Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Sunday, 28 August 2011

VIDEO CERAMAH MAT SABU,BETUL KE KONTROVERSI? [VIDEO]


Video ceramah Mat Sabu yang dikatakan kontroversi tu..utusan memang mainkan betul-betul..
seolah-olah utusan ni kanak-kanak yang dapat mainan baru...
seronok sangat dapat mainkan isu ni...
motifnya satu,nak menggambarkan Mat Sabu dan Pas dan juga Pakatan Rakyat ni menyokong Komunis...

korang dengarkan betul-betul kandungan ceramah ni..
Mat Sabu cuma menceritakn tentang FAKTA...
Faktanya adalah British adalah penjajah pada tahun 1950...

serangan yang berlaku adalah serangan ke atas pasukan polis penjajah...
tapi disebabkan ramai orag melayu yang bekerja sebagai anggota polis British,dan yang terbunuh itu pulak adalah orang melayu..

maka jadilah isu ini isu yang besar...
kenapa pulak kita tidak mengatakan hal yang sama kepada Tok Janggut... kerana Tok Janggut pun menentang Britis jugak.. dan waktu kisah Tok janggut tu,melayu yang bekerja dengan British,akan  di panggil Pengkhianat kepada orang melayu dan juga pengkhianat tanah melayu...

sesiapa yang menghalang Tok janggut dari menyerang British dan sesiapa yang menyampaikan maklumat mengenai Tok Janggut kepada British akan disumpah seranah sebagai pengkhianat...

Ingat!!
British pada tahun  1950 adalahPENJAJAH!!
British bukannya pejuang kemerdekaan negara kita..!!
salahkah fakta yang dibawakan oleh mat sabu ni..?
semua yang utusan mainkan itu hanyalah propaganda..

Mat Sabu bukanlah penyokong PKM selepas merdeka..
kerana perjuangan PKM selepas merdeka adalah tidak relevan lagi...

10 comments:

  1. Tak usah putar belit sejarah. PKM adalah parti politik tertua di Malaya. PKM merupakan parti politik yang ulung menentang penjajah Inggeris kemudian diikuti oleh parti-parti Melayu seperti PKMM, API dan AWAS dll, tetapi UMNO tidak pernah menentang penjajah Inggeris, ia bersekongkol dengan Inggeris dan slogannya adalah Hidup Melayu, takut nak laungkan MERDEKA. Itu sejarah. Tak setuju dengan PKM, itu hal lain, tapi fakta tetap fakta!

    ReplyDelete
  2. yuppp.. saya setuju..
    fakta serangan ketika itu adalah ke atas penjajah british

    ReplyDelete
  3. Tok Sagor,Tok Naning,Tok Peramu,Mat Kilau,Dr Burhanuddin,Pak Sako,Bustamam dan ramai lagi pejuang Kemerdekaan Negara.Bukan nya AMENO.PKM,PKMM,API,AWAS.BATAS.HISBUL MUSLIMIM di haramkan oleh British.Pemimpinnya di tankap dan di penjara dibawah ISA.Pemimpin yang tidak di tangkap dapat lari ka hutan berjuang secara revolusi bersenjata. Tinggal lah satu Parti iaitu AMENO yang halalkan sebab sekongkol dgn British.

    ReplyDelete
  4. tiada seorang pun pemimpin umno yang ditangkap dan dibunuh oleh british... ini kerana umno sememangnya duduk disebelah british..

    ReplyDelete
  5. pasal umno duduk disebelah british la kite sehingga kini ikut hukum lord reid

    ReplyDelete
  6. Sejarah tetap menjadi sebuah sejarah, walau diputar belit dan diselewengkan sebanyak mana sekali pun namun disuatu masa kebenaran faktanya tetap akan terserlah !

    ReplyDelete
  7. 1. Tak setuju dgn UMNO satu hal...tapi fakta membuktikan UMNO membebaskan kita dari penjajah tanpa perlu mengeluarkan darah dan airmata rakyat. So what? Kenapa nak dengki sangat sampai tak bertempat? Nak pulang balik kepada British ke sampai PR boleh merdekakan semula?

    2. Adakah perjuangan cara Komunis lebih mulia sehingga perlu dimuliakan oleh parti yg mendokong Islam? Tak tengok ke apa terjadi pada Russia dan China dulu2 apabila komunis merampaskuasa? Habis masjid ditutup, habis Quran dibakar, habis alim ulamak di bunuh? Kenapa nak mulia kan mereka?

    3. Maka adakah2 pejuang2 Melayu yg mati mempertahankan Tanah Melayu dari dikuasai fahaman Komunis mati katak? Mereka tak nak anak cucu mereka tidak berugama...ada kau faham?

    4. Ada ke bukti yg menunjukkan PKM tidak berminat utk menghapuskan agama? tidak berminat utk menghapuskan kuasa2 Melayu?

    5. Tak baca ke kes Bintang 3 memerintah Tanah Melayu 3 hari sahaja selepas Jepun menyerah kalah? Tak baca ke berapa ramai bangsa Melayu dibunuh kerana dituduh bersekongkol dengan British dan Jepun?

    6. Selepas 500 tahun Syria dibebaskan dari kuasa Kristian, baru 50% rakyatnya Islam.

    Kadang2 sebagaimana hang dok kata UMNO tu ngok...PAS pun ada ngoknya juga. Terimalah hakikat utk kes ni Mat Sabu kurang bijak.

    ReplyDelete
  8. Maklum saja le depa PRU ke 13 dah dekat, mcm2 cerita depa buat

    ReplyDelete
  9. Salepas PRU 13 semua buku sejarah akan di tulis semula lah. Tak apa, kita pergi sekolah pula lah, dan belajar history sekali lagi.

    Hero baru DAP, PAS, PKR dan MCP (bukan male chauvinism pig, malayan communist party). Mat Sabu jadi editor. Paling sesuai sebab pandangan dia tidak di kotori sejarah yang di tulis (dia tak study) olih British.

    ReplyDelete
  10. stuju benar biar mat sabung jadi editor tenguk bagaimana sejarah malaysia versi mat sabung @ bapok komunis jaman moden...agak2la

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive