Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Tuesday, 23 August 2011

LAPORAN PERUBATAN HKL : PAKAR SANGSI LAPORAN


Pakar Forensik dari Luar Negara,saksi kepada pembela dalam kes Liwat fitnah siri ke 2 hari ini berasa sangsi dengan laporan perubatan dari Dr. HKL..

mungkin dia akan terkejut macam mana cara kita kat Malaysia ni buat kerja...

itu dia belum dengar lagi macam mana seorang rakyat Malaysia yang dah kena buang universiti boleh gi mintak biasiswa kat umah TPM...

kalau dia tahu tu mau melompat mat saleh tu...

Seorang pakar forensik mencabar keputusan dan penemuan pemeriksaan perubatan kendalian Hospital Kuala Lumpur (HKL) ke atas Mohd Saiful Bukhari Azlan dengan menegaskan laporan perubatan itu mempunyai kecacatan.

Saksi kedua pasukan pembela Dr David Wells memberitahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bahawa laporan disediakan oleh doktor HKL ─ Dr Mohd Razali Ibrahim, Dr Siew Sheue Feng dan Dr Khairul Nizam Hassan tidak tepat.

Ketiga-tiga mereka merupakan doktor di HKL yang memeriksa Saiful pada 28 Jun 2008 selepas mendakwa diliwat oleh seorang ahli pemimpin politik berprofil tinggi.

“Saya tidak mendapat keyakinan apa yang penyedia (laporan) sebenarnya katakan,” kata Dr Wells.
Dr Wells juga tidak bersetuju dengan rumusan laporan mengatakan tiada penemuan “konklusif” mengenai persoalan sama ada terdapat sebarang penembusan di bahagian dubur atau rektum Saiful. (TMI)

“Laporan itu seharusnya menyebut ‘tiada penemuan klinikal’. Perkataan konklusif meninggalkan keraguan sama ada terdapat penembusan ataupun sebaliknya,” kata beliau.

Beliau juga menimbulkan persoalan mengenai percanggahan antara laporan proforma dan laporan pemeriksaan perubatan ke atas Saiful.


Memang selalunya, kalau benda yang direka-reka dan yang tak wujud ni,selalunya akan ada banyak kecacatan...1 comment:

  1. 请远离马华党员 叶金福!

    敬爱的马华公会中央领导層,
    现在世界各先进国都盡力保存佛教的文化和保护佛教的僧侶,但马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman) 却反其道而行, 帶一般流垊到佛教埾地(SAMNAK SAMBODHI THAI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR, MALAYSIA)試圄摧毁佛教文化, 挑衅和打架, 并电招警方人員要扣留佛寺沙彌, 这种不按佛教條规, 軽视佛教精神的行动, 对世界佛教信徒实有侮辱之举, 的确令人不敢恭维.

    除此之马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak)也利用杖势, 連众人朝拜的印度廟TAMAN DAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR 放火燒毁把土地佔为已有, 马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman)这种冒犯宗教的不良行为, 已引起廣大的大马人民愤怒而不满, 所以, 在耒屇的大选, 希望马华公会的中央领神, 能深明大義, 对此娄党员, 最好疏薳距离, 以免影响选票, 造成马华公会大大的败北, 遗恨江山此致, 并祝安康, 工作快乐.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive