Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Monday, 14 November 2011

PANAS GILA!! RUMAH HANTU DI DALAM SEKOLAH AGAMA SEKSYEN 19 SHAH ALAM


Hari ini aku sangat terkejut apabila menerima satu berita dari Shah Alam.. 
sesuatu yang aku tidak pernah terfikir untuk perkara itu berlaku... 
tetapi ianya berlaku....

Macam ni...
pagi tadi aku menerima satu panggilan dari salah seorang ibu yang mana anak-anaknya belajar di Sekolah Rendah Agama Integrasi di Seksyen 19....

menurutnya..
Sekolah tersebut telah mengadakan satu karnival yang berlangsung selama 3 hari bermula dari hari Jumaat dan berakhir semalam..

Apa yang memeranjatkan ibu tersebut.. 
dan juga turut memeranjatkan aku juga adalah...

sekolah agama tersebut yang selama ini mendidik para pelajar akan kebesaran Allah dan juga sentiasa mengajar anak-anak murid supaya jangan percaya kepada perkara tahyol telah mengadakan rumah hantu di dalam karnival tersebut...

Untuk makluman...
Sekolah berkenaan adalah salah satu sekolah yang berada di bawah naungan JAIS...


Tujuan rumah hantu itu diadakan sudah tentulah untuk menakutkan para pelajar yang memasuki rumah hantu tersebut dengan pelbagai bentuk hantu dan jenis hantu...

dan dah tentulah akan ada bentuk hantu pochong dan juga pontianak di dalam rumah hantu tersebut...


Aku merasa hairan apakah "rasionalnya" kewujudan rumah hantu ini di dalam sebuah Sekolah Agama..?

Sekolah agama selalunya mendidik anak-anak orang Islam tentang sifat jin dan syaitan... 
supaya kita membenci sifat-sifat jin dan syaitan..
sekolah agama yang selalunya mendidik anak-anak orang Islam supaya tidak takutkan makhluk lain selain dari Allah..

Jadi apabila Sekolah agama cuba menerapkan nilai takut kanak-kanak ini terhadap hantu...
aku tidak dapat menerimanya...

bagi aku ini adalah suatu perkara yang "silap" dan "salah" yang tidak sepatutnya dilakukan oleh penganjur....

Korang tengoklah sendiri gambar-gambar yang aku maksudkan tu...













Pengetua Sekolah ini bernama Tuan Haji Sulaiman Dahlan...
nama sajer haji...

125 comments:

  1. ini pon nak kecoh!!! tolol tahap babun tol lah korg nih..cari lah isue lain..bloger cap ayam ..

    ReplyDelete
  2. die bknnye wat suke2 jer rumah hantu tu ,dkt pintu msuk ,die ade tulis psl sifat2 jin ,jenis2 jin dan cara menangani dan membuat pendinding menggunakn ayt2 quran .

    ReplyDelete
  3. laen kali jgn maen tudoh jekk !!!
    wat fitnah kt org jek

    ReplyDelete
  4. Ape kau ingat nih sekolah bapak kau nak post pasal sekolah nih ? Saje lah kan nak malukan SRAI19?

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Heyy, kau tak tau apa tujuan rumah hantunih dibuat. Tujuannya ialah untuk menguji tahap KEIMANAN kita and KEBERANIAN kita. Bukan sebab sebab lain. -00-

    ReplyDelete
  7. "jgn takut hantu,takutla pada allah....pend yg tersirat disebalik rumah misteri." Itu yang dikatakan oleh ckgu yg jaga rumah hantu tuh. Just nak tengok Murid SRAI 19 nih kuat ke tak Imannya. BUKAN NAK TAKUTKAN DIORANG !

    ReplyDelete
  8. delete dowh post nie..!!! buat malu SRAI 19 je...ko ingat ko bgos sgt sampai nak kutuk2 sekolah nie...!!! hey ingat sket, nie bukan sklh BAPAK ENGKAU...!!!!!! macamana Malaysia nak maju, kalo asyik nak jatuhkan maruah org laen...!!

    ReplyDelete
  9. PLEASE DELETE THIS ARTICLE..!!!!

    ReplyDelete
  10. jika anda seorang muslim, sila delete article ini.....menfitnah itu berdosa drpd membunuh..!!!!

    ReplyDelete
  11. apa kebenda nya niew ??

    ReplyDelete
  12. Wohoii,kecut ke apa owner blog ni ? meh letak muka kau kat blog kau ni,aku nak tengok muka yg dah teringin sangat nak masuk LiangLahad niehh ! dah nak masuk LiangLahad pungg still nak memfitnah ke ? kalau tak puas hati,meh sini FTF dgn GB SRAI 19,ckp kat blog jerr,apa celopp ? ko berani ke nak FTF dgn guru besar srai ? aku tkut seluar kau basah jer ! one more,byk lagi sekolah yg buat carnival ada rumah hantu,kenapa mesti srai 19 yg ko nak mentione kan ? hahahah ! kau dengki ah tu ? dengki sebab sekolah kau takde buat camni ?? kalau orang dah dengki,mmg semua kau nak fitnah kan ? Delete-delete ah post kau yg tak berguna nihh !tambah dosa je weyh ! lebih baik pegi buat taubat nasuha tu ! biar ko selamat kat Lianglahad ko nanti !

    ReplyDelete
  13. Yang x bleh tahan , dia gi cakap "Pengetua Sekolah ini bernama Tuan Haji Sulaiman Dahlan...
    nama sajer haji..."

    ReplyDelete
  14. afiq salah sorang pontianak tuu,klas 5 syukur jom kita cekik dia....

    ReplyDelete
  15. kalau tak suka , diam je lah . tak payah nak kutuk2 sekolah orang .

    ReplyDelete
  16. PLEASE DELETE LAHHHHHHH....!!!!!

    ReplyDelete
  17. jangan memalukan org laen..nnti Allah akan balas dgn setimpal apa yang anda lakukan...!!!!

    ReplyDelete
  18. deletelah..ikut suka hati bapak ko je nak tulis macm ni..

    ReplyDelete
  19. "Delete Lah Post Nie Buat Malu Sekolah aku je (SRAI 19) bukan seram pon saje nak uji "keimanan" kite ko baru ambek gambar dari luar & dalam try ar Masok dalam ambek gambo ramai2 ngan hantu... ade brend???

    ReplyDelete
  20. weyh!!!! agak2 ar nk wat post camnie pon....nie skola agama la....igt kitorng nie xtau ke bnde 2 tahyol...this just 4 fun la....think positive la...patut la org islam x maju kalo asyik mmburukkn org laen jer....astagfirullahalazim...kalo ko islam delete ar post nie.....semoga allah mmbuka pintu hati owner blog nie supaya bertaubat...

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. oi!!!,agak2 ar nk kutuk skolah org pon !!!ko jgn nk malukan sekolah org la!!! cube ko bayangkan klau ade org yg buat camni kt skolah ko...ape prasaan ko ???? fikir la skit...jgn nk jatuhkan maruah sekolah org lain...FIKIR LAH!!!ko fikir la skit ape perasaan ustaz sulaiman!!fikir la ape perasaan warga sekolah srai 19!!!

    ReplyDelete
  23. siape yg tulis ni hah???????
    srai19 nk wt cam tu sbb nk uji keimanan org2 islam..
    untuk menghadapi jin & syaitan.....

    ReplyDelete
  24. fikir sebelum cakap.. insya-allah boleh guna semua pancaindera yang telah allah berikan ok?
    alfitnatu asyaddu minalkotlu...

    ReplyDelete
  25. habis tu,sekolah yg bkn jenis ada pelajaran agama(sk) boleh la buat rumah hantu??kalau sekolah agama x boleh,aishh,mana hadis yg ckp b'dosa atau memudaratkan??x de kan??kalau ada post la ckit.teringin la nk tahuu

    ReplyDelete
  26. kalau begini kata-kata pelajar sekolah agama , bagaiman pula guru-guru mereka!

    ReplyDelete
  27. hahaha, lawak la kau ni. post benda yg merepek-repek. kau dapat apa kutuk sekolah orang ? hurmm.. i am wondering.. fikir dulu sebelum nk post benda yg bukan2. kau x de bukti kukuh kau cakap mcm tu. guna kepala otak jgn guna kepala lutut.

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum kepada penulis post ni
    awak tak rase ke post ini terlalu menyakitkan hati banyak pihak
    awak ada masuk ke rumah 'hantu'ni?
    ade ker?
    ade awak rasa takut?
    sekolah kami buat rumah ni bukan untuk menakutkan orang tapi untuk buat orang tidak takut bila hadapi makhluk sperti itu.
    awak tau tak ape yang awak post ini ialah satu fitnah?
    apa yang awak dapat dengan post bende ni
    ya,memang awak dapat,dapat hinaan
    awak suka ke pada hinaan?
    rumah hantu ini ada memberi pengunjung tentang cara cara menghalang kita daripada diganggu oleh makhluk Allah ini.
    Bahkan pada pintu masuknya ade menampalkan surah yasin untuk membuat kita lebih tenang dan ia bukannya untuk menakutkan orang.
    awak cuba fikir bukankah post ini dah banyak sakitkan hati orang apatah lagi pekerja,guru dan murid sekolah ini.
    Saya Siti Umaira Binti Eswadi amat amat terasa dengan post ini.
    Awak suka ke menambah dosa? Awak tak takut ke dengan balasan akhirat?
    Sya bagi nasihat kepada awak supaya meminta maaf kepada semua pihak agar hilang dosa-dosa itu.Amin...

    ReplyDelete
  29. Kalau anda seorang muslim dan berani marilah berjumpa dengan kami guru guru dan murid di SRAI 19. Cakap belakang namanya takde maruah...dayuslah pemilik blog ni...marilah...
    kita bertemu empat mata...lagi satu tunjukkanlah muka awak kat blog ni...berani cakap tapi penakut tunjuk muka...takdak moral...Moga awak diberi petunjuk...harap harap keturunan awak tidak difitnah pulak lepas ni...Allah maha adil tulisan anda melambangkan hati anda kotor...

    ReplyDelete
  30. takyah la kutuk skolah aku ni kan karnival just 4 fun je rumah hantu tu apelah ko ni tak blajar ke

    ReplyDelete
  31. saper y sengal + bodoh tu.....kecoh sgt....org y buat kecoh ni dah cukup iman ker....isu tu nak dkecohkan....pusat pelacuran ker.....perjudian ker....xder plk nak amik hal...BODOH.................!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  32. kecoh...dia x pergi x tau la dalam tu ada ape eleeh..aku dah pergi 5 kali...tujuan buat rumah hantu tu untuk tgk budak2 kuat x iman dia..DELETE jerla post ni..buat malu blog jee...BUUUUU!!!!!

    ReplyDelete
  33. Saper wat ni aq rse baik padam,sbb da menghina nme skola aq,Wat Karnival pown x ley ke,ke ko jeles....ish...ish....ish

    ReplyDelete
  34. Apesal ko bangang sangat hah...ko pikir ko hot sgt arr tu..pikir masok syurge arr buat mcm tuu sial....ko padam balik bodoh!!

    ReplyDelete
  35. Apesal bodo sangat owner nyh ?
    Kalau bagus sangat , Kenape taae letak muke ?!
    Mestilah laah kecut kn ?
    Kalau taak tawu ap isi rumah hantu tuh , taakyah laah naak bwad cerite .
    Macam goodgood je naak hina sekolah orang .

    ReplyDelete
  36. ko pikir ko tu bagus sangat la... klu brani tnjukla muke ko yg bangang tu. suke ati ko jer nak kutu2 skola aku.

    ReplyDelete
  37. Assalamualaikum :)
    Just nak ckp tujuan sebenar apa yang dilakukan oleh sekolah saya adalah untuk kebajikan .. so niat di situ baik kan? lain kali tolong lah ye jgn salah sangka! cuba lah TERAPKAN sifat bersangka baik dalam jiwa anda ye !

    ReplyDelete
  38. woi sape buat aq punye kelas aq tu nanti panas lah kelas aq tu ish !!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  39. WEI SKOLAH LAEN WAT UMAH HANTU X KECOH PON ASAL SKOLAH NI BOLEH KECOH LAK!!!

    ReplyDelete
  40. bangang ke apa ko ni?? x selidik dulu tetiba nk fitnah... nama blog cm baik je..tp perangai ko haram jadah!!! fyi aku ex-student sklh ni... meh FTF ng aku!!

    ReplyDelete
  41. bapak sial nye pangai kau, agak agak laa kutuk. selidik dlu dowh.

    ReplyDelete
  42. woii .. kau tggu .. aq carik kau .. eh slh ker naq uat rmah antu ?? hiburan je pon .. ade diorang uat rumah urut?? lagy satu . diorang uat sume tu ade mintak duet ko??

    ReplyDelete
  43. assalam.. buwd pengetahuan 0wner bl0g b0ng0k nyh.. di luar rumh hantu itu tlh di letkkn beberape p0t0ng ayt yg bleh di gunakan jika di kacau.. buknnye saja2 buwd... kaw pike cikgu kt SRAI 19 tuh... b0d0h sgt ke ?
    cikgu nk tgk sme ade budk2 nih pndi atau tidk menghadapi bende2 mcm nih...
    dn ternyata tk rmi yg thu.. maka di letakkan beberape ayt al-quran yg b0leh di gunakan..
    saye mintak T0L0NG! T0L0NG SELIDIK DAHULU! Tak TAHU tANYE!

    ReplyDelete
  44. tujuan ni dibuat bukan nak takutkanmurid-murid. memang murid murid di ajar tentang kebesaran Allah, dan hanya takutkan Allah. tujuan rumah ini di buat adalah semata-mata untuk tunjuk kepada murid-murid Allah sahaja yg berkuasa. jangan tkt makhluk lain selain Allah. ternyata makhluk itu lemah sebab kalau kita masuk, senang2 je kita boleh lawan makhluk tu kalau kita ada iman yg kuat. ini menunjukkan tiada makhluk yg lebih kuat selain Allah. ini juga untuk menyediakan murid-murid supaya tak takut dengan benda-benda mcm tu sekiranya mereka tamat sekolah kelak atau menghadapi cbrn masa depan. so takpayah la duk mengutuk program yg sekolah ni buat ye.

    ReplyDelete
  45. fitnah itu lebih buruk dari membunuh. sy nak ingatkan owner for this blog, kalau tak tahu apa-apa, jangan simply buat tuduhan. kalau tgk dari luaran je buat apa? pernah dgr kan don't judge a book by its cover? then kenapa tak tahu nak aplikasi kan? sekarang ni, awak dah sakitkan hati banyak pihak. kalaiu tak puas hati pun, tegur secara berhemah. ni dah sampai sebut nama guru besar, ni dah kira mengaibkan. tak pernah dgr ke sabda nabi, manusia itu perlu di tegur secara berhemah. tak perlu memalukan pihak lain mcm ni. but i think, awak dah memalukan diri sendiri. sebab saya dah pergi ke rumah hantu itu, ye dia ada ajar tentang surah2 yang patut di bac sbgi protection. doa adalah senjata org mukmin. tak tahu lah kalau awk ni bukan org islam, cause you know nothing about it. apa2 pun, moral of the story for you, selidik dulu.

    ReplyDelete
  46. ape ni bro??nk kutuk2 org?fitnah org?siasat dlu la bro.ni org call gtw kau,kau trus wt post cmni.kau stakat amek gmbar banner je pun.ad kau pegi sne tgk?ad info pasal jin,siap ad surah2 agy kt depan tu.dorg buat tu ad la sumting dorg nk ajar bdak2 tu.siasat la,tgk pro ngan kontra bnde tu.jgn main tuduh je!kau kutuk2 pengetua dye.ckp ad haji tp wat cmtu.kira ok la dye da pegi haji.ko??entah2 nk pegi pun ta sempat.then, asal skola agama buat,kau nk kecoh.abes,orang melayu yg sememangnya AGAMA ISLAM buat mcm2 kau tanak post plak?buang anak,rogol sume.kau tanak post?dorg tu AGAMA ISLAM gak kan?fikir la cket bro!jgn main tuduh membabi buta je.skola agama buat,kau kecoh.skola smk buat?asal tanak post plak?ad org mlayu kan?dorg ISLAM gak kan?then asal kau tak kecoh??dak skola agama buat pape je masuk paper title 'dak skola agama buang anak,mengandung anak luar nikah' abes dak smk yg blambak buat cmtu ta kne plak?dorg tu tak ISLAM ke??islam jgk kn.ad agama jgk.sme je mcam dak skola agama.nampak sangat hati kau busuk bro.nak kutuk skola agama jea.kau dah bgus sangat?solat tak tinggal??ni ko post pasal ni nk wtpe?nak bukak AIB orang?nk bagi satu dunia tahu??ni kau ingat bukak aib org ta dosa?da fitnah agy.sedar laa bro.kau pun same jea.mybe dorg ad salah n mybe dorg ta berniat pun nk wat ape yg kau ckp kt post kau nie.dorg manusia,sume wt silap,ta sempurna,wt dosa.ape kau ingat dorg MAKSUM ke?come on la bro.lau org wat silap,tegur.bukannya bukak aib orang.bukannya kutuk SAUDARA SEAGAMA ISLAM kau tu!so,aq mintak jasa baik kau.mintak laa maaf kat sume pihak yg kau dah fitnah.ALLAH maha adil.satu hari nnt,mybe kau yg kne camni.kau nk wt bnde baik,tp org fitnah kau.time tu baru kau rse cmne ble kne fitnah.tarik balik sume yg kau cakap nie.kau bukak aib org kt dunia,ALLAH bukak aib kau kt akhirat.salam..
    -alumni SRAI 19,batch 2006-

    ReplyDelete
  47. eh, ko sial la.. tuuiihh..
    skolah nie yg wat aq bjaye ko kutuk2 plak..
    skolah ko cam bgos sgt..
    cite sket ape yg bagos sgt psal skola ko..

    ReplyDelete
  48. owner blog nie puas hati ngn skolah kiteorg ke nk buat fitnah je kan
    kt dlm tue pun ade terteampal surah yaasin
    dan memberitahu klemahan hantu2 nie ade fhm x ape tujuan die buat bnde nie....

    ReplyDelete
  49. laen kali pikir dulu sblm mengepos~
    mmg patut kene bodoh bangang la klo ko bwat camnie~
    kene ambil i'brah bkn kritik je pandai...
    asal dlm rumah hantu x de raba2 suda,,

    ReplyDelete
  50. kenape ambik luar je nape x amik dlm .aku tau sbb ape sebab kat dlm tu ada surah nnti ko x leh la kritik sklh kitaorang.ape perasaan ko bila sklh agama dikritik.kalo yg post ni sklh sendiri x taula.sayang ye sklh agama difitnah pasti banyak dosa orang yg membuatnye kerana membangkitkan kemarahan orang.dh la ramai.tolong la tutup[ blog ni.

    ReplyDelete
  51. sape tulis ni kalo anda rasa bersalah tutp la blog ni

    ReplyDelete
  52. tujuan membuat rumah hantu ni sbb nak uji keberanian kita.

    ReplyDelete
  53. ehh, ni skolah aku lah! apahal kau buat cmnih? kitaorg sja2 jee, nk test keberanian. skolah lain ko x ckp pulak kn?

    ReplyDelete
  54. Please delete post ni. Berbaur fitnah ni. Buat entri mintak maaf skali.

    ReplyDelete
  55. HAHAHA...BODOH PUNYER BLOGGER!AQ EX DAK SKOLA CTU TW!!!MNDE TU BKNNYE UTK MNAKUTKAN BDAK2...LAGIPUN,DAK2 TU XTKOWT NGAN ANTU2 BUATAN TU!KO TU YG PENAKUT,MANGKUK!!!NAK KUTOK,KUTOK DPN2 LA...XYAH NAK WAT CITE FITNAH+BANGANG KT UMUM...BODOH PUNYER BLOGGER!TULIS MNDE YG BKN2...NAME BLOG KO NI DA LA MREPEK+XKENE TMPAT!!!KO G MAMPUS LA MSOK LIANG LAHAD SKALI NGAN KO PUNYER BLOG NI..!!SAJE JE NAK CARI PUBLISITI MURAHAN....DA KERING IDEA R TU...BODOH!!!TTUP BLOG NI EA...KERJASAMA ANDA AMAT D'HARGAI....

    ReplyDelete
  56. bende ni kan sekadar hiburan je....tak patut konon dibuat rumah hantu dlam "SEKOLAH AGAMA"....habis yang awak tu bukak aib orang kat sini tu patut kah?.....at least tulis je la sekolah agama....tak payah la sampai nama sekolah dan "GURU BESAR"nya skali.....

    ReplyDelete
  57. zuhairah raihanah9 December 2011 09:18

    bodoh betul punya orang!!nak kutuk skolah orang pulak!!

    ReplyDelete
  58. HOI ANAK DAJJAL, DIA BUAT RUMAH HANTU NAK KUMPUL DANA NAK BANGUNKAN SEKOLAH. KAU ADA SUMBANG KE? ADA?!!!!!!!! ONE MORE, DIA BUAT RUMAH HANTU TU BENDA HARAM KE? OPPPS LUPA KAU ANAK DAJJAL MANA RETI BEZA HALAL HARAM :)

    ReplyDelete
  59. WEH KAU NAK KUTUK SINI ASAL? TAKDA TELUR? KAU NI PONDAN NI.

    ReplyDelete
  60. laknat punya org...kalau nak kutuk org pon cerminlah diri sendiri dulu....ni ikut sedap mulut jer...alim sangat ke ko sampai nak kutuk2aku bagi ko penyepak kang baru tau..jgn2 ko pon beli tiket nak main...sial org

    ReplyDelete
  61. ala kolotnyew owg bwat blog nie..bajet la plak alim..sembahyang wajib ntah cukup ntah tidak laaa...then adew hati na cakap pasal umah hntu plak.. kolot nyew..

    ReplyDelete
  62. bapak r... skul lme aq ni...x per.. korg sume jgnla lyn sgt org ni sbb org yg mngutuk dan mnghina akn trima blsnnye..(insaflah si propa)

    ReplyDelete
  63. pengecut,jgn nk buat citer pasal skola org bley x??

    ReplyDelete
  64. auzubillahhiminassyaitanirrajim..
    ya Allah jaohkn kami semua dr semua jenis SYAITAN t'msok mrke2 yg suke m'buat fitnah sprti ini.smoge dia m'dpt hidayah-Mu Illahi sblom k'matiannye..
    amin

    ReplyDelete
  65. kpada hmba2 Allah yg komen..... try komen dengan cara yang berhemah.Nabi x pernah ajar kita (umat Islam) melontarkan kata-kata kesat,tambahan baginda memaafkan mereka yang melakukan kesilapan.Setiap manusia tidak lari daripada melakukan kesilapan....kepada yang berjaya melakukannya... syabas....kepada admin pula anda telah melakukan sesuatau yang menyakiti saudara anda sendiri..... pada pendapat saya... anda perlu meminta maaf atas apa yang anda sudah lakukan.Inilah asam garam kehidupan x semua prkara yg kte buat mndapat prsetujuan rmai.

    ReplyDelete
  66. SEMUA NI SALAH PARENT YANG CALL TU. MACAM POKEMAK

    ReplyDelete
  67. ko agak2 la nk bahan sekolah nih...makan dlm weyh...sekolah nih ckop baek wat karnival untuk komuniti kawasan situ...rumah hantu punye pasal ko nk burukkan sekolah pehal??xde bahan la nk diblogkan agaknye..HANG TROK!!!klu xde bahan ko wat research sendiri pasal politik ke,sosial ke...nih x,men cari kesalahan org len tanpa usul periksa...semoga kamu t'golong dlm golongan yg mendapat keampunan...better mintak maaf kt pihak sekolah n pengetua sekolah tuh sbb ko dh saketkan ati setiap penduduk dan warga sekolah SRAI19 termasok aku...kire la sendiri brp rmai ko dh saketkan ati org...x t'kirekan???so bwak2 la b'taubat....Assalamualaikum~~~

    ReplyDelete
  68. wahaha...blogger ni da bjaye mnarik rmai visitors!!
    tu lah motif sbnr wat pos panas camni....CARI PUBLISITI!

    ReplyDelete
  69. kpd admin blog nie....before post tu selidik betul2...nanti timbul bnyak salah faham..

    ReplyDelete
  70. Tuan Haji Sulaiman still pengetua? niceeeee kepada tuan punya blogger sebelum nak apa2 post tolong kaji dahulu dan jangan BIAS sangat ketika memberi hujah orang akan cepat berasa boring dan tersinggung

    ReplyDelete
  71. Jap..ak tgk byk gmbr banner tu jer..naper?? tkot msok rmh hntu tu gak ker..??papehal..cube la sgka baek la dgn dyorg..jgn ingt kalu nk buat rmh hntu jer,,nk tkotkn bdak2...ad prkra kne gak pndg dri sdut positifnyer..x gitu tuan pnyer blogger??

    ReplyDelete
  72. sekolah agama k0t buat umah hantu klu sklh kbngsaan x pe jugak...menengh ker...so said...

    ReplyDelete
  73. KEPADA ADMIN BLOG NI .. PLEASE PADAM LEH X !!!aq thu lah mcm mne rumah hntu ye...mcm ko prnh gi jer ....mcm lah ko bgus sngt nk kutuk2 sklh aq ... ko prnh gi ke ?? msti ko jles sbb x dpt gi kan..mklumlah sklh laen ..lpstu nk kutuk2 sklh aq..mcm bgus !!!laen kli ktuk sklh ko sendiri ye..jgn lah nk ktuk sklh aq...#Ex Student last year

    ReplyDelete
  74. pandai pandai jer kutuk org punya skolah.bukannye apapepun cuma suka2 jer.CUMA NK UJI DIRI KITA JE

    ReplyDelete
  75. tol3 aku stuju apa yg korang ckp.NAK KUTUK2 plak skolah org.karang aku bagitau guru besar skolah tu bru tau.diantara yg diorang komen ni pun aku tau dia drpd skolah yg ko kutuk tu.

    ReplyDelete
  76. sekadar nak ingatkan boleh..jgn samoai kutuk2 peribadi...kita pun bukan baik sgt kan...

    ReplyDelete
  77. bnde nih pon nk keco relax sudee!! alaa biasa laa tu maen2 je pon lgpon kitorng sume thu yg jdi antu tuh kan ckgu aq tnye bdk dajah stu pon x tkut orng yg buat nih yg x dek otk rase nye smpai nk heboh.. buat bnde ni sbb ske2 sbb tu laa dnamekn KARNIVAL fhm?? orng yg buat nih tkut antu sbb tu laa ..mcm laa skola ko tu bgus sngt .. pigi daa... skurng-kurngnye skola kitorang ae aktiviti nk buat mengong pnye orng... :P

    ReplyDelete
  78. haha , mengarut . nampak benor otak hang cetek . hang pi sekolah tak ni ? ka hang tido masa cikgu dok mengajar ni , aishhh ..nampaknya anda belum matang lagi ni . terima kasih diatas usaha anda menaikkan nama SRAI 19 . jasamu dikenang . btw , mmg kelakar article anda . hahahahahaha , hang tak join RAJA LAWAK ? kot kot jadi champion ka , sapa tau kan .. hahahaha

    ReplyDelete
  79. Nampak sangat blogger ini orang politik...tak glamer blog dier dia cari ler tajuk untuk panaskan org...puak ni ckp pe pun pekak telinga dier..sehingga kalam akhir nyawa nak dicabut baru terasa...aku tak maafkan kau..elok masa PRU13 nanti ko jatuh terduduk...takdak member kwn nak tolong selagi ko tak minta maaf secara terbuka dan padam post ni...confirm ko ni geng pencacai..betul tak ...berani jawabla...

    ReplyDelete
  80. apa yg ko x puas hati sangat dengan sekolah kitaorang hah.ntah-ntah sebab ko bengang sbb x dapat msk sklh kitaorang selambanya je cakap

    ReplyDelete
  81. ce tengok ramai yg mengucapkan kata islam maksudnye kitaorang masih ada iman.aku mintak sangat padamla blog ni bila ramai orang memaafkan ko ko hitung la berapa banyak pahalanye kalo x puas hati dengan kitaorang(srai 19)janganla buat cam ni.ko tengok rasulallah orang baling dia dengan taik dia balas dengan ape dengan doa dia x bls orang tu dengankejahatan sebaliknye dengan kebaikan. jadikanla rasulallah itu sebagai contoh untuk kita semua.jangan kaitkan dia nabi atau bukan tapi bangga la menjadi umat dia dancontohi la dia.jangan contohi syaitan yang menimbulkan rasa dendam dan benci

    ReplyDelete
  82. ce korang tengok 6 december 2011 19.59 aku rasa dia yg punya angkara sbb dia cakap........ko tengok la sendiri

    ReplyDelete
  83. ko tau x dah beratus bahkan beribu orang kau sakit kan hati minta ampunla ko suka ke orang kutuk ko atau ko nk bangkitkan kemarahan

    ReplyDelete
  84. blogger ni tak ada bahan kut..kot yer pun biarlah... dalam islam pun ..tuhan tak halang manusia nak belajar 'magic' asalkan bukan untuk diamalkan... so.. barilah bebudak tu 'pengetahuan' tak salahnya.... lain kali berhati hatilah kalau nak siarkan berita panas pun..jangan sampai ramai orang cap hang ni bodo dan bahlol

    ReplyDelete
  85. KENAPA PERLU MAKI HAMUN... BUDAYA MANA KO ORANG NI

    Ana rasa paparan ini tak salah untuk makluman umum.. Owner blog ini sekadar melahirkan pandangan beliau. Kalau ada yang tak setuju dgn paparan ini.. berhujjahlah dengan baik... bukan MAKI HAMUN .. Tunjukan pelajar sekolah ini pelajarnya berjiwa besar. Dan terdidik dengan ilmu agmanya.. Kenapa perlu hamburkan MAKI HAMUN. Berhujjah lah mengikut sepetimana tertib agama yang di ajar disekolah ini... jangan burukkan sekolah tempat anda menimpa ilmu.. DIDOAKAN SELAMAT MAJU JAYA KEPADA SEKOLAH INI..

    ReplyDelete
  86. yang haram tetap haram,jangan nak celok2,tak elok tetap tak elok.pikir2kan la

    ReplyDelete
  87. tak tau apa-apa senyap je la tak payah la nak kecohkan sekolah SRAI 19 guna blog kau ni!! cikgu buat semua tu ada seba bukan main-main atau nak takutkan orng...

    ReplyDelete
  88. Yng kau nak ejek nama guru besar kiteorng kenapa hah?? memangnya kau tu tak da guru besar ke hah!!

    ReplyDelete
  89. atau agak-agaknya...kau jeles sebab sekolah kau tak buat karnival kan!!

    ReplyDelete
  90. Kalau boleh nak jer aku 'Hack' blog korang nie .. Lianglahad.blogsopt .com konon .. pergi balik tanam jagung lagi bagus lah .. ^(oo)^ perangai ko sejibik mcm gambar kt atas tu ..
    ------------------------------------------------

    ReplyDelete
  91. Jika ini cara pelajar sekolah ini bertindakbalas, susah saya nak menerima mrk sbg pekerja. Saya akan selidik betul-betul setiap resume dan tapis bekas pelajar sekolah ini. Kerana nilai bertitik-titik ini mungkin rosak susu sebelanga. Kepada penulis blog ini, cuba siasat dulu jgn menyerang keperibadian gurubesar.

    ReplyDelete
  92. woi bodoh tu sekolah akulah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skolah kau??mcm bkn bekas bdak srai je...at srai,cekgu x ajar ckp bodoh....jgn malukan Skolah sendiri erk

      Delete
  93. Eh, ni pon sekolah akulah.. tak yah lah nak kecoh sangat tentang ni... mcm bagos sangat... setakat tu je..... nak kecoh sangat apesal////

    ReplyDelete
  94. blog konon nak lawan apa yg bertentangan dgn islam tp biar kna dgn tempat. knp nak mengaibkan islam x ajar knp nak fitnah islam x ajar. biarlah pengetua tu statusnya haji. alhamdulillah dia dapat buat haji. ko? buat fitnah dosa rolling masuk. every orang yg baca blog ni masuk la dosa dkt ko. why? sbb ko mengaibkan orang.. delete la bro silap kita orang melayu/islam cepat mengkritik orang cpt mengaibkan orang. kalau nak lawan, lawan maksiat yang terang-terangan dpn mata dgn NASIHAT bukan mengaibkan. orang tu nak terima ke xnak hak dia, janji kte jalankan apa yg wajib tuk kte..

    ReplyDelete
  95. blogger cap ayam.. xleh pakai..

    ReplyDelete
  96. bawak bersabar semuanya . biar ALLAH sahaja yang membalas semua perbuatan yang keji ini . saya sayang sekolah saya . saya berharap agar semua bersetuju .

    ReplyDelete
  97. Hooii...apebende NIH..malu Skolah aq woii..sesuke hati je ckp...laen Kali siasat lah weh...kau ade masok ke rumah hantu tuh..x msk diam ah...kau ingt guru at situ jahil sgt ke psl bende nie....haishh....retook betolll

    ReplyDelete
  98. woi klu ko nak kutuk skolah kitorang agak2lah skit.sakai seih ko ni.kitorang saje jer nak uji keimanan ,x leh ke.blogger cap kambing jer.PUII....

    ReplyDelete
  99. agak-agaklah nak kutuk sekolah orang..lek ah sekadar rumah hantu pown nak kecoh..

    ReplyDelete
  100. wawhhhh!!!name aq afiq n dlm tuh ade name aq,x yh nk kecoh la bende kecik je,mcm sekolah ko tu bgos sgt,ye aq jadi hantu dlm rumah misteri tuhhh tapi aq x de niat pon nk takot kan org laen,aq cume jln kn tugas aq,semua murid yg bertuah cikgu akn bagi bahagian msig2,so bkn kehendak aq nk jadi hantu!!!!!!

    ReplyDelete
  101. wawhhhh!!!name aq afiq n dlm tuh ade name aq,x yh nk kecoh la bende kecik je,mcm sekolah ko tu bgos sgt,ye aq jadi hantu dlm rumah misteri tuhhh tapi aq x de niat pon nk takot kan org laen,aq cume jln kn tugas aq,semua murid yg bertuah cikgu akn bagi bahagian msig2,so bkn kehendak aq nk jadi hantu!!!!!!

    ReplyDelete
  102. zunis and manis19 July 2012 18:58

    hishh, korang ni takder keje lain ker?tahu lah korang ni jelez kan.baiklah korang bertaubat daripada kutuk sekolah orang.

    ReplyDelete
  103. zunis/zuhair anis19 July 2012 19:00

    tolonnglah jgn kutuk sekolah kami lagi.please!!!!!!!!

    ReplyDelete
  104. ain umairah 4 mahabbah20 July 2012 08:25

    bodoh gila org bloggeer ni!kalau aku jumpa org buat blogger ni aku tembak sorang2 ngan senapang gajah.

    ReplyDelete
  105. KURANG AJAR GILA KUTUK SEKOLAH SRAI 19... JGN NK KUTUK GURU BESAR KITEORG !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anis ( 6 sbr )19 August 2012 16:50

      TULAH,MAKBAPAK KORANG MESTI NGAJAR KORANG SUPAYA KUTUK SEKOLAH ORANG KAN! BUAT MENGUCAPLAH YE, SUPAYA TUHAN AMPON KAN DOSE KORANG YG KUTUK SEKOLAH ( SRAI 19 )! HAHA! :). :P . :D .

      Delete
  106. At least guru besarnye pernah gi haji . kau ada ?

    ReplyDelete
  107. main ejek je sekolah orang ko punya sekolah tu bagus sangat ke ...

    ReplyDelete
  108. sape punya owner blog ni kalau berani sinila..

    ReplyDelete
  109. sekolah@bagus.net28 October 2012 14:16

    kalo nak hina hina sekolah sendiri la

    ReplyDelete
  110. ni semua fitnah
    ni semua fitnah
    ni semua fitnah
    ni semua fitnah
    ni semua fitnah
    nisemua poyo

    ReplyDelete
  111. Bialah skolah kitaorg buat cmtu . Ko jeles ke?

    ReplyDelete
  112. x baiklah kutuk sekolah org....
    fikir positif lah. jgn main ckp je.
    fikir lah perasaan pelajar, guru dan kakitangan sekolah srai 19. tolonglah DELETE blog ni...

    ReplyDelete
  113. woi..mult x leh kurg ajar lg ke..kutuk sekolah org lain..cer kalau ada org tu kutuk sekolah kau..apa kau rse..igt bdk2 n kakitangan terutama org yg menganjur kan rmh hntu nie bce..apa die rse..cer klau kau msok..mcm brani sgt..adoih..fkir lah ckit..thu nk mmburukkan imej sekolah org lain je..knp x buruk kan imej sekolah kau je..tolong delete post nie..

    ReplyDelete
  114. woi... ape main kutuk2 ni.. jom lah FTF.. pengecut lah ko nie. kalau takut jgn nak kutuk skolah org..fikirlah perasaan warga srai19.. cuba kalau ade org kutuk, hina skolah kau, ape kau rase.. so tolonglah DELETE post nie...
    SEKIAN TERIMA KASIH.

    ReplyDelete
  115. perhatian kpd owner blog nie.. sye harap anda post blogger minta maaf kpd warga srai19.. minta ampun lah dari warga srai19.. jgn anda diseksa di akhirat nanti kerana kutuk skolah org lain.. minta ampun lah dgn segera.. jgn kerana mulut badan binasa.. sekian.

    ReplyDelete
  116. Pengetua Sekolah ini bernama Tuan Haji Sulaiman Dahlan...
    nama sajer haji... MENGATA EA.. KAU ADA HAJI ATAU HAJAH KE??? BERLAGAK ...
    BLAH LAH WEI

    ReplyDelete
  117. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  118. sori sikit ini sekolah kitaorang biarlah!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  119. kenapa tak balas komen takut ngan budak srai 19 ke.Pandai cakap kat blog tapi tak pandai pulak nak jawab komen

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive