Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Saturday, 19 November 2011

ISTERI PRESIDEN UMNO SI ROSMAH, BELI GELANG BERNILAI RM191,730


Rupa-rupanya Rosmah dah semulajadi boros sejak dari dulu lagi...
ingatkan selepas Pakatan Rakyat menawan 5 negeri pada PRU12 2008 dulu tu,bini Najib ni akan insaf dan berjimat cermat dalam berbelanja..

Tabiat berbelanja dengan boros ni memang dah jadi tabiat tetap kak Mah kita ni..

Baru-baru ini seorang lelaki yang  mengunjungi sebuah kedai barangan kemas di Zizhuyuan Road,di Beijing mengatakan..
Sewaktu beliau menemani rakannya yang mahu membeli gelang tangan sebagai hadiah buat isterinya..
rakannya telah tertarik dengan satu gelang berlian yang sangat cantik..

Rakannya itu mengambil dan melihat-lihat gelang itu..
dan mereka dapati bahawa gelang itu berharga USD55,000..
Apabila melihat rakannya itu melihat gelang yang berharga USD55,000 itu Sales girl di kedai tersebut secara spontan telah menunjukkan sebuah gambar didinding kedai tersebut..
gambar ini...

Gambar tersebut adalah gambar Isteri Perdana Menteri kita,Rosmah Mansur..
Sales girl itu mengatakan bahawa Isteri kepada "presiden" Malaysia telah membeli gelang yang sama...


Gelang berlian itu di beli pada tahun 2009..
kemungkinan juga ianya dibeli pada June 2009 kerana pada bulan itu Rosmah ada mengikuti Najib ketika mengadakan lawatan Rasmi pertama sebagai Perdana Menteri selama 4 hari ke China bermula 2 June hingga 5 June 2009...


Kalau mengikut tukaran wang asing pada tempoh tersebut,nilai tukaran adalah 3.486 untuk satu USD..


Jadi kalau benar bagai dikata oleh Sales girl tersebut bahawa Kak Mah telah membeli gelang tersebut...
maknanya Kak Mah kita ni beli gelang berlian itu pada harga RM191,730...
itu mengikut tukaran wang asing pada waktu tersebut...
iaitu RM3.486 satu dollar US..


Aku percaya sales girl tu tak ada apa-apa kepentingan politik ketika menunjukkan gambar tersebut kepada lelaki tu..
ianya dibuat atas dasar berbangga disamping mahu memujuk lelaki berkenaan supaya membeli gelang yang sama yang pernah dibeli oleh Isteri kepada "presiden" negara lelaki dan rakannya itu...


Orang kampung nengok je ler....

sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive