Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Friday, 7 October 2011

BAJET 2012 BN vs PR ,JINGGA 13 MERAHKAN MUKA NAJIB DI PARLIMEN ESOK!


Bajet 2012 yang akan dibentangkan oleh Najib pada esok petang dijangka adalah yang terakhir yang akan dibentangkan oleh Perdana Menteri dari BN..

Walaupun bajet tersebut disifatkan oleh Najib sendiri sebagai "satu belanjawan transformasi untuk semua rakyat Malaysia.",namun semua itu tidak akan mengubah apa-apa terhadap rancangan rakyat untuk mengubah kerajaan pusat...

Rakyat kali ini sudah nampak dan jelas bahawa menukar kerajaan bukanlah sesuatu yang perlu digusarkan lagi...
ini terbukti dengan contoh pentadbiran yang lebih baik dan berhemah yang ditunjukkan oleh Kerajaan Pakatan Rakyat di 5 negeri.
(namun,perak dirampas semula oleh BN secara "kotor")..

Bajet 2012 yang dikeluarkan oleh Pakatan Rakyat pada 4 Oct. 2011 lepas adalah satu bajet yang benar-benar meletakkan kepentingan rakyat dihadapan...

dengan menawarkan RM1,100 sebagai gaji minimum yang dijangka akan memanfaatkan 300,000 orang kakitangan awam yang bergaji di bawah RM1,100 pada masakini..

Pakatan Rakyat juga tetap akan melaksanakan pembayaran elaun pendidik sebanyak RM500 sebulan bagi setiap orang guru seperti yang telah dijanjikan di dalam Buku Jingga.

Samada diberi nama bajet "transformasi" atau pun "reformasi",semuanya sudah terlambat buat Najib...
kerosakan selama 54 tahun yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin BN yang korup sudah tentulah tidak dapat dibaiki hanya dalam satu Bajet yang lebih dinamakan sebagai "Bajet Pilihanraya"


Lianglahad difahamkan sebuah NGO,
Jingga 13 akan ke parlimen pada petang esok bermula pada jam 2.30pm untuk menyatakan sokongan padu kepada Bajet 2012 dari Pakatan Rakyat...

sekaligus boleh diibaratkan sebagai Jingga 13 "melempang muka" Najib di atas pembentangan bajet pilihanraya beliau esok...


Jingga 13 akan menjadi wakil suara rakyat (suara kita semua) di parlimen esok petang,
[kelab jingga 13]


kalau korang nak join dan nak tengok muka Najib jadi merah esok... datang ler ke parlimen..

1 comment:

 1. 请远离马华党员 叶金福!

  敬爱的马华公会中央领导層,
  现在世界各先进国都盡力保存佛教的文化和保护佛教的僧侶,但马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman) 却反其道而行, 帶一般流垊到佛教埾地(SAMNAK SAMBODHI THAI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR, MALAYSIA)試圄摧毁佛教文化, 挑衅和打架, 并电招警方人員要扣留佛寺沙彌, 这种不按佛教條规, 軽视佛教精神的行动, 对世界佛教信徒实有侮辱之举, 的确令人不敢恭维.

  除此之马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak)也利用杖势, 連众人朝拜的印度廟TAMAN DAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR 放火燒毁把土地佔为已有, 马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman)这种冒犯宗教的不良行为, 已引起廣大的大马人民愤怒而不满, 所以, 在耒屇的大选, 希望马华公会的中央领神, 能深明大義, 对此娄党员, 最好疏薳距离, 以免影响选票, 造成马华公会大大的败北, 遗恨江山此致, 并祝安康, 工作快乐.

  Sponsors by Lawrence Tan Subang.....

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive