Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Sunday, 18 September 2011

FITNAH BODOH TV3 DAN BLOGGER UPAHAN UMNO!!


Terus terang aku katakan aku sebenarnya malas nak layan fitnah-fitnah yang dibuat oleh bloggers upahan UMNO ni.. bukan kerana aku malas nak pertahan Anwar...
tetapi kerana aku tahu dengan pasti bahawa itu bukan Anwar..

Jadi bila bloggers pakatan balas dan jawab tentang isu video sex rekaan UMNO tu,kita seolah-olah melayan benda yang karut marut jer..

yer lah,kata guru aku.. 
sia-sia jer kita layan orang yang bodoh.. blogger UMNO kan ker semuanya tak boleh pakai...

orang duk sibuk hal-hal lain.. 
  • isu cukai top up 6% yang akan dikenakan kepada rakyat selepas PRU13 ni.. [rujuk sini]
  • juga isu GST yang Najib kata akan dilaksanakan juga selepas PRU13 nanti.. [rujuk sini pulak]
UMNO pulak,dok sibuk nak buat dosa secara percuma pulak..
 tapi disebabkan aku merasa perlu untuk mengeluarkan sesuatu untuk "orang atas pagar",maka aku terpaksalah layan sekejap..

meh kita tengok sekejap isu ni...
TV3,Syarikat tv yang paling banyak melakukan dosa fitnah dan juga agen propaganda UMNO telah tanpa segan silu dan tanpa bersalah menyiarkan satu video yang cuba dikaitkan dengan Anwar Ibrahim..
TV3 dan juga blogger upahan UMNO seakan tiada perbezaan lagi dah..
dua-dua macam keldai UMNO..


sedutan video yang TV3 siarkan tu...
baju lelaki dihadapan Eskay itu berbaju belang-belang...
dan perhatikan juga kolar baju lelaki tu.. 
sebab akan ada sesuatu yang aku nak tunjukkan nanti..




meh kita tengok lak rentetan aktiviti lelaki ini semasa didalam bilik "kejadian" tersebut.. 

tengok yang ni pulak... 


 tengok yang ni.. baju yang ada di atas katil tu berwarna putih dan tidak berbelang-belang seperti yang dipakai oleh "lelaki" yang masuk lift seperti di dalam video tu,...
kolar baju itu jelas kelihatan berwarna gelap keseluruhannya..
tengok betul-betul..

dan tengok pada seluar lelaki tu... berwarna agak cerah walaupun berada dalam keadaan video hitam putih... besar kemungkinan seluar ni berkaler KELABU.. sebab jika hitam atau biru pekat,ianya akan tetap berwarna gelap walaupun dalam keadaan video hitam putih..



tengok pada saat mereka ni keluar dari lift ni.. perhatikan baju dan seluar lelaki yang bersama dengan eskay penipu tu...


jadi korang nak aku dan semua rakyat malaysia percaya ini adalah Anwar..??
kami bukan bodoh macam orang UMNO le weeiii...
orang UMNO yang sememangnya mempunyai dendam kesumat terhadap Anwar sememangnya mempercayai apa sahaja berita yang boleh memburukkan Anwar..


Sebenarnya,isu video ni.. 
kesanggupan Najib mansuhkan ISA (tapi akan diganti dengan akta baru),
penangguhan cukai top up 6% .. 
hanyalah kerana Najib BN sudah mengetahui dalam PRU13 nanti,BN besar kemungkinan akan kehilangan kuasa..
Najib juga tahu rakyat sekarang ni cukup tertekan akibat kos hidup yang semakin tinggi semasa pemerintahan Najib ni...

Jadi segala kelemahan BN dan Najib tu terpaksa dipindahkan ke atas nama "Anwar.."
supaya rakyat membicarakan "fitnah" Anwar ni dan melupakan segala kelemahan dan kerosakan yang BN telah lakukan...

jadi dari kita layan fitnah yang lebih banyak mendatangkan DOSA kepada diri kita  sendiri..lebih elok ler kalau kita bincangkan isu kos hidup kita yang semakin tinggi sekarang ni..
lagi banyak faedahnya...
sebagai contoh isu top up 6%,kita letupkan isu tu di internet,maka kerajaan terpaksa menangguhkan cukai tersebut...


layan isu bodoh kadang-kadang boleh membodohkan kita..

14 comments:

  1. Saya bukan menyebelahi mana-mana pihak... cuma LIANG LAHAD kena belajar banyak tentang 'imejan' fotografi kalau nak siasat kes melibatkan foto/video camnih.
    LIANG LAHAD kena tahu kesan foto INFRARED.. bagaimana warna boleh berubah akibat 'spectrum'. Keadaan bilik tu 'low-liught condition' hanya kamera berfungsi IR (InfraRed) saja yg mampu merakam gambar keadaan kurang cahaya.
    HARAP 'LIANG LAHAD' belajar lagi ya...

    ReplyDelete
  2. terima kasih.. tapi aku faham sangat tu bro...
    tapi apa yang aku cuba sampaikan adalah kaler pakaian,jika berkaler agak gelap,tetap akan nampak gelap didalam gambar hitam putih.. dan kena ingat,dalam bilik tu bukanlah segelap yang disangka... harap memahami apa yang lianglahad cuba sampaikan...

    ReplyDelete
  3. kalu betul pun anwar sbgai pelaku dlm video lucah tuu.. kenapa lah bodoh sgt si Eskay tak cepat2 ctc pihak berkuasa agama atau panggil AJK masjid terdekat supaya p cekup anwar on d spot barulah betul2 umphh dan boleh sy percaya, barulah betul2 gah dlm newspaper, Ini tak.. dah betul2 rezeki berlaku di depan mata Eskay taktau pulak dia nk ambil peluang memerangkap Anwar... Setakat bijak rakam video dan sebar - sampai mampos pun org tak percaya sbb Anwar tu bkn calang2 orang yg boleh diperbodohkan!! Eskay~!hmmmmm Eskay~~~bodohnya kamuuuuu

    ReplyDelete
  4. si Eskay tu BODOH maka kita smua pun turut jadi BODOH....

    ReplyDelete
  5. satu lagi yang dalam bilik tu t-shirt pagoda .. kalau org pompuan kita panggil baju dalam. biasa laa org besar dia pakai dua lapis. kalau dah suka dan pemuja sesaorang tu macam-macam cari helah

    ReplyDelete
  6. kat luar gambar berwarna;; awat dalam bilik hitam putih;;; confius eden

    ReplyDelete
  7. tengok kolar baju pun dah cukup...
    memang dah boleh ditongsampahkan video ni...

    ReplyDelete
  8. baju pagoda takde kolar bang....tgk kolar baju pun dah tau...kalau gambar infra red, kaler hitam dgn kelabu still ada beza..tmpt kerja aku ada kamera IR..selalu aku pakai...

    ReplyDelete
  9. lianglahad kena belajar byk pasal night version atau night version..
    contoh paling mudah..
    http://www.youtube.com/watch?v=zabgZlZKh1I&feature=player_embedded

    kenapa la kita mesti menegakkn benang yg basah..yg salah tetap salah..nk sorok cmne pn,kalau Allah nk tunjukkn tetap xleh halang..

    ReplyDelete
  10. beginilah...bg yg muslim kita baru saya selesai menjalani ibadat puasa yg tujuannya 'Moga-moga kamu menjadi orang yg brtaqwa'...supaya kita terselamat dari hal yang diluar pengetahuan kita ini adalah lebih baik kita serahkan saja pada Allah. Jangan kita mencampakkan diri kita ke jurang api neraka dengan membicarakan sesuatu yg kita sendiri tidak ada pengetahuan ttg nya. Serahkan saja pada Allah. Jika perkara ini benar biarkanlah sipelaku menerima hukumannya. Jika ianya suatu fitnah, maka kpd si pelaku fitnah tunggulah balasan azab yang Allah sediakan untuk kamu. Adalah lebih baik kita menjauhikan diri dari perkara ini, yg mana kita tidak terlibat langsung dgnnya dan yg lebih penting kita tak ada pengetahuan langsung ttgnya. Ayuh bg yg muslim kita perbanyakkan amal kebajikan kita selama masa masih ada. Sibukkan diri msg2 dgn mengingati Allah. Hadir sbyk mgkin majlis2 ilmu kerana itu adalah taman2 syurga. Bg yg sudah berkeluarga jaga dan perliharaalah keluarga msg2. kita berada di akhir zaman. Maksiat termasuk fitnah berleluasa. Cabarannya sgt getir. Sama2 lah kita minta pertolongan & perlindungan dari Allah.

    ReplyDelete
  11. Anonymous said...
    21 September 2011 17:40.

    Sokong sangat2..Sesuatu perkara diluar pengetahuan kita tak perlulah kita sakitkan kepala sendiri nk pikirkan siapa silap. Kadang2 bila dah taksub sangat, kita yg lebih2 jadi penfitnah dan kadang2 bila terlalu yakin dan taksub sgt kita membela kejahatan seseorang yang terang terang dah jahat.

    Alangkah baiknya menjaga pahala terlebih dahulu, dari membuat dosa..Free free je cari pasal.

    ReplyDelete
  12. cehhh...bodoh ko liang lahad...dah terang2 dah memang anwar al babinjing dalam gambar tuh..kalo ko suruh nenek ko tengok,confirm die cakap anwar jugak...bodoh...xyah uji akal,tgk care ko post kat blog pun dah tau ko sama bodoh jer ngan pemimpin ko tuh..
    wkakakakkakaka..

    ReplyDelete
  13. Saudara-saudara dan Saudari-saudari Yang Di Hormati
    Bahawa MCA Gombak pegurusi YIP KUM FOOK dan anaknya Yip Jiun Hann (Permuda MCA Gombak) bukan sahaja menggunakan kuasanya menghisap wang KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. Tetapi lebih dahsyat, ialah menipu wanita-wanita dan merosakan keluarga orang lain. Mereka sebenar-benarnya orang yang jahat dan tak bermoral

    Saya mengemukakan kesal yang benar ini, tujuan ialah harap orang ramai, khasnya wanita dapat mengambil perhatian supaya jangan terjerat oleh manis-manis mulutnya akhir akan meninpa kerugian dan kesakitan yang besar

    马华公会鹅唛區会主席叶金福律师与马华公会鹅唛區会叶君瀚青年圑長, 不但无耻的利用KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia.宗教之名捞取权和私利之外, 叧一大罪悪是, 他们仗着权势, 甜言蜜語, 誘骗良家少女, 骗财骗色, 三妻四妾, 破坏别人的家庭. 父子两人, 无悪不做, 实是大色狼, 大老千,缺德的败娄.

    今天我把实事公告大家, 是希望公众, 特别是良家少女, 要多多小心, 提防这一娄假面具的佛教徒, 以免一失足成千古恨.

    Brother And Sister Of the respectfully
    That YIP KUM FOOK, MCA Gombak chairman and his son Yip Jiun Hann (Youth MCA Gombak) they are not only used of power to suck Temple’s money of SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. But far worse, they are cheating women and make people family broken. They truly wicked and immoral

    Bring forward. I regret that this is true, the purpose is to hope for public, and especially women take care not to be trapped by the end of sweet mouth will override of great loss and pain

    ReplyDelete
  14. kamu percaya kamu betul dan kami percaha kami betul, selesai masaalah. Dalam mahkamah pun tak ada org suka suka masuk je mahkamah ngaku salah......

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive