Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Thursday, 15 December 2011

SEKITAR SIDANG MEDIA "MARAH" - PENERANGAN DAN GAMBARHari ini berlangsungnya sidang media kempen MARAH..
sidang media telah dibuat di HQ Keadilan...

 APA ITU MARAH...?

Mari kita lihat Serba sedikit penerangan mengenai MARAH...


MARAH adalah satu manifestasi daripada rasa ‘marah’ yang membuak-buak rakyat terhadap gejala penyelewengan , rasuah dan pecah amanah yang dilakukan oleh sekelompok manusia yang sanggup mempergunakan wang rakyat bagi memenuhi nafsu serakah tanpa rasa bertanggungjawab dan bersalah .

MARAH adalah satu gerakan rakyat yang ‘marah dan benci’ terhadap segala amalan penyelewengan , rasuah dan aktiviti pecah amanah yang semakin membarah di semua peringkat .

MARAH adalah satu gerakan rakyat menolak dan membenci terhadap kerakusan dan kejelekkan pimpinan politik penguasa dan pegawai-pegawai kerajaan yang mempergunakan kedudukan , status dan jawatan dalam merealisasikan kepentingan peribadi dan ahli keluarga serta diselindungi dari sebarang tindakan undang-undang .

MARAH adalah satu usaha dalam mengangkat maruah institusi penguatkuasaan dan undang-undang  agar telus , profesional dan berintegriti dalam melaksanakan amanah tanpa mengira sesiapa agar sistem keadilan berada di atas landasan sebenarnya  serta diyakini oleh rakyat .

MARAH adalah gerakan rakyat menolak amalan nepotisme dan kronisme serta mengangkat amanah rakyat dengan penuh rasa ketanggungjawaban serta mampu membendung segala ketirisan dan kebocoran .
MARAH adalah ‘mata dan telinga’ rakyat yang akan terus memantau , memerhati dan mendengar dengan menggunakan akal fikir dalam usaha menentang segala bentuk penyelewengan , rasuah dan pecah amanah terutama melibatkan wang rakyat .

MARAH adalah tuntutan rakyat yang mencintai agama , bangsa dan negara agar direformasikan secara total serta mampu menjana tatakelola pengurusan yang lebih telus , adil dan profesional .

Sekitar gambar di sidang media..

1 comment:

 1. SELAMAT MALAYSIA
  Ketua Pemuda Gombak MCA Yip Jiun Hann
  “U” Punya Bapa YIP KUM FOOK melakukan hal jahat, tipu wang orang, tipu WANITA, merosakan keluarga orang lain, makan duit Tokong………….telah membangkitkan orang ramai naik marah.
  “U” sepatut menasihat Bapa berkelakuan baik tetapi dengan dukacita sebaliknya “U” membangkitkan nama pemimpin Negara kita PM Najib Tun Razak dan Ketua MCA Dr chua Soi Lek pun bersama kelakuan mengapa orangramai tidak menyoalkan?
  “U” memang kurang ajar, sebagai seorang ketua pemimpin Pemuda MCA Gombak sepatutnya menjunjung pemimpin dan hormat Negara, bukan membusukan pemimpin dan menburokkan nama kebaikan Malaysia.
  Sekiranya “U” tak suka Negara Malaysia, lebih baik “U” dan Bapa “U” keluar Negera ini.
  Kita harap pemimpin kita mengambil tindakan kepada dia. Supaya nama kebaikan Malaysia dapat di pertahankan.
  Sekian, Terima Kasih.
  YANG BENAR,
  RAKYAT YANG SAYANGI MALAYSIA
  GOMBAK, SELANGOR

  SAVE MALAYSIA
  MCA Youth chief Gombak Yip Jiun Hann
  "U" Your father YIP KUM FOOK do evil, cheated money, deceit WOMEN, family confuses others, eat Temple money ............. Temple crowd are very angry.
  "U" should advise your father to do good things but with sadly "U" try to put bad name of our PM Najib Tun Razak and MCA chief Dr Chua Soi Lek , why people did not question it?
  "U" was rude, as head of MCA Youth leader should honour and respect our leaders, not try to destroy our leaders and make bad name of Malaysia.
  If "U" does not like Malaysia, the better "U" and your father can out of this Country.
  We expect our leaders to take action on him. So that the good name of Malaysia can be defended.

  Thank you,
  THE TRULY,
  People Who Love Malaysia
  Gombak

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive