Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Sunday, 20 November 2011

KERANA LEMBU SHARIZAT,BLOGGER UMNO INI TAK SOLAT JUMAAT?


Blogger UMNO  ni...
bekerja keras untuk selamatkan UMNO..
bekerja keras nak selamatkan Sharizat..
bekerja keras nak selamatkan nama NFC yang sudah busuk dan buruk..

Mungkin dia dapat bayaran yang lumayan untuk melakukan kerja dia memandangkan dalam isu NFC ini bukan hanya melibatkan anak seorang menteri dan bukan juga hanya melibatkan suami seorang menteri..
tetapi keseluruhan Parti Berkeris iaitu UMNO..

Dalam kesibukan dia mendapatkan bahan cerita untuk menyelamatkan NFC..
dia terlupa untuk menyelamatkan diri dia sendiri..
dia "terlupa" waktu solat Jumaat..

Mungkin dia dah biasa tidak solat jumaat..?
idak ler aku tahu..
tapi kalau tengok dari ke"selamber"an dia tu..
macam dah biasa jer..

Korang tengok print screen ni..
tengok atas tajuk blog tu...
jelas menyatakan hari Jumaat dan bertarikh 18 November 2011... 

kalau tak percaya print screen aku ni..
korang leh cek sendiri kat sini... 
[live dari NFC semasa orang sedang khutbah jumaat]

papagomo sibuk bergambar dengan daging lembu ketika solat jumaat

Tengok bahagian bawah tu pulak..
dengan jelas menunjukkan waktu dia post cerita yang mengatakan dia sedang berada dekat tempat lembu Sharizat tu adalah pukul 1:08pm...
Dalam keadaan azan sudah berkumandang menyeru umat Islam untuk segera ke Masjid..
mendirikan solat sunat Qabliyah dan bersedia untuk mendengar khutbah.. 
seterusnya mendirikan solat Jumaat..
blogger ni kata dia "now nak pi tengok lembu pulak....."

Orang berlumba-lumba nak ke rumah Allah..
dia berlumba-lumba nak ke rumah lembu...

Mungkin kah kat Gemas tu waktu zohor masuk lewat..?
mari kita tengok pulak pukul berapakah waktu solat zohor di Gemas ni...

Maka berhati-hatilah dengan berita yang dibawa oleh blogger ini... kerja mereka ini memang untuk menyembunyikan kebenaran daripada diketahui oleh rakyat...
mereka sedang bertungkus lumus cuba melindungi berita ini

Sangat patuh kepada orang yang bayar mereka..
tetapi tidak patuh kepada Allah yang mencipta mereka...

Firman Allah dalam Surah Al-hujurat ayat yang ke 6..
"Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepada kamu orang fasik membawa berita, periksalah dengan teliti (tabayyun) agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu."

Orang yang seperti ini yang korang nak percaya?
kah..kah..kah..

2 comments:

  1. salam ziarah..best aa blog ni.mcm2 maklumt n pembongkrn.thumbs up to this writer

    ReplyDelete
  2. kah kah kah...terkantoi......papa gomo apa tu?.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive