Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Monday, 21 November 2011

KAJIAN UIA NAJIB POPULAR,DIBUAT OLEH PENYOKONG KUAT UMNO!


Beberapa hari yang lalu..
Penyokong-penyokong UMNO digembirakan dengan satu laporan kajian oleh UIA..

Dalam laporan itu mengatakan bahawa "Populariti Najib meningkat"..
dan dalam laporan kajian itu juga mengatakan bahawa populariti ketiga-tiga pemimpin dibawah ini sebagai merosot..
mereka adalah...
  • Ketua Umum PKR  Datuk Seri Anwar Ibrahim, 
  • Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat dan 
  • Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng.
Itu kata laporan tu..
bukan kata aku...
tengok artikel dibawah ini yang dipetik dari Malaysiakini

Ada sebabnya kenapa aku highlightkan nama penyelaras tu...
sebenarnya,pada 17 Nov 2011 baru-baru ini..
aku menerima satu email dari seseorang yang mendakwa beliau adalah kenalan rapat kepada penyelaras pada kajian UIA tu.. 
Azrul Hisham Wakichan..

Dalam emailnya itu..
beliau mengatakan bahawa Azrul hisham Wakichan ini merupakan sahabatnya.. 

Beliau juga mengatakan bahawa laporan kajian UIA itu sebagai berat sebelah apabila penyelaras kajian tersebut yang dikenalinya, adalah merupakan seorang penyokong kuat kepada Parti UMNO..
manakala isteri Azrul Hisham Wakichan ini pula merupakan Puteri UMNO...

Ini adalah kandungan email beliau.. 
maaf,email add beliau terpaksa ditutup atas permintaan beliau..


Macam mana kita nak terima keputusan kajian itu jika ianya dilakukan oleh seorang penyokong kuat UMNO..?

Sejauh manakah kuatnya sokongan beliau terhadap UMNO dan sejauh manakah kebenciannya terhadap Pakatan rakyat..?
meh kita tengok ni kejap...
ni lagi satu...
saje bagi korang tengok...untuk kita sama-sama nilaikan  corak pemikiran Penyelaras Kajian UIA ini...


dari cara dia ni komen..
nampak tahap dia ni hanya setaraf cybertroopers UMNO sahaja..
dan tak lebih dari itu...

Orang yang sebegini akan keluarkan satu kajian yang adil,telus dan yang sebenarnya..?

Mungkin dia buat survey dan tanya kat orang UMNO jer tu kot..
kah..kah..kah..

Aku tak kisah Najib popular ke tak..
sebab aku memang tahu dia tu tunggu masa jer untuk pindah rumah yang kat Putrajaya tu...
kalau berani buat PRU13 sekarang ler...
kalau dah rasa yakin sangat diri tu popular..
kah..kah..kah..

12 comments:

  1. telus tuh, untuk kroni jee...wakaka..

    ReplyDelete
  2. http://www.facebook.com/profile.php?id=1781345930&sk=wall............
    mulus n teruk

    ReplyDelete
  3. beliau hanya penyelaras. yang membuat keputusan ialah Datuk Syed Arabi. Datuk pun orang kuat UMNO kah?

    ReplyDelete
  4. ha...ha..ha...kantoi...tak kisah la popular ke tak popular ke.....tau la anak-anak menteri sekarang ramai jadi artis....hahaha...giler glemer..bukannya nak buat keje....<<lawak malaria betul la....

    ReplyDelete
  5. aku baca pasal citer ni dkt berita pun aku rasa citer ni x betul...mmg kaki kencing dan aku rasa pelik mcmana najib yg aku rasa byk sgt org benci tu boleh popular....dia ingat rakyat leh percaya kot....ni bkn zaman batu....nak menipu pun biar la cerdik....ni menipu tahap budak tadika...x pasal2 kena BODOH je.....

    ReplyDelete
  6. ala...kalo x kantul pn..sekilas ikan di air dh tau umnno nyer..wat dek jer..si najib tu nk glemer mana pn..ada kita kesah..? ^^

    ReplyDelete
  7. kita tgk pru-13 nie...if ada org umno yg sakit jantung,elok mati awal2,takut terkejut tgk result...if ada bangla ke,indon ke yg pi ngundi kat tmpt korang,campak dlm sungai...mcm kat tmpt aku di kelantan masa pru-12,lintang pukang lari bila tgk member kena campak dlm sungai...hahaha...
    teringat aku...

    ReplyDelete
  8. Bukan ke penyelaras yg byk buat keje bab2 survey? Dato Syed tu rsnye skadar meluluskn dan mengiakn je. Kalu org bawah tipu, dia pn blm tentu tahu. Mmg kat mane pn cmtu rsnye. By the way, survey ni x relevan pn. Dgn timing yg rsnye org makin ramai duk serang BN, benda2 kajian ni yg nmpk sgt biased cam satu taktik utk tipu org yg xde access kpd berita sbnr...

    ReplyDelete
  9. nampak sgt kau ni sokong pembangkang tunjuk mcm ni kat blog. sekian.

    ReplyDelete
  10. ambik la kalau nak sgt populariti....
    pr bukan nak sangat ngan populariti tuh.... diorang yang igt kite popular... walhal xde apenye ngan popular..... hahahah ckp bodoh kan marah, ckp xcerdik la baru lembut.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive