Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Tuesday, 20 March 2012

PINDAH MILIK TANAH RIZAB - SULTAN BIDAS UMNO ?


Semalam..
Sultan Selangor,Sultan Sharafuddin Idris Shah mengingatkan agar kerajaan negeri sentiasa berusaha  mengekalkan tanah rizab melayu dan menyekat  mana-mana pihak yang berhasrat memindah pemilikan tanah rizab melayu kepada bukan bumiputera...

"Beta tidak mahu mana-mana pihak melakukan tindakan yang tidak bertanggungjawab dengan cuba memindahkan
tanah rizab Melayu kepada individu atau syarikat bukan milik Melayu." titah baginda.

 "Justeru, beta percaya Menteri Besar, kerajaan negeri dan semua kakitangan kerajaan yang terlibat dalam urusan tanah agar sentiasa berwaspada mempertahankan tanah rizab Melayu bagi memastikan tidak ada (tanah rizab) yang bertukar status," tegas baginda lagi.

Titah baginda Sultan ini memang kena dan tepat pada masanya...

Titah ini juga dapat kita fahamkan kepentingannya dan mungkin ianya ditujukan kepada pemimpin-pemimpin UMNO...

Kerana UMNO adalah penyebab utama tanah rizab melayu yang seluas 3 juta hektar semasa merdeka,kini hanya tinggal 1.7 juta hektar sahaja... dan itu pun adalah ukuran pada tahun 1995...
 
Dan Kerajaan Pakatan Rakyat  sejak dari awal pentadbirannya di Selangor, sememangnya bertegas sekiranya ada pihak yang cuba menggadaikan tanah rizab melayu ini kepada bukan bumiputera kerana ia sememangnya telah termaktub di dalam Enakmen Rizab Melayu 1933..

Tanah rizab melayu ini sepatutnya perlu diganti oleh kerajaan sekiranya kerajaan terpaksa mengambilnya bagi keperluan pembangunan...

Tetapi akibat daripada sikap kerajaan BN yang tidak menggantikan tanah rizab melayu ini selepas mengambilnya menyebabkan kini hanya tinggal 1.7 juta hektar sahaja lagi...

Dan UMNO ini sentiasa mementingkan keuntungan mereka semata-mata tanpa memikirkan akibat dari tindakan mereka itu akan merugikan bangsa melayu satu hari nanti..

Sekiranya tanah rizab melayu pun UMNO tidak kisah untuk menggadaikannya apatah lagi nasib tanah yang tidak berstatus rizab melayu...

contohnya ada disini.....

Nasib baiklah kita ada Kerajaan Negeri yang berlainan prinsip dengan prinsip UMNO yang sememangnya diketahui umum sebagai parti melayu yang tidak kisahkan nasib melayu...

Sekiranya UMNO yang mentadbir Selangor sudah pastilah permohonan UMNO Puchong tersebut DILULUSKAN..

1 comment:

 1. Ketua M.C.A Gombak YIP KUM FOOK,
  Perkara U buat salah (jahat), tipu wang orang ramai, tipu perempuan dan wang perempuan, makan wang Tokong ……U sekiranya manusia U mesti bertanggongjawab sendiri.

  U menlaporkan kepada Polis. Polis mesti akan guna otaknya menyiasat mana yang betul dan mana yang tipu. Siapa makan cilli padi, siapa akan rasa pedasnya.

  Kalau U Jantan, gunalah nama U sendiri bertekal di Internet, jangan guna nama yang Suci SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA, bagi menyembunyikan diri..

  Head of M.C.A Gombak YIP KUM FOOK ,
  U do mistake (crooks), lies of money people, lies of women and money women, eat money Temple, U are human being should be charged with the responsibility themselves.

  U report to police. Police must use his brain will investigate what is right and what is wrong. Anyone eat Cilli Padi, Anyone will feel the spiciness.

  if U males, U use own name against on the Internet, do not use the Holy name of SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA, for hide yourself ..


  Head of M.C.A Gombak YIP KUM FOOK ,
  你做邪恶的事,骗公众的钱,骗女人和骗女人的钱,吃寺庙的钱...... 你应该自己负责任。

  你向警方报案。警方一定会使用大脑进行调查,谁是错误, 谁骗人的钱.。谁I吃辣椒,谁会觉得辣。

  你如果是男性,在互联网上使用自己的名辩论,不要使用神圣 SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KULAU LUMPUR, MALAYSIA,的名来隐藏自己..

  YOUR TRULY

  MCA MALAYSIA

  Sponsors by Jimmy Ong, Chan Siew Lean, Frankie Lim, Lee Fan Kiat Kuala Lumpur....

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive