Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Saturday, 27 August 2011

BIL AIR 20 SEN..? MANA ORANG NEGERI LAIN NAK PERCAYA!!


Bil air 20sen jer... ngarutlah..
kah..kah..kah..
Aku nak kongsikan dengan korang bil air salah sorang jiran aku ni.. dia ni orang atas pagar.. 
bukan menyokong mana-mana parti..
tetapi dah tentulah dengan menjadi jiran aku,dia mendapat banyak input tentang Kerajaan Pakatan Rakyat..
dan sikit sebanyak,apa yang aku sampaikan kat dia memang masuk dalam kepala dia...

dan dia pun mula berani cakap yang "pemimpin kerajaan BN ni banyak "sembang" jer... tapi abok pun takde... "

"cakap nak lawan rasuah,tapi dorang sendiri yang rasuah.."
itu kata dia yer.. bukan kata aku.. dan sudah tentulah aku setuju dan aku gembira bila dia nampak semua tu...

dan semalam,dia tunjukkan aku bil air dia,dia kata masa Khir Toyo dulu tak pernah macam ni..
sebenarnya dia ni dah berbulan-bulan tidak bayar bil air sejak pakatan ambil alih Selangor... tapi tak pernah tunjuk kan kat aku bil air dia..
tapi semalam tah nape,dia tunjukkan kat aku bil air dia..
aku pun apa lagi..aku ambik dan kongsikan dengan korang ler..
korang tengok sendiri ok..

ini bil air yang dikeluarkan di negeri Selangor... bukan di Perak, bukan di Johor, bukan juga di Melaka yang dikatakan maju tu..

aku harap korang hargailah apa yang Pakatan Cuba buat untuk mengembalikan hasil Negeri kepada rakyat Selangor...
kalau kita bagi UMNO menang pada PRU 13 nanti...
mungkin jiran aku dan ramai lagi yang menikmati bil yang macam ni sekarang tidak akan
dapat menikmatinya lagi..

kerana UMNO adalah penghisap hasil rakyat jelata..

39 comments:

  1. UMNO PENIPU MELAYU INDIA CINA

    ReplyDelete
  2. umno juga penipu orang asal... smua umno nak menipu... hampehnye umno....

    ReplyDelete
  3. Ada rumah member bil air siap minus lagi.

    Lepas dia ada mesin basuh baru dapat RM0.

    Satu perkara yang saya perhatian. Dia cuba untuk berjimat air agar kekal sentiasa RM0. Happy aje dia dapat bil air RM0.

    Ada impak positif dalam segi usaha kerajaan menggalakkan rakyat menjimatkan penggunaan air.

    ReplyDelete
  4. memang ler... kita kena sebarkan semua ni... sebab ramai yang masih tidak tahu... atas pagar masih ramai yang tak tahu lagi..

    ReplyDelete
  5. Kat SABAH- jangan MIMPI nak dpt bil air mcm tu. Duduk apartment sahih bil air dlm RM20++ padahal hanya pakai utk mandi, masak ala kadar dan mesin basuh yg digunakan dlm 2-3kali seminggu. Sabah ni kan FIXED DEPOSIT umno/bn...tapi BEBAL betul pengundi TEGAR Sabah yg BAHLOL ni terus juga diperbodohkan..

    ReplyDelete
  6. kat sabah susah sikit pasal BN bawa masuk ramai orang dari filipina.. bagi ic,undi BN,memang sampai kiamat le menang kalau macam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul diSabah bukan saja orang dari filipina tapi dari indonesia juga Be End UMNGOK import orang untuk dibagi ic..undi Be End UMNGOK.

      Delete
  7. Every month, I don't pay water bill. There is a RM6 rebate which ends up w/ my usage as ~RM1+

    Water is a Sacred and VERY previous resource. Even more precious than Electricity. To me, there should NOT be any free water at all.

    When things are free, majority of people does not appreciate and thus, misuse. (wash car lah... what else.. My car wash like 2x a year)

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Kitorang kat Damansara.. 3 tahun..langsung tak bayar bill pon... sampai budak syabas malas nak baca meter... ANGGARAN pon dah lebih dari apa pada meter....

    Kat N9... rumah kampong bill RM71!!! Api... RM 140.. 4 batang lampu.. peti ais.. laptop.... kipas diri 2... hampeh kan?

    ReplyDelete
  10. aku sokong sanggat kerajaan negeri sel ni, bukannya bil air je, sila lawat www.mimbarselangor.org/V1/, banyak perluan utk rakyat selangor lagi, aku pun dapat juga.....

    ReplyDelete
  11. mimbar selangor bantu rakyat selangor membuka perniagaan sendiri, ada burger..ice blended...ayam goreng..dll lagi, modal di sediakan oleh kerajaan negeri sel....yg aku respek tu tak kira kau melayu,india ke cina pun boleh datang memohon.......

    ReplyDelete
  12. terima kasih kepada info sahabatku...ku benci kat pemerintahan skarang....

    *CIBAI! mengapa bil I RM20?!!! jiran lu RM0.20 SEN?!

    ReplyDelete
  13. itu yg sepatutnya..keperluan mcm air ni xperlu di charge byk2 kat rakyat..beban..pendapatan di takuk lama..

    ReplyDelete
  14. sorry , rumah saya sudah 2 tahun bayar RM 0.00 !!

    ReplyDelete
  15. bagus ! UBAH, SOKONG PKR ! SEPENUH HATI !

    ReplyDelete
  16. My water bill surely RM90++ for three month used...everage RM1 per day....you all think it's expensive or cheaper price ?.... Sabah boleh ...

    electricity prices are different from each quota TNB electricity prices, according to the tenets of Islam selling goods with two or three different prices is Haram......kata kerajaan Islam dan menegakkan Islam.....

    ReplyDelete
  17. Hi, tolong ramai2 jawab survey ni boleh? the research basically to assess the water usage behaviour in Selangorians before the implementation of Selangor free water policy.
    TQ!

    P/s: save water regards it is free or not. membazir itu kan amalan syaitonn :)

    https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDVaZTNmR2RPTUJ1WjNCX1BxOVJBb1E6MQ

    ReplyDelete
  18. kalau tu jiran kau... bukan kau pun org selangor ke.. bil kau berapa ringgit... tapi air free mmg buat org planning supaya bil tak lebih 20 mpadu

    ReplyDelete
  19. Aku pun jimat RM11.40 tiap-tiap bulan. Bayar aje 3-4 ringgit sebulan. Banyak perkara baik berlaku especially kat Penang tapi berita tak pernah keluar. Kalau salah sikit heboh

    ReplyDelete
  20. pkai air nk tapi xnk bayar...mcm mn kereajaan nk dapat duit nk baiki prasarana yg ader.. klu xder sesiapa nk membantu mcm mn malaysiank maju... kenapa semua penting kan diri sendiri...

    ReplyDelete
  21. Kerajaan mesti tolong Rakyat...macam Bapak dgn Anaknya... Bapak Tolong Anak.... Takkan kite ni yang kene tolong langsai utang negara 300 lbh billion.... depa dok rumah mewah...mkn lazat2...air free,kerete free,perempuna pn free.hihihihi

    ReplyDelete
  22. Saya punya dah setahun lebih x pernah bayar...sbb bil bulan cuma 60 sen, -60, 20, 1.00, -70 sen dsbgya...mmg jelas siapa yg berbakti dan siapa yg menyakiti rakyat skrg...

    ReplyDelete
  23. memanglah...lu orang guna air tuk melancap jer...memanglah bil tu negatif...tah-tah lu orang modified meter..stail mat indon curi air....pegi dah....pusat pelacur bertambah lu orang x nampak ker oooi bangsat...

    ReplyDelete
  24. mmgla bapak kena tolong anak..tp klu dh anak berkahwin n beranak pinak xkan bapak juga yg nk kena tanggung????lu pikir la sendiri...klu semua rakyat berfikiran mcmni mmg kerajaan akan bungkus kalau dh semua nk free....jgn jadi rakyat yg tidak tahu bersyukur...x semua yg kerajaan buat semuanya salah...renung2kanlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba lu pikir la sendiri...., selama ini mana ada air dapat diskaun. Air adalah keperluan asas yang WAJIB disediakan oleh kerajaan, kerana air untuk kehidupan seharian.

      Delete
    2. kerajaan bungkus berbakti pada rakyat?mentaliti BN - mana nak dapat hasil kalau bukan dari rakyat?btol x?sume rakyat kena tanggung..hasil bumi banyak, negara bebas bencana pakej tarik sume peniaga, tu pun takley pikir ke? asyk rakyat je nak kena bagi hasil, kete caj tax mahal2 ye la bagi support buatan tempatn, rkyat jgk!!

      Delete
  25. syukur alhamdulillah kerajaan selangor memang berjiwa rakyat.cuma pengikut AMENO TOTOK jer yg menidakkanny. mereka masis lagi berfikiran FIUDAL. BERFIKIR masih dalam kotak. cuba buat kajian sikit zaman 54 tahun AMENO memerintah..yg kita tahu Khir toyo bertambah kaya, zakaria rumah macam istana..dan macam2 lagi diperingkat negeri. kalau di prsekutuan....haha kroni sapu habis..duit petronas..dan paling ketara sekarang duit lembu pun nak sapu...yg kaya bertambah kaya..yg miskin bertambah miskin. kami rakyat marhaen bukan mengada2 nak mintak itu dan ini..kami faham kalau kerajaan tak da duit kita faham. amacam bila orng lain memerintah boleh jimat duit dan menolong rakyat kita mesti respect sebab dia tak rasuah dan salah guna kuasa sebab tu dia boleh bantu rakyat.

    SILENT MAJORITI SUPPORT ABU.

    ReplyDelete
  26. just nak kongsi... dari menyewa apartmen dan kini di rumah teres saya tak perlu membayar bil air sejak 2 thn lebih... bil rm0 kdg2 minus... maaf cakap dulu2 lewat 2 bil je trus potong charg rm50 sambung smula. terima kasih kerajaan Selangor...

    ReplyDelete
  27. Saudara-saudara dan Saudari-saudari Yang Di Hormati
    Bahawa MCA Gombak pegurusi YIP KUM FOOK dan anaknya Yip Jiun Hann (Permuda MCA Gombak) bukan sahaja menggunakan kuasanya menghisap wang KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. Tetapi lebih dahsyat, ialah menipu wanita-wanita dan merosakan keluarga orang lain. Mereka sebenar-benarnya orang yang jahat dan tak bermoral

    Saya mengemukakan kesal yang benar ini, tujuan ialah harap orang ramai, khasnya wanita dapat mengambil perhatian supaya jangan terjerat oleh manis-manis mulutnya akhir akan meninpa kerugian dan kesakitan yang besar

    马华公会鹅唛區会主席叶金福律师与马华公会鹅唛區会叶君瀚青年圑長, 不但无耻的利用KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia.宗教之名捞取权和私利之外, 叧一大罪悪是, 他们仗着权势, 甜言蜜語, 誘骗良家少女, 骗财骗色, 三妻四妾, 破坏别人的家庭. 父子两人, 无悪不做, 实是大色狼, 大老千,缺德的败娄.

    今天我把实事公告大家, 是希望公众, 特别是良家少女, 要多多小心, 提防这一娄假面具的佛教徒, 以免一失足成千古恨.

    Brother And Sister Of the respectfully
    That YIP KUM FOOK, MCA Gombak chairman and his son Yip Jiun Hann (Youth MCA Gombak) they are not only used of power to suck Temple’s money of SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. But far worse, they are cheating women and make people family broken. They truly wicked and immoral

    Bring forward. I regret that this is true, the purpose is to hope for public, and especially women take care not to be trapped by the end of sweet mouth will override of great loss and pain

    ReplyDelete
  28. YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK CHAIRMAN) MAKES BUDDHIST & MCA SHAMEFUL!


    敬爱的马来亚佛总理事先生Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia佛寺理事先生以及佛教信徒.

    自从Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)当任主席, 有预谋的迫走本地和尚(吉兰丹), 而遠聘缅甸和尚, 当任主持之后Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong 52100 Kuala Lumpur, Malaysia(暹廟)就一直发生种种的是是非非, 以引起方民間議論纷纷.

    其因是Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)所领导的理事会, 勾结外耒的缅甸和尚, 以啇業経营, 不依佛法的精神办事, 只借宗教之名捞取权和私利所引起………. 最近又自行一套商业手法, 规定任和人, 若想出家当和尚修道者, 必先供给RM400大元, 否则免谈. 這种啇業手法, 已引起广大的信徒愤怒而不满.

    Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple (暹廟)是佛总之联会, 而身佛堂之主席Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)不以佛陀的教誨, 修心養性, 却反其道而行, 接着权势, 无悪不做, 三妻四妾, 骗财骗色, 破坏別人的家庭.....现在他的排聞满天飞, 不但给佛寺帶耒不好的名声, 也間接的耻辱佛教信仰者.

    所从我们祈望马来亚佛总与Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia理事同仁, 给以关注, 共創義举, 维护佛法

    此致, 并
    祝安康, 工作愉快.

    ReplyDelete
  29. bil air free... bil lain naik. sebab tu depa juai harta yg dulu BN beli. UNISEL pun terkorban... hmmm

    ReplyDelete
  30. MINTAK SHARE UNTUK TEMAN2 DI NEGERI LAIN...HARAP DI IZIN KAN SEBAB DAH SHARE PON HEHEHE...

    ReplyDelete
  31. Asalkan Bukan Cap Dacing(ABCD) Aman Malaysia(atau apa-apa negara) nampak tak berguna. Setiap ejen Israel di negara Islam mesti dihapuskan. Hapuskan ejen Israel di Malaysia iaitu Barisan Nasional....sebelum terlambat dan banyak lagi nyawa melayang.

    ReplyDelete
  32. takkan tunjuk 1 bil je .. x de contoh bil rumah yg lain ke .. kalau 1 bil ni bole pengaruh minda korang . memang bodoh le korang ni ..

    ReplyDelete
  33. da pkai byr je la.. byk bunyik plak..knp nk jatuhkn s'sama mlayu ntah.. drpd korg dok brhimpun doa nk jatuhkn bgsa sndri,nk cri aib org.. inilah sbb knp kte susah nk maju..

    ReplyDelete
  34. negara susah nak maju sebab rasuah sana sini...tiris sana sini...kerajaan bukan bagi free 100%.. cuma 20 m3 je..daripada bayar bil air+angin baik dapat rebat lg best!

    ReplyDelete
  35. bukan isu sesama melayu bro! isunya siapapun yg tindas dan ambil kesempatan terhadap rakyat mesti dijatuhkan!

    ReplyDelete
  36. ermmm...bodoh je..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive