Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Friday, 3 February 2012

BUKTI BARU ROSMAH BERBELANJA MEWAH DIBAWA KE SPRMSKANDAL FIRST LADY OF SHOPPING ( FLOS ) : BUKTI BARU SAHKAN PERBELANJAAN BOROS ROSMAH MANSOR , SIASATAN TERHADAP RAJA REZZA SHAH DAN NAJIB RAZAK PERDANA MENTERI MALAYSIA

JINGGA 13 sekali tampil mengemukakan bukti tambahan serta dokumen setelah laporan rasmi kepada SPRM pada 26 Januari 2012 di SPRM Selangor , Shah Alam dan aduan terhadap Pengerusi Festival Fesyen Islam Raja Rezza Shah dan Perdana Menteri Malaysia merangkap suami Rosmah Mansor , Datuk Seri Najib Tun Razak berkaitan Skandal FLOS Rosmah Mansor berbelanja mewah sejumlah RM 325,000 ( A$ 100,000 ) di Butik milik pereka fesyen Karl Kapp di

Padington , Sydney dan mendiami hotel mewah berharga RM 65,000 ( A$ 20,000 ) semalam di Darling Hotel , Sydney , Australia .

JINGGA 13 mengemukakan beberapa bukti tambahan bagi membuktikan sikap boros dan mengesahkan segala dakwaan serta tuduhan yang cuba dinafikan oleh Rosmah Mansor termasuk kenyataan yang dibuat oleh Raja Rezza Shah yang bertujuan mempertahankan Rosmah Mansor yang dilihat bercanggah dengan kenyataan Karl Kapp dan laporan wartawan fesyen Patty Huntington melalui emel yang membuktikan FLOS Rosmah Mansor berbelanja sakan yang tidak diketahui sumber pendapatan wang yang cukup besar membeli-belah di butik Karl Kapp sepertimana dilaporkan akhbar Australia Sydney Morning Herald oleh kolumnis Andrew Hornery .

Berikut antara tambahan bukti dan aduan oleh JINGGA 13 kepada pihak SPRM untuk siasatan dan tindakan :

Laporan portal Malaysiakini  bertarikh 2 Februari 2012 berjudul “Penulis blog dedahkan e-mel ‘belanja sakan’ Rosmah .

Laporan artikel daripada frockwriter blog oleh wartawan fesyen Patty Huntington bertarikh 1 Februari 2012 berjudul “Close encounters of the KL kind” yang menjelaskan secara terperinci berkaitan skandal tersebut serta membuktikan dakwaan Rosmah Mansor berbelanja besar adalah benar .

Dua (2) e-mail bertarikh 16 januari 2012 , diterima oleh Patty Huntington yang dihantar oleh kakitangan Little Hero , Holly Beer bertajuk “Malaysia’s First Lady coverts Carl Kapp” yang membuktikan segala dakwaan adalah benar dan wujud percanggahan kenyataan dan pembohongan oleh Raja Rezza Shah , Carl Kapp dan Datuk Seri Najib Tun Razak .

Aduan terhadap Raja Rezza Shah :

Laporan malaysiakini.com bertarikh 31 Januari 2012 berjudul “Festival Fesyen Islam: Rosmah tak ‘belanja sakan’ di mana kenyataan Raja Rezza Shah adalah bercanggah dan wujud pembohongan apabila menyatakan 61 helai pakaian yang dibeli di pusat membeli belah Carl Kapp di Paddington , Sydney , Australia adalah stok atau bekalan untuk sebuah kedainya di London berbanding email yang diterima oleh Patty Huntington daripada Holly Beer , kakitangan Little Hero . 


Berdasarkan interview antara Carl Caap dan Holly Beer dia percaya sebahagian wanita yang datang adalah keluarga dan tidak ada orang lain yang membuat pembelian selain daripada Rosmah Mansor . 


Berdasarkan kenyataan Carl Kapp , beliau melakukan ukuran badan pakaian mengikut ukuran badan Rosmah Mansor dan Rosmah Mansor yang masuk ke dalam studio tersebut dan memilih fabrik . Adalah tidak munasabah stok atau bekalan untuk kedainya di London kesemua 61 helai tersebut berukuran saiz badan Rosmah Mansor. 


Dalam email oleh Holly Beer tidak sama sekali menyebut tentang Festival Fesyen Islam , penganjurnya atau butik Raja Rezza Shah di London . Bermakna Raja Rezza Shah terbukti berbohong demi menyelamatkan Rosmah Mansor .

Aduan terhadap Datuk Seri Najib Tun Razak , Perdana Menteri Malaysia merangkap suami Rosmah Mansor :

Laporan oleh kolumnis Andrew Hornery bertarikh 21 Januari 2012 dalam akhbar Australia Sydney Morning Herald bertajuk “Super Kerr now a model citizen” ( rujuk laporan SPRM pada 26 Januari 2012 oleh Jingga 13 ) menyatakan bahawa Rosmah Mansor dan Najib Razak telah tinggal di Penthouse di Darling Hotel , Sydney berharga RM65,000 ( A$20,000 ) semalam dan tidak dinyatakan berapa lamakah mereka menginap di situ . Dari manakah wang begitu banyak digunakan oleh Najib Razak dan Rosmah Mansor berbelanja mewah dan juga  tinggal di hotel mewah tersebut ? Siasatan wajib dilakukan terhadap dari mana sumber wang diperolehi oleh Najib Razak untuk tinggal dalam hotel yang sangat mewah tersebut . 


Email oleh Holly Beer mengesahkan bahawa Carl Kapp telah berjumpa dengan Rosmah Mansor dan Najib Razak di Casino Penthouse Hotel Darling . 


Kenyataan Najib Razak dalam Malaysiakini.com bertarikh 2 Februari 2012 bertajuk “Laporan Rosmah ‘belanja sakan segaja direka’-PM “ terbukti berbohong apabila email tersebut menyatakan bahawa Najib Razak juga turut berada di penthouse tersebut malah diperkenalkan kepada Carl Kapp .
Kenyataan Najib Razak mempertahankan isteri beliau Rosmah Mansor dilihat cuba mempengaruhi terhadap siasatan laporan SPRM yang dibuat terhadap Rosmah Mansor .
Dalam artikel oleh Patty Huntington tersebut juga ada menyatakan wujud pembayaran di mana tercatat “Kapp added that he paid upfront for the order”. Adalah amat pelik jika Najib Razak tidak mengetahui wujudnya pembayaran pada hari tersebut dan adakah ianya direka ?

Berdasarkan bukti baru tersebut JINGGA 13 mendesak agar laporan terperinci dibuat terhadap skandal FLOS ini oleh pihak SPRM tanpa sebarang prejudis serta telus , adil dan profesional . Pihak SPRM wajar mengambil keterangan terhadap kolumnis Andrew Hornery , pereka fesyen Carl Kapp , wartawan fesyen Petty Huntington dan kakitangan Little Hero Holly Beer bagi membantu siasatan berkaitan kes tersebut .

JINGGA 13 juga mendesak agar siasatan diambil terhadap Raja Rezza Shah dan Datuk Seri Najib Razak yang bersekongkol dan berbohong bagi tujuan menyelamatkan Rosmah Mansor yang ternyata ‘belanja sakan’ .

MUAFAKAT*PRIHATIN*BERANI

FARIZ MUSA
Ketua Koordinator Jingga 13

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive