Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Tuesday, 20 December 2011

PANAS! SHARIZAT BELI KONDO MEWAH RM10 JUTA DI SINGAPURA PULAK.


Setelah mendedahkan pembelian dua unit kondo mewah oleh Syarikat milik keluarga Sharizat di bangsar dengan harga RM13.8juta...

PKR hari ini membuat pendedahan terbaru berhubung dakwaan
penyelewengan dalam projek fidlot melibatkan keluarga menteri kabinet Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil -- kali ini berhubung pemilikan kondominium mewah dianggar bernilai RM10 juta di Singapura.
Setiausaha agung PKR, Saifuddin Nasution mendakwa demikian ketika mendedahkan dokumen yang didakwa menunjukkan bahawa menteri itu, sejak Januari tahun lalu, memiliki satu unit kondominium mewah Orchard Scotts di Anthony Road.

Kondominium dengan keluasan lantai 2,282 kaki persegi itu dibeli dengan harga SGD4.1 juta, dakwa ahli parlimen Machang itu lagi dalam satu sidang media hari ini.

Menurut rekod pihak berkuasa Singapore Redevelopment Authority, keluasan unit kondominium itu merupakan antara yang paling selesa di kawasan pusat bandar Singapura, kata Saifuddin.

Saifuddin mendakwa kondominium itu didaftarkan atas nama...

  • Datuk Dr. Mohamad Salleh Ismail (suami Sharizat)
 
    • Wan Shahinur Izran Mohamad Salleh (anak)

    • Wan Izzana Fatimah Zabedah Mohamad Salleh...(anak)
    Kali ini mereka tidak daftarkan atas nama syarikat.. 
    terus ke atas nama individu...

    Rekod berkenaan adalah hasil carian di agensi yang mengawal selia tanah negara itu, Singapore Land Authority, kata Saifuddin lagi yang turut mengedarkan rekod berkenaan kepada wartawan dalam sidang media di ibu pejabat parti itu.

    Jadi bila lagi Sharizat nak letak jawatan...?
    duit rakyat yang RM250 juta tu nak kira macam mana..?
    kah..kah..kah...

    5 comments:

    1. hahahaha..caya la sharizat teruskan usaha anda...

      ReplyDelete
    2. aku pun "caya" gak ngan usaha dia tu hehehe...

      ReplyDelete
    3. Laa mcm ni punya pendedahan pun takkan nak kata tak tahu menahu..... itu suami & anak2 punya hal... woi SPRM mana kau.....

      ReplyDelete
    4. depa ( umno ) memang macam tu ... PRU 13 mereka akan kena pukulan TKO dengan rakyat.. tunggu la PRU ni .

      ReplyDelete
    5. Btul la baka lembu dorg tu baka luar negara. Kalo lembu baka tempatan x biasa duk kondo. Ni musti baka dasyat sbb hanya mampu hidup di kondo je huahahah.... Kak ijat kak ijat oii....huahah... Truskn amalan kroni diutamakan, rakyat pi la jahanam huahhaha...

      ReplyDelete

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Blog Archive