Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Monday, 5 September 2011

NAJIB PERLU IKUT INDIA,ISYTIHARKAN HARTA!!


Najib disarankan supaya mengikut langkah PM India yang mengisytiharkan harta beliau kepada rakyat India..
soalnya... 

adakah Najib berani..?
isytiharkan semuanya.. termasuklah gelang dan cincin bini dia sekali... agar rakyat dapat ikuit jejak langkah keluarga beliau yang aktif menabung sejak kecil...agak-agak korang Najib berani ke nak buat macam tu...?
Ahli Parlimen Selayang, Wiliam Leong berkata 
"Najib wajar berbuat demikian supaya rakyat mengetahui jumlah harta yang dikumpulkan beliau dan jemaah menterinya yang lain."
 
“Ini perkara yang lama telah diminta oleh rakyat supaya Najib dan barisan menterinya mengisyiharkan harta mereka untuk tunjukkan ketelusan kerajaan, tapi saya tidak merasa mereka beliau berani berbuat begitu,” tambahnya.

Di India ada "KOD TATALAKU" bagi menteri-menteri kerajaan, tapi negara kita kod tatalaku yang semacam tu tak pernah diwujudkan...

Menurut Wiliam, sehingga kini tidak peruntukan dari segi undang-undang bagi membolehkan perdana menteri mengisytiharkan hartanya seperti kod tatalaku bagi menteri yang diperkenalkan kerajaan India.
 
“Tidak ada peruntukan undang-undang di Malaysia seperti itu.  Tidak ada keazaman politik oleh kerajaan sedangkan mereka boleh berbuat demikian untuk membolehkan kod sebegitu diwujudkan seperti pelaksanaan kod etika hakim", tambah Wiliam.

aku nak tahu gak berapa duit simpanan hasil tabungan Rosmah dan Najib yang disimpan dari kecik...
kah..kah..kah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive