Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Wednesday, 21 September 2011

GAJI GURU KAFA SELEPAS PR PERINTAH SELANGOR


Ramai yang tidak tahu lagi ni...
terutamanya orang UMNO..
UMNO ingat, Selangor ni masa UMNO perintah dan PR perintah tak ada beza apa-apa ker..?

UMNO perintah berpuluh tahun Selangor ni...
PR baru 3 tahun lebih jer... dah banyak kebaikan untuk rakyat dilakukan oleh PR

kena bukak mata kasi celik sikit ler..
rakyat bawahan memang dapat rasakan faedahnya bila bertukar kerajaan ni...
terutamanya pada guru-guru KAFA...


Aku cuba juga dapatkan pay slip gaji lama sebelum PRU12.. semasa zaman UMNO...
sebab masa tu gaji guru KAFA hanya RM700 sahaja..
masa tu guru KAFA siap minta kenaikan pada Khir Toyo,tapi Khir Toyo tak mahu layan soal kenaikan gaji guru KAFA ni..

jadi disebabkan aku tak dapat nak tunjukkan kat korang gaji sebelum PRU12 (al maklum ler,dah lama sangat,jarang orang yang orang simpan rapi pay slip lama ni..), 

maka aku hanya dapat tunjukkan pay slip gaji TERKINI guru KAFA ni,pay slip selepas kenaikan yang pertama sebanyak RM300,dan juga salinan selepas kenaikan yang kedua (juga RM 300 gak) kepada korang.. 

ini adalah ehsan dari seorang guru KAFA di dalam Selangor ni... segala maklumat diri,dia minta tutupkan... jadi aku patuh kepada kehendak dia...
dalam slip gaji ni,gaji sudah naik sebanyak RM300 dari gaji lama RM700 maka jadilah rm1000
kemudian dalam tahun 2011 ni juga ,guru KAFA dapat lagi kenaikan sebanyak RM300...
sesuatu yang MUSTAHIL berlaku jika dizaman UMNO...
tengok ni...
slip ni selepas kenaikan kali kedua... jumlah kenaikan bagi dua kali kenaikan ini adalah sebanyak RM600

Korang bayangkanlah,dalam tempoh 3 tahun lebih ni,guru KAFA dapat kenaikan sebanyak RM600..
RM600 ni dapat setiap bulan... 
gaji dari RM700 je sebulan,dah jadi RM1300.00....
tak besar ker perbezaan tu..?


Guru KAFA Johor berapa ek..?
kalau nak tahu,tengok kat sini ler...
diambil dari Portal rasmi kerajaan johor, klik!
 dipahang,kalau tidak silap lianglahad,gaji guru KAFA hanya sebanyak RM800 sebulan...

Amacam... BN nak tawan Selangor ker..?
boleh BLAH!!!

8 comments:

  1. Syukur alahamdulillah pd allah yg maha pemurah....
    kpd yg buta hati dan umno totok ndaklah buka minda iaitu kenyataan dari lbh 59thn memerintah masih ditakuk kemajuan ke arah keburukan dan menindasi serta menzalimi rakyat selama ini dinegara tercinta tanah melayu. tapi tlh dibukti ada insan berhati mulia memerintah x spai 1penggal tlh memberikan perhatian kpd pembangunan ummah dan ilmu....... UCAPKANLAH SLMT TINGGAL KPD BN/UMNO SEBLKNYA TERUSKAN SOKONG PR UTK MASA DEPAN ANAK KITA....

    ReplyDelete
  2. kesah selanjtnya... pendapatan penjawat awam teknikal dinegara ini adalh yg terendah didunia... tq..

    ReplyDelete
  3. masuk 5 tahun bankrappp!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau digunakan dgn sebaik mungkin mana nk bankrap bro....

      Delete
  4. Dan cerita di perak juga gaji guru kafa dah dinaikan.Dulu masa gaji mereka tak naik di atas persetujuan ibubapa setiap pelajar sek agama rakyat kena bayar yuran rm10 setiap bulan utk gaji guru kafa.Kerana ibubapa kesian dgn guru kafar.
    Utk pengatahuan Kelas bermula pukul 3 ptg kul 4.30 solat asar dan rehat hingga pukul 6.00 ptg dan terus balik.Cuba anda hitung berapa jam para guru kafa berkerja satu hari....? Waktu mengajar mereka lebih kurang 2 jam saja.
    Sedangkan guru sekolah lain berkerja dari 7.30 pagi hingga 1.30 ptg.
    Dan lagi di sek agama rakyat tak ada PIBG hanya ada AJK yg dilantik oleh mudir dimajlis agama negeri.dgn kuasa vito yg ada padanya.
    Ini bukan fitnah semua tempat pengajian agama akan diganggu dgn pemimpin pas.Pemimpin pas dtg bukan memberi sumbangan tetapi memberi hasutan.
    Akhirnya menyalahkan kerajaan kerana tidak memberi perhatian dan sumbangan.Bagaimana kerajaan nak memberi bantuan kalau dah tak dijemput.Mereka bimbang dgn kehadiran pemimpin umno kalau kalau ahli pas terpengaruh dgn cakap pemimpin umno.Pemimpin pas takut pada bayang mereka sendiri.

    ReplyDelete
  5. klo dh name kerajaan,if nak bg lebih kt rakyat,ape nye smpi nk berjemput2?bg ajela...bukan x boleh....byk songeh....kerajaan jadi bankrap sbb pemimpin UMNGOK yg byk sgt sapu duit rakyat...zaman dh makin maju,duit negare pon makin byk,tp rakyat makin miskin?????klo dh jenis pentingkan poket sendri,mmg x dela u all nk pk susah senang org len...sudah2 la tu ....tobatla...

    ReplyDelete
  6. ala gaji 600 700 800 mana cukup beb. zaman sekarang ni barang semua dah naik. ni macam aku ni belum kahwin kahwin. bapa menantu mana yang nak anak dia susah atau melarat. hui yo beb bujang terus lah aku kalau kerajaan tunggang terbaalik atau tipu rakyat. kalau tin kosong boleh timbang beb. tapi kalau janji janji kosong. siksa jiwa beb......

    ReplyDelete
  7. Gaji guru KAFA johor rm 800 JAKIM. Elaun tambahan kerajaan negeri johor RM 412. Keseluruhan RM 1212.

    Jangan membelit bila beri angka tu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive