Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Sunday, 16 October 2011

FB GROUP YANG MENYAMAR JADI PENYOKONG PR TERBONGKAR!!!.


Awas terhadap facebook group kononnya atas nama  
" menuju ke Putrajaya "

Jingga 13 meminta supaya semua pihak terutama individu yang memiliki akaun facebook berhati-hati dengan individu atau perkumpulan yang menjalankan fb group yang konon atas nama " menuju ke Putrajaya " seolah-olah merupakan penyokong Pakatan Rakyat.

Jingga 13 kecewa dengan beberapa tindakan akhir-akhir ini oleh individu dan perkumpulan tertentu yang menyerang pimpinan dengan membabi buta dan menjadikan asas fitnah atas dasar prinsip dendam kesumat .

Jingga 13 akan terus mempertahankan pimpinan dan memberikan sokongan padu kepada Pakatan Rakyat sebagai tanda soladiriti dan komitmen kepada usaha muafakat mempertahankan kerajaan negeri Pakatan Rakyat dan menyokong segala usaha menuju ke Putrajaya.

Jingga 13 meminta agar para pemilik facebook Pakatan Rakyat agar mengundur diri daripada mana-mana facebook grup yang konon atas nama "Menuju ke Putrajaya" tapi bersikap prejudis dan bermatlamat mengelirukan pemikiran dan menjana persepsi negatif serta seolah-olah bertindak tujuan mengagalkan segala usaha menuju Putrajaya dan didalangi oleh mereka dan parti yang menjadi musuh kepada pimpinan dan Pakatan Rakyat.

Jingga 13 meminta agar semua pemilik akaun facebook Pakatan Rakyat terus bersama-sama secara muafakat mempertahankan pimpinan , parti dan Pakatan Rakyat secara fokus serta mempertahankan kerajaan negeri Pakatan Rakyat dan dalam usaha menuju Putrajaya ,  menolak segala usaha jahat tersebut.

Muafakat * Prihatin * Berani

Jingga 13


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

baiklah..
Group FB "Road To Putrajaya"
apa yang korang tak tahu adalah..
group ini sebenarnya adalah ibarat duri dalam daging kepada Pakatan rakyat..

sedari awal dahulu mereka ini tidak mendedahkan identiti mereka..
dulu mereka tidak menyerang yb-yb dari pakatan rakyat.. 
mereka hanya memberikan isyarat-isyarat yang tertentu sahaja.. 

seperti apa yang mereka pernah lakukan kepada  Ahli Parlimen Kotaraja iaitu YB Dr. Siti Mariah (PAS) di dalam facebook..

kesudian Yb Dr. Siti mariah dari PAS membuat posting bertanyakan masalah rakyat telah diambil peluang oleh admin-admin RTPJ ini untuk menghentam Yb ini didalam komen-komen mereka..

dan kini,ketika hampirnya PRU13,mereka telah mula menunjukkan belang mereka dengan secara terang-terangan menghentam :-
  • Timbalan Presiden PKR,Yb Azmin Ali,
  • MPP (Majlis Pimpinan Pusat PKR) Fariz Musa,
  • Adun Sri Andalas, Dr. Xavier Jeyakumar.
kalau korang nak tahu serangan mereka semua ni kepada 3 nama diatas,korang cari sendirilah... 
aku malas nak bagi publisiti percuma kepada blog-blog dorang..



Mereka juga tidak bersetuju dengan Yb Shuhaimi Shafie (Adun Sri Muda)
dan juga Azmizam Zaman Huri (Ketua AMK Kota Raja)

Yb Shuhaimi dan juga Asmizam ini kemungkinan besar akan diburuk-burukkan dengan pelbagai fitnah tidak lama lagi..

Pelancaran manifesto Parti KITA  oleh Zaid Ibrahim di Hotel Eastin.
Lianglahad juga difahamkan bahawa Group ini  mendokong Perjuangan  
Parti "KITA"... dan juga difahamkan parti KITA ini berada dibelakang mereka..
yang semua orang tahu bahawa Parti KITA adalah parti yang terhasil dari kekecewaan Zaid Ibrahim selepas keluar dari UMNO dan juga PKR.. 





Lianglahad akan dedahkan beberapa fakta mengenai Group FB ini lagi..

kenapakah kotaraja menjadi tempat serangan daripada admin-admin ini? 
siapakah lagi dibelakang semua ini..?
nantikan pendedahan yang seterusnya...

apa yang lianglahad harapkan adalah,jangan terlibat didalam gerakan group ini,jika korang semua di "add"kan ke dalam group ini,cepat-cepat tinggalkan group itu.. 

kerana, jika korang kekal didalam...
mereka akan berbangga dan mendabik dada kononnya mereka mempunyai sokongan dan mereka akan menunjukkan jumlah keahlian ini setiap kali mereka mahu memohon berjumpa dengan mana-mana YB...

16 comments:

  1. http://yobtualangsekah.blogspot.com/2011/07/pelancaran-manifesto-parti-kita.html

    ReplyDelete
  2. Sila lihat minit ke 0:26 - 0:44, beberapa kali kelihatan kelibat Jaksa Kotaraja aka Hanafiah Husin. Bukti mangkuk ni ikut Kotapan adalah lilit hitam di lengan kirinya.

    Sila lihat minit ke 4:19... aik? Yob pun ada? kikikiiiiii...

    Melihat Pada Moto banner Kotapan & the gang ini, memang mereka bencikan Azmin Ali sebagai agenda utama mereka. Terkilankah korang kalau aku katakan agenda RTPJ sama dengan apa yang ada pada banner kotapan tersebut? Adakah ini satu kebetulan?

    http://www.youtube.com/watch?v=HO-Ynua0Dd8&feature=fvsr

    ReplyDelete
  3. jika kita emua mahukan Pakatan Rakyat maju ke putrajaya tanpa masalah..sila beri peringatan kepada kawan2 yang lain perihal niat jahat group ini...

    ReplyDelete
  4. https://www.facebook.com/groups/jingga13muafakat/?id=228268297234276 ada membincangkan agenda group RTPJ ni...

    ReplyDelete
  5. perjuangan mungkin atas sebab kecewa beerti bukan lah perjuangan tulen..

    ReplyDelete
  6. perjuangan kerana kecewa cinta ditolak dan tak terpilih jadi ketua juga sangat merbahaya dan memudaratkan diri sebab ini menjadikan seseorang itu psiko..menyerang org yg dibenci dgn berbagai cara...macamla org tak tau teknik mamat psiko tu...kikikiki

    ReplyDelete
  7. memang mereka bukan pejuang tulen!!

    ReplyDelete
  8. taik la ko madie...nak tulen-tulen ko pakai la mas tulen...

    ReplyDelete
  9. itulah standard depa,menyorok di bawah anon.aku dah lama perhati rtpj,tanpa liang lahad pun aku dah kesan siapa depa.CARI MAKAN.

    ReplyDelete
  10. jinGAY 13 tolol..wakakakaka..

    ReplyDelete
  11. jinGAY 13 tolol n selamat pengantin baru bulan puasa bt fariz kassanova n mawar merah skandal...- by Hero Kampong..wakakakakaka..

    ReplyDelete
  12. YB XAVIAR KUMAR ADA 18 KES POLIS.KES PUKOL UPAH GENSTER!!KES DGN SPRM!!SONGLAP DUIT SKOLAH TAMIL..

    MENIPU DALAM PEMILIHAN KETUA CABANG!

    MAKLUMAT TERBARU.DIA X BRANI BERTANDING ADUN SRI ANDALAS..DIA PILIH PARLIMEN SUBANG PALAK..

    YB SUHAIMI TAK KURANG HEBAT GAK DIA PUNYA SCANDAL..YB YG LEMAU..DENGAR KHABAR DIA BAKAL BERTANDING ADUN BELAH UTARA...TAPI ORG SANA TOLAK..

    AZMIZAM ZAMAN HURI..DIA ASAALNYA UMNO..WIFNYA ORG KUAT GAK LAM PARTI UMNO..BAGAI MANA ORG UMNO TERPILIH JOIN PKR TIBA2 ..JOIN PKR?SEDANGKAN WIFNYA SENDRI ORG UMNO?

    JUGA ADA SCANDAL TTG DIA...

    AKU SEBAGAI ORG YG KENAL DGN ORG2 NI CUMA MELUAHKAN PENDAPAT..SEKIAN...

    ReplyDelete
  13. Kenapa tak bawak ke Biro Politik Parti untuk diambil tindakan?? Kalau cakap2 kosong macamni aku pun boleh buat.. cuma tukar jer nama tu kepada orang lain.. pastu sebarkan!!! Kan elok kalau dibawa berbincang...

    ReplyDelete
  14. Ini group bukannya Menuju ke Putraaya tetapi hanya hendak Berjalan-jalan ke Putrajaya...

    ReplyDelete
  15. awal-awal lagi aku nengok yob tualang sekah tu jenis komen2 lucah dan menghentam PR sblm zahid kena buang lagi.. awal2 dia ngaku pas dan kutok2 DSAI.. sbb tu kami tak join komen dia.. dah la tua dan botak.. ade apa entah orang nak sokong dia

    ReplyDelete
  16. Weblog M@RHAEN telah dedahkan mengenai RTPJ sejak bulan Julai 2011 - sebaik-baik selepas BERSIH 2.0: http://blog.marhaen.info/laman-utama/1-artikelmarhaen/2088-penjelasan-mengenai-fb-road-to-putrajaya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive