Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Thursday, 11 August 2011

SPR AKUI KESILAPAN "KG BARU"


SPR ni kalau kita tidak dedahkan kesilapannya,SPR mesti nak ngaku bahawa ia hebat,cekap dan tepat..
kalau dengar penerangan dari bos SPR seolah-olah SPR ni hebat sangat...
 
tapi bila kita campak bukti depan mata kepala SPR,baru dia nak ngaku dia silap...

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menjelaskan kewujudan nama ‘Kg Baru’ sebagai pengundi berdaftar berpunca daripada kesilapan semasa pendataan Borang A (Borang Pendaftaran Pemilih).

"Kesilapan itu berlaku semasa pengisian maklumat dalam ruangan nama pada sistem pendaftaran yang menyebabkan nama ‘Kg Baru’ telah didaftarkan sebagai nama kepada pemohon,” kata SPR dalam satu kenyataan hari ini.

Bagaimanapun, SPR telah mengambil tindakan serta-merta dan membuat pembetulan kepada maklumat pengundi iaitu nama pengundi itu selepas memyedari kesilapan tersebut, kata kenyataan tersebut.
 
SPR mengulas laporan media hari ini yang memetik Pengerusi Pemulihan Demokrasi dan Mobilisasi Pemuda PAS Malaysia Suhaizan Kaiat bahawa perkara itu dikesan dalam Daftar Pemilih SPR.

Suhaizan antara lain dilapor berkata pemilih bernama ‘Kg Baru’ itu memiliki nombor kad pengenalan individu bernama Noraini Binti Abdullah.

Mengenai pengundi hantu ‘Farhana Abdul Rashid’ yang didakwa Suhaizan, SPR berkata nama itu wujud dalam rekod Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

Melalui ‘Agency Link-up System) (ALIS) dengan JPN, SPR mendapati nama pengundi itu memang wujud dalam rekod JPN sebagai warganegara dan pendaftaran adalah sah, kata kenyataan itu.
post terdahulu baca disini

1 comment:

  1. 请远离马华党员 叶金福!

    敬爱的马华公会中央领导層,
    现在世界各先进国都盡力保存佛教的文化和保护佛教的僧侶,但马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman) 却反其道而行, 帶一般流垊到佛教埾地(SAMNAK SAMBODHI THAI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR, MALAYSIA)試圄摧毁佛教文化, 挑衅和打架, 并电招警方人員要扣留佛寺沙彌, 这种不按佛教條规, 軽视佛教精神的行动, 对世界佛教信徒实有侮辱之举, 的确令人不敢恭维.

    除此之马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak)也利用杖势, 連众人朝拜的印度廟TAMAN DAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR 放火燒毁把土地佔为已有, 马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman)这种冒犯宗教的不良行为, 已引起廣大的大马人民愤怒而不满, 所以, 在耒屇的大选, 希望马华公会的中央领神, 能深明大義, 对此娄党员, 最好疏薳距离, 以免影响选票, 造成马华公会大大的败北, 遗恨江山此致, 并祝安康, 工作快乐.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive