Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Saturday, 6 August 2011

UMMI HAFILDA TAK LAYAK NAK ULAS ISU KU LI


Keratan akhbar ni adalah utusan hari ini...
yang mengisahkan konon-kononnyer pemimpin dan penyokong Pakatan Rakyat telah sedar siapa Anwar..

(memang kami sedar bahawa Anwar akan menghumbankan UMNO ke bawah dari takhta kuasa..)

yang bagi kenyataan tu tau tak siapa..?

bukan penganalisis politik..

bukan bijak pandai akademik..

bukan juga pemerhati bebas...

tetapi hanyalah Ummi Hafilda...

yer hanyalah Ummi Hafilda Ali..

Orang yang menyimpan dendam PALING kesumat pada Anwar Ibrahim... 

dari dulu hingga kini...

Orang yang dulunye pernah menyukai Anwar Ibrahim,tetapi tidak dilayan oleh Anwar Ibrahim...

Orang yang sanggup derhaka kepada ibu dan bapanya sendiri 

demi memenuhi nafsu serakahnya dalam mahu melihat  Anwar Ibrahim jatuh dalam karier politik.

Orang yang pernah mendoakan supaya malaikat maut iaitu Jibril A.S. mencabut nyawa Anwar Ibrahim..

(bila masa Jibril jadi Malaikat Maut pun aku tak tahu..hehehe,tapi itu semua datang dari mulut Ummi ni..nampak benor dia ni tak tahu apa-apa...)

Orang yang sanggup menipu sesiapa sahaja demi hendak melihat Anwar Ibrahim jatuh..

Selepas semua pemimpin PAS yang didakwa oleh Zahrain berjumpa Ku Li dan memujuk Ku Li menjadi ketua Pakatan Rakyat, menafikan semua tuduhan itu termasuklah TGNA,maka Ummi dengan tidak segan silunyer telah mengeluarkan kenyataan sia-sia ini...


Yang atas pagar dan ahli UMNO yang biasa-biasa jer ni tahu ker siapa Ummi ni..?

yang sokong Pakatan Rakyat tetapi termakan juga dengan dakyah Ummi dan fitnah Ummi ni terhadap Azmin dan Anwar tu pun,kenal ke siapa Ummi tu...? 

yang nak percaya sangat tu..?

Tahun 97 dan 98 dulu korang kemana..? 

tak ikut politik ke waktu tu..?

jangan main ikut orang saje... kaji dulu betul-betul..


aku nak keluarkan coretan pengakuan ayah kepada Ummi Hafilda ni nak bagi korang baca dan faham..
layakkah orang macam Ummi ni korang percayai...?


 Sila baca.... coretan dari ayah ummi hafilda...

UMMI HAFILDA ialah anak bongsu dari enam beradik, tiga laki-laki tiga perempuan. Lahir pada bulan Jun 1967 di Kampung Klang Gate.

Bersekolah lulus tingkatan lima pelajaran agama lebih dari mencukupi umur enam tahun sudah membaca Koran dengan baik dan sudah tahu bersembahyang. 

Boleh menulis dan membawa jawi dan dapat melancar pelajaran agama Fekah dan Hadith

Berhenti sekolah dia bekerja di dua buah bank sebagai kerani dan pegawai bank dalam masa empat tahun. Dia meletakkan jawatan itu dan menubuhkan sharikat sendiri. Hasil yang diperolehi dari pinjaman bank yang banyak dia telah menjelajah ke London, Australia, Tokyo dan …(tidak terang). Lain-lain tempat.

Sebenarnya business belum diuruskan dengan baik. Dengan sikapnya yang angkuh, riak takbur dan memiliki kenderaan-kenderaan mewah seperti mercedes, Jeep, Isuzu, Van biasa, BMW. Tiga empat kereta dalam satu-satu masa.

Sepanjang masa dalam riwayat hidupnya belum pernah ada ada risik dari mana-mana pihak yang bersetuju meminang hingga sekarang masih seorang andartu.

Bila umurnya meningkat lebih 20 tahun tingkah lakunya yang aggeresive begitu menjadi-jadi. Melawan, tidak pedulikan dengan nasihat, riak, takbur, pembohong, penipu.

25.8.98 kali terakhir dia keluar dari rumah ini. Kelang Gate Setapak KL.

1.9.98 jam 5.20 petang saya memangil kakaknya yang sulong dan memberi nasihat kepadanya bahawa dari tarikh tersebut saya lucutkan warisan zuriat Umi Hafilda dengan tidak mengaku anak dunia dan akhirat dan berwasiat dengan pesanan jangan lagi dia balik kerumah ini. (ini pernah menggemparkan negara pada waktu itu...)

30.9.98 dia selitkan tiga surat layang dipintu gate besar dengan nama samaran jiran yang bersimpati.

6.10.98 dia suruh kakaknya mengemas semua kain bajunya yang berada dalam tiga bilik di rumah ini.

Kedatangan kakaknya dia menunggu bila saya tidak ada dirumah kerana berjumaat.

Hasil komplot Megat Junid sampai ketangan Khalid Jafri untuk dijadikan buku 50 Dalil sebelum sampai ke PM. Kerja-kerja fitnah ini dibiayai oleh Daim dan Tengku Adnan, Ziela isteri Megat Junid menjadi orang perantaraan.

Dalam hidupnya semasa dewasa ini hutang keliling pinggang. Pernah beberapa kali orang yang memberi hutang datang menyerang di rumah ini. Surat-surat bank dari seluruh KL menuntut hutang datang sepangjang masa pernah saya di tipu
dengan lenyapnya kereta mercedes yang berharga $90,000 kerana melangsaikan hutang banknya.

Kekasarannya pernah beberapa kali ibunya mengeluarkan airmata. Dia sanggup menuding jari telunjuk kemuka ibunya dan disuruh 'shut up' Jaga sikit mulut. Semenjak tahun 1988 sudah tiga empat kali lari dari rumah berbulan-bulan lamanya keluar dari rumah.

Sifat fitnah menjadi-jadi walau pun dinasihati tetapi tidak diindahkan

Saya telah berkahwin dengan ibunya 42 tahun tetapi pada 20.2.1998 dalam masa beberapa minit sahaja tak tahulah apa yang difitnahkan kepada ibunya hingga membuat orang itu menyerang saya dengan keadaan luar biasa sehingga terpaksa saya melafazkan talak kepadanya. Kami bercerai sepuluh hari sebelum rujuk kembali.

Hasil kemuncak fitnahnya adalah dengan pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim dari Jawatan TPM dan dilucutkan keahlian UMNO yang menggemparkan dunia seluruhnya hingga kehari ini. 


Dialah bertanggungjawab penulis surat kepada PM pada 8.8.1997 memfitnah Anwar berzina dengan kakak iparnya hingga mendapat anak bernama Hafifah dan memfitnah abangnya  Azmin setiausaha Anwar oang yang paling kaya dengan hasil rasuah serta perpakat dengan Azizan Abu Bakar memfitnah Anwar berhomosex dengan Azizan.
 

(anak tersebut telah di sahkan sebagai anak sah Azmin Ali setelah ujian DNA dilakukan,demi menjaga maruah keluarga selepas difitnah oleh Ummi Hafilda)
 

 9.10.98 suruh abangnya Azwan buat laporan polis di Melawati dan menuduh dua abangnya Azman dan Azmin memecah masuk biliknya dan mengambil surat-surat penting dari bilik tersebut serta mendakwa abangnya Azman hendak membakar pakaiannya dan mendakwa Azmin hendak membunuhnya.
(fitnah yang melampau)


Dua orang pegawai polis Inspektor Ramlee dan DSP Ishak datang menyiasat kes tersebut serta seorang Juru gambar.

Catatan Haji Ali bin Omar
18.10.98


Bagi korang yang termakan fitnah ni,aku anggap korang tak reti nak menilai...
hati korang rapuh...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive