Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Thursday, 1 September 2011

ANWAR AKAN TETAP DIPENJARAKAN - WIKILEAKS.


Anwar tetap akan dipenjarakan bukanlah sesuatu yang mengejutkan rakyat malaysia...  kerana kita semua tahu bahawa pertuduhan ini tidak lebih dari permainan politik sahaja...

rasanya,tanpa pendedahan wikileaks pun dah ramai sebenarnya dikalangan rakyat malaysia yang tidak percayakan keadilan dalam perbicaraan kes fitnah liwat Anwar Ibrahim ni yang mengagak keputusan akhir perbicaraan kes fitnah ini tidak akan memihak kepada Anwar,ini kerana sebahagian besar rakyat faham akan politik kotor pemimpin UMNO yang ingin terus berkuasa tanpa gangguan..

penjarakan Anwar,maka hilanglah gangguan itu... bagi mereka Anwar amat bahaya pada karier politik mereka kerana pengaruh Anwar sangat besar kepada rakyat bawahan..
jadi jalan terbaik adalah dengan "Mendiamkan" Anwar...Kedutaan Amerika mengandaikan bahawa Najib akan berperanan sebagai "suara pemutus" berhubung keputusan perbicaraan, walaupun begitu beliau juga perlu mendapatkan pendapat dan pandangan golongan elit Umno yang lain.

Menurut pendedahan itu, kerajaan akan memastikan dalam “apa cara sekalipun” Anwar akan didapati bersalah.
tekanan politik ke atas kes ini mungkin akan dikurangkan sekiranya kerajaan percaya bahawa bukti-bukti yang dikemukakan semasa prosiding mahkamah itu sendiri cukup telah merosakkan maruah atau reputasi Anwar sehingga tidak mampu menjejaskan kredibiliti Najib, kata Keith.


dah lama tahu dah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive