Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Thursday, 22 March 2012

WARGA MAIS KEBAS SELIPAR WAKAF - SELIPAR PUN NAK REMBAT?


Hari ini semasa aku menjalani rutin biasa kehidupan aku iaitu melepakkan diri di sebuah kedai mamak di Shah Alam.. datang seorang kawan membawa 2 pasang selipar berwarna hijau kuning...

Ni gambar selipar tu...


Kawan aku ni kata, ini adalah antara seribu lebih pasang selipar yang di dermakan oleh sebuah syarikat untuk diberikan kepada masjid-masjid dan surau-surau di Selangor untuk dijadikan sebagai selipar wakaf bagi kegunaan jemaah
untuk ke tandas..

Niat Syarikat yang mendermakan selipar tu memang baik dan terpuji sekali...
kerana bukan semua syarikat sanggup berbuat seperti ini...

Syarikat tersebut telah mengamanahkan kepada MAIS supaya mengedarkan selipar yang berjumlah seribu ini ke masjid-masjid dan surau-surau serata Selangor...

Namun apa yang menyedihkan adalah, ada segelintir warga kerja MAIS telah "merembat" terlebih dahulu selipar-selipar ini dan membawa pulang berdozen-dozen untuk kegunaan sendiri dan ada juga yang memberikannya kepada saudara-mara dan juga jiran tetangga mereka...


Sepatutnya pekerja-pekerja MAIS ini tahu bahawa mereka telah mengambil harta wakaf dan ianya adalah salah dan berdosa...

Apakah hanya kerana selipar yang mungkin berharga RM10 ~ RM15 sepasang (harga selipar mengikut kata kawan aku tadi ) ini kita mahu masuk ke neraka..?
kita sanggup di azab dengan azab Allah..?
 
Kepada warga kerja MAIS..
korang boleh check sendiri berapakah jumlah selipar yang tinggal di pejabat MAIS...

Dan kepada yang sudah mengambil dan membawa pulang selipar ini..
harap korang pulangkanlah balik...
ataupun korang sampaikanlah niat tuan punya syarikat itu tadi dengan meletakkan selipar-selipar yang korang ambil tu di masjid-masjid tempat korang tinggal..

Tak berbaloi kena azab Allah hanya kerana selipar...


Memandangkan selipar ini sudah berada di tangan aku..  
dan memandangkan niat tuan punya syarikat tadi mahu mewakafkan selipar ini ke masjid dan surau..
maka aku akan meletakkan selipar ini di Masjid di tempat aku....

Kepada Bos MAIS yang mungkin tidak tahu perkara ini...
sila pantau perkara ini...
nanti yang dapat nama busuk adalah MAIS jugak...

3 comments:

  1. ini selipar limited edition sempena world cup 2010 hari tu...

    ReplyDelete
  2. mungkin ada banyak lebih... maka syarikat tu nak dermakan ke masjid...
    tapi bila kita dah diamanahkan orang eloklah kita tunai dan sempurnakan amanah orang tu...

    ReplyDelete
  3. Ketua M.C.A Gombak YIP KUM FOOK,
    Perkara U buat salah (jahat), tipu wang orang ramai, tipu perempuan dan wang perempuan, makan wang Tokong ……U sekiranya manusia U mesti bertanggongjawab sendiri.

    U menlaporkan kepada Polis. Polis mesti akan guna otaknya menyiasat mana yang betul dan mana yang tipu. Siapa makan cilli padi, siapa akan rasa pedasnya.

    Kalau U Jantan, gunalah nama U sendiri bertekal di Internet, jangan guna nama yang Suci SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA, bagi menyembunyikan diri..

    Head of M.C.A Gombak YIP KUM FOOK ,
    U do mistake (crooks), lies of money people, lies of women and money women, eat money Temple, U are human being should be charged with the responsibility themselves.

    U report to police. Police must use his brain will investigate what is right and what is wrong. Anyone eat Cilli Padi, Anyone will feel the spiciness.

    if U males, U use own name against on the Internet, do not use the Holy name of SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA, for hide yourself ..


    Head of M.C.A Gombak YIP KUM FOOK ,
    你做邪恶的事,骗公众的钱,骗女人和骗女人的钱,吃寺庙的钱...... 你应该自己负责任。

    你向警方报案。警方一定会使用大脑进行调查,谁是错误, 谁骗人的钱.。谁I吃辣椒,谁会觉得辣。

    你如果是男性,在互联网上使用自己的名辩论,不要使用神圣 SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA,的名来隐藏自己..

    YOUR TRULY

    MCA MALAYSIA

    Sponsors by Jimmy Ong, Chan Siew Lean, Frankie Lim, Lee Fan Kiat Kuala Lumpur....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive