚佛总理事先生Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia佛寺理事先生以及佛教信徒.

  自从Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)当任主席, 有预谋的迫走本地和尚(吉兰丹), 而遠聘缅甸和尚, 当任主持之后Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong 52100 Kuala Lumpur, Malaysia(暹廟)就一直发生种种的是是非非, 以引起方民間議論纷纷.

  其因是Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)所领导的理事会, 勾结外耒的缅甸和尚, 以啇業経营, 不依佛法的精神办事, 只借宗教之名捞取权和私利所引起………. 最近又自行一套商业手法, 规定任和人, 若想出家当和尚修道者, 必先供给RM400大元, 否则免谈. 這种啇業手法, 已引起广大的信徒愤怒而不满.

  Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple (暹廟)是佛总之联会, 而身佛堂之主席Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)不以佛陀的教誨, 修心養性, 却反其道而行, 接着权势, 无悪不做, 三妻四妾, 骗财骗色, 破坏別人的家庭.....现在他的排聞满天飞, 不但给佛寺帶耒不好的名声, 也間接的耻辱佛教信仰者.

  所从我们祈望马来亚佛总与Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia理事同仁, 给以关注, 共創義举, 维护佛法

  此致, 并
  祝安康, 工作愉快.

  ReplyDelete
 3. Kepada seluruh Malaysian yang dihormati;
  Bahawa Chairman Gombak MCA (Malaysia Chinese Association, YIP KUM FOOK menguna kuasa politiknya menipu wang kami di Taman Daya, Kepong(memohon gerai), merosakkan keluarga orang lain, import wanita dari China(dangin hidup)………….

  Sekira tuan-tuan dan puan-puan tidak percayai atas kejahatannya bolih bertanya orang tempatan di Taman Daya, kepong.

  Chairman MCA Gombak (Malaysia Chinese Association), YIP KUM FOOK “U” buat Dosa “U” tetap akan menimpa kesusahan tidak lama lagi. TUHAN ADA MATA.

  Respected throughout the Malaysian;
  That the Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association, YIP KUM FOOK used political power cheated our money at Taman Daya, Kepong (applying stalls), hurt people’s family, imports women from China (living meat) .............

  If ladies and gentlemen do not trust the evil, can ask local people at Taman Daya, kepong.

  Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association), YIP KUM FOOK "U" created of sin "U" will override trouble Unallocated fixed soon. GOD HAS EYES.

  整个马来西亚的尊重;
  Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association, YIP KUM FOOK(叶金福用政治权力,在Taman Daya,甲洞(申请摊位)骗我们的钱,伤害别人的家庭,从中国进口妇女 买卖色情业务...... ....

  如果女士们,先生们,不相信他的邪恶,可以问当地的人。

  Chairman Gombak MCA (Malaysian Chinese Association, YIP KUM FOOK (叶金福),叶金福 “您” 将面对因果报应。老天有眼。

  主办单位: MCA Selayang..


  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive