Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Tuesday, 4 October 2011

9.1 JUTA SEWA PESAWAT BAWA NAJIB BERCUTI,914 MISKIN TEGAR PEKAN TERNGANGA.


Najib seperti biasa,menghabiskan duit rakyat dengan selamba..
seperti tiada apa-apa yang perlu dirisaukan..
dengan bibir merah dia, Najib telah membelanjakan sebanyak RM9.1 juta untuk menyewa pesawat Airbus A319-IIX yang diguna oleh beliau sewaktu percutiannya di Perth Australia.


Nurul Izzah melalui soalannya meminta kerajaan menjelaskan siapa pemilik pesawat yang digunakan oleh Najib sewaktu percutiannya di Perth, Australia, serta kekerapan penggunaannya dan kos yang telah dibelanjakan.

Nazri Aziz memberitahu bagi tempoh Januari sehingga Ogos 2011, kekerapan penggunaan pesawat adalah meliputi 155 sektor di dalam dan luar negara dengan kos penggunaan berjumlah RM9.1 juta yang meliputi kos bahan api pesawat, caj tempat dan kendali, sajian serta logistik krew pesawat.


January sampai Ogos baru 8 bulan...
dah RM9.1 juta dibelanjakan..?
bermakna sebulan lebih dari RM1 juta duit rakyat dibelanjakan...

Yang Najib ke Perth,Australia semasa Malaysia menyambut hari kemerdekaan (tetap sambut ulangtahun kemerdekaan walaupun pakar sejarah kata kita tidak pernah dijajah) tu buat apa..?
sehingga kini Najib diam membisu...

mau 914 orang miskin tegar di Pekan,Pahang ternganga dengar berita ni...
mana taknya,dari ayah jadi PM sampailah anak dah jadi PM,dua-dua dari Pekan,Pahang.. miskin tegar masih lagi tak selesai...

Tabik kita kepada najib dan Rosmah kerana boleh menghabiskan duit rakyat tanpa pernah ada rasa bersalah...

2 comments:

 1. 请远离马华党员 叶金福!

  敬爱的马华公会中央领导層,
  现在世界各先进国都盡力保存佛教的文化和保护佛教的僧侶,但马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman) 却反其道而行, 帶一般流垊到佛教埾地(SAMNAK SAMBODHI THAI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR, MALAYSIA)試圄摧毁佛教文化, 挑衅和打架, 并电招警方人員要扣留佛寺沙彌, 这种不按佛教條规, 軽视佛教精神的行动, 对世界佛教信徒实有侮辱之举, 的确令人不敢恭维.

  除此之马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak)也利用杖势, 連众人朝拜的印度廟TAMAN DAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR 放火燒毁把土地佔为已有, 马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman)这种冒犯宗教的不良行为, 已引起廣大的大马人民愤怒而不满, 所以, 在耒屇的大选, 希望马华公会的中央领神, 能深明大義, 对此娄党员, 最好疏薳距离, 以免影响选票, 造成马华公会大大的败北, 遗恨江山此致, 并祝安康, 工作快乐.

  Sponsors by Lawrence Tan Subang.....

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive