Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Saturday, 11 February 2012

PERAKAM INSIDEN GADUH KFC TAMPIL


Individu yang berjaya membuat rakaman insiden "pergaduhan" di KFC I-City baru-baru ini,hari ini telah  tampil kehadapan menjelaskan perkara sebenar..

Beliau menjelaskan insiden tersebut tiada kata-kata perkauman yang digunakan didalam insiden tersebut...


Menurut Jess6366 (nick name youtube)... 
NG (mangsa pukul) menjadi marah apabila pengurus KFC
tersebut tidak memberitahu kepada semua pelanggan bahawa mereka sudah kehabisan ayam goreng... 

Sedangkan ada pelanggan yang berbaris hampir sejam untuk membeli ayam goreng KFC..

Dan menurut Jess lagi...
"Selain daripada seorang pekerja memanggil Ng 'babi' dan memintanya buat ayam goreng sendiri, tidak ada perkataan kesat atau berbaur perkauman yang digunakan oleh mana-mana pihak.."

Bagi aku...
kalau kedua-duanya sabar perkara ini takkan berlaku..
dan sekiranya pekerja KFC di barisan pelayan mendapatkan jumlah pesanan dari pelanggan,perkara ni takkan berlaku dan dapat mengelakkan pelanggan beratur lama yang  akhirnya hampa apabila kehabisan ayam goreng...

Pesanan awal ini pernah dilakukan oleh staff KFC seksyen 18 Shah Alam...
apabila mereka melihat pelanggan beratur panjang, akan ada staff yang datang kepada pelanggan yang sedang beratur dan mengambil pesanan awal...

Dengan cara ini tukang masak boleh tahu awal apakah yang perlu digoreng terlebih dahulu...
samada "spicy" ataupun "original"...
dan apakah "Add on" yang perlu disediakan dalam kadar yang banyak...

Nanti tidak lah berlaku  pelanggan semuanya mahukan Spicy tetapi yang digoreng adalah original...

Berniaga kena bijak... kena banyak sabar..
jadi pelanggan pun kena banyak sabar...

Kalau dah tak ada ayam selepas lama menunggu,lebih elok diambil "borang aduan" yang sememangnya sentiasa ada disediakan oleh pihak KFC...

Tak perlu jadikan semua ini isu perkauman....

Ianya hanyalah di antara dua lelaki melayu dan cina yang hilang sabar...
itu sahaja...

apa-apa  pun aku selitkan jugak video dari dua rakaman disini....

3 comments:

  1. Dogol...video yang cam ini tak beri gambaran penuh ok. Sejak bila lak boleh lodge complaint dengan cara memekik-mekik? Bodoh ker? tak tau ker yang depan tu manusia cam dia gak , berusaha untuk hidup, tak lari dari silap. Again , bila dah akui silap, apahal lak nak memekik-mekik? Tu dah bukan manusia..tu binatang! Ni ajaran APA?

    ReplyDelete
  2. Bila orang ingat boleh suka hati memekik-mekik kerana marah, nanti kena hempok sesuka hati kerana tak tahan telinga.

    Sebab pulut santan binasa...mulut jaga!

    Aku selalu tengok puak cina mengkasari melayu, tapi warga indon lah.

    ReplyDelete
  3. Padan muka cina bodoh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive