Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Thursday, 15 December 2011

WEBSITE URUSKAN PERCUTIAN KELUARGA SHARIZAT DITUTUP.


Semakin lari..
semakin dikejar..
semakin menyorok.. 
semakin didedah..

Sharizat kata dia akan selak kain Ketua Wanita Keadilan..
tetapi yang aku tengok sekarang ni,yang terselak kain adalah kain Sharizat jer..
sampai nampak "spender" yang dah takde getah tepi tu..

Semua yang pernah terlibat dalam skandal lembu Sharizat & family ni sekarang ni cuba menyembunyikan diri ibarat macam siput babi bila di sentuh sesungutnya..

Syarikat percutian  Impian Global Network Services
(IGNS) yang sebelum ini pernah digunakan oleh Keluarga Sharizat untuk pergi bercuti dengan kos RM455,423 antara bulan January hingga July 2010..
telah pun menutup blog syarikat tersebut..


Ketika blog syarikat percutian tersebut masih lagi wujud..
Template dan kandungan blog tersebut tidak langsung menunjukkan ciri-ciri sebuah blog percutian...

Blog tersebut kelihatan seakan-akan direka hanya untuk membuktikan Syarikat itu "wujud" dan bagi "menghalalkan" pemindahan wang dari NFC ke sebuah Syarikat percutian.

Ini di dedahkan oleh Fariz Musa..
Ketua Koordinator Jingga 13..
tengok video ni..



Tidaklah dapat dipastikan apakah mereka benar-benar pergi bercuti ataupun tidak..

Tetapi pemindahan wang sebanyak RM455,423 dari NFC ke akaun Syarikat percutian yang bernama Impian Global Network Services itu...
memang benar-benar wujud dan SAHIH!!

Biasanya "modus operandi" penyelewengan yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin UMNO ini pasti akan melibatkan satu akaun lain ataupun syarikat lain...

Konon-kononnya mereka membayar pada pihak ketiga atas urusan tertentu...
tetapi sebenarnya,duit itu masuk ke poket mereka sendiri...
biasanya,macam tu lah.... 

Ada dua perkara yang aku nak bangkitkan disini...
  1. Bercuti menggunakan wang rakyat RM250juta yang sepatutnya digunakan untuk Projek Fidlot Negara =  SALAH!
  2. Tak pergi bercuti,tetapi membayar syarikat percutian sebanyak RM455,423 yang diambil dari wang rakyat yang sepatutnya digunakan untuk Projek Fidlot Negara,lepas tu duit tu masuk poket sendiri = LAGILAH SALAH!

Sebelum ini...
Pengarah Strategi PKR,Rafizi Ramli pernah mendedahkan..
terdapatnya berulangkali bayaran-bayaran dibuat melalui cek dari akaun 141640000066107 CIMB Islamic Bank Berhad di bawah nama NFC kepada Impian Global Network Services (IGNS).

Raizi Ramli juga menjelaskan antara bulan Januari hingga Julai 2010, 15 cek berjumlah RM455,423 dikeluarkan kepada IGNS (butiran seperti di bawah).


TARIKHNO CEKJUMLAH (RM)
8    Jan 2010001376RM 1,524
13  Jan 2010001406RM 1,709
26 Jan 2010001465RM 28,476
24 Feb 2010001540RM 12,743
24 Feb 2010001543RM 3,076
9   Mac 2010001587RM 22,400
9   Mac 2010001590RM 26,572
9   Mac 2010001592RM 5,776
31  Mac 2010001671RM 45,428
22  April 2010001735RM 27,853
13  Mei 2010001789RM 45,235
25  Mei 2010001825RM 3,196
18 Jun 2010001848RM 120,521
16 Julai 2010001922RM 89,800
16 Julai 2010001923RM 21,114

JUMLAHRM 455,423

5 comments:

  1. SELAMAT MALAYSIA
    Ketua Pemuda Gombak MCA Yip Jiun Hann
    “U” Punya Bapa YIP KUM FOOK melakukan hal jahat, tipu wang orang, tipu WANITA, merosakan keluarga orang lain, makan duit Tokong………….telah membangkitkan orang ramai naik marah.
    “U” sepatut menasihat Bapa berkelakuan baik tetapi dengan dukacita sebaliknya “U” membangkitkan nama pemimpin Negara kita PM Najib Tun Razak dan Ketua MCA Dr chua Soi Lek pun bersama kelakuan mengapa orangramai tidak menyoalkan?
    “U” memang kurang ajar, sebagai seorang ketua pemimpin Pemuda MCA Gombak sepatutnya menjunjung pemimpin dan hormat Negara, bukan membusukan pemimpin dan menburokkan nama kebaikan Malaysia.
    Sekiranya “U” tak suka Negara Malaysia, lebih baik “U” dan Bapa “U” keluar Negera ini.
    Kita harap pemimpin kita mengambil tindakan kepada dia. Supaya nama kebaikan Malaysia dapat di pertahankan.
    Sekian, Terima Kasih.
    YANG BENAR,
    RAKYAT YANG SAYANGI MALAYSIA
    GOMBAK, SELANGOR

    SAVE MALAYSIA
    MCA Youth chief Gombak Yip Jiun Hann
    "U" Your father YIP KUM FOOK do evil, cheated money, deceit WOMEN, family confuses others, eat Temple money ............. Temple crowd are very angry.
    "U" should advise your father to do good things but with sadly "U" try to put bad name of our PM Najib Tun Razak and MCA chief Dr Chua Soi Lek , why people did not question it?
    "U" was rude, as head of MCA Youth leader should honour and respect our leaders, not try to destroy our leaders and make bad name of Malaysia.
    If "U" does not like Malaysia, the better "U" and your father can out of this Country.
    We expect our leaders to take action on him. So that the good name of Malaysia can be defended.

    Thank you,
    THE TRULY,
    People Who Love Malaysia
    Gombak

    ReplyDelete
  2. Hаve yοu еvеr considеreԁ about іncluding а little bit
    moгe than just yоuг artiсles?
    I mean, what yοu saу is fundamеntal
    and all. Ηowеvег think abоut if you аddеd some grеаt gгaphicѕ οr vіdеoѕ to giѵe your posts more,
    "pop"! Your contеnt iѕ exсellent but wіth
    pіcs and video сliρs, this ѕіte cοuld cегtainlу
    be onе of the greateѕt іn іts fіeld.
    Aωesome blog!
    Look at my page loans for bad credit

    ReplyDelete
  3. Afteг looking over a number οf the аrtіcleѕ on your web site, I гeallу like your way of writing
    a blog. I booκ markeԁ it to my bookmarκ websitе list anԁ
    ωill bе checking bаck in the near
    futurе. Take a loοk at my web site too and let me know how you feel.


    Also visіt mу web blog payday loans
    My web page :: payday loans

    ReplyDelete
  4. Noω I am goіng awаy to dο my
    breakfast, later than having my breaκfaѕt coming yеt аgain to read furthеr
    nеωs.

    Take a looκ аt my homepage: short term loans

    ReplyDelete
  5. Way cool! Sοmе veгy νalid points!

    I appгecіate you wrіtіng this write-uр рlus the rеst of thе
    sіte is alsо veгy gooԁ.

    My web blоg - Payday Loans

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive