Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Monday, 6 February 2012

NFC - KETUA UMNO CHERAS MARAH SHARIZAT BERSELINDUNG DI BELAKANG WANITA UMNO


Syed Ali Alhabshee ni pernah suruh Sharizat letak jawatan ekoran isu skandal fidlot yang elibatkan wang RM250 juta...
tapi Sharizat ni degil sesangat....

Hari ini beliau membelasah Sharizat lagi..
ini kerana Sharizat selalu sangat menggunakan nama wanita UMNO untuk selindungkan skandal NFC dimana keluarga beliau terlibat menggunakan pinjaman dari dana rakyat untuk membeli harta yang tiada kena mengena dengan penternakan lembu,kerbau,kambing mahupun tenuk sekalipun...

Datuk Seri Shahrizat Jalil tidak sewajarnya menyalahkan pihak lain berhubung isu Pusat Fidlot Nasional (NFC) yang kini menjadi kemarahan rakyat, kata Ketua Umno Cheras Datuk Syed Ali Alhabshee.

azlan"Jangan reka cerita kononnya ada yang nak jatuhkan beliau, realitinya beliau tidak seharusnya menjadikan wanita Umno sebagai perisai untuk melindungi kelemahan dan kepincangan yang berlaku," tegasnya.

Beliau yang beberapa kali menggesa Shahzirat berundur mempersoalkan sama ada menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat itu sayangkan jawatan atau ikhlas berjuang dalam Umno.

"Mengapa susah sangat nak letak jawatan menteri, tak perlu bercuti dan salahkan orang lain kononnya ada agenda peribadi nak jatuhkan beliau," ujarnya, seperti dilaporkan dalam blog Umno bahagian itu semalam.

Syed Ali berkata, tidak ada pemimpin Umno yang secara peribadi memusuhi Shahrizat tetapi mereka bersuara kerana tidak mahu Umno dicemuh rakyatberkaitan isu NFC.

"Sampai bila mahu cakap tak serupa bikin, kononnya Umno menentang segala bentuk penyelewengan, rakyat sedang memerhati sejauh mana ikhlasnya kerajaan hari ini," ujarnya.


sumber : Malaysiakini

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive