Rujukan Maklumat

PENYOKONG BN BUAT PROVOK JATUH MOTOR, DIBANTU UNIT AMAL

Wednesday, 13 July 2011

BUKTI UMNO DERHAKA KEPADA RAJA-RAJA MELAYU....


13 July 2011 :

Hari ni bila aku bukak pintu rumah jer.. ntah kenapa aku terasa mcm nak tulis pasal derhakakanya umno pada sultan2 melayu... mungkin kerana nk menjawab pasal tuduhan BERSIH derhaka kepada agung yg dituduh2 dan difitnahkan oleh UMNO waktu BERSIH ari tu kot...

Aku idak ler nak cerita banyak pasal kes ni,lagi pun mungkin korang ada yg dah lupa kot... tapi korang jangan lupa yang kerap derhaka pada raja2 melayu ni adalah UMNO tu sendiri...


Korang ingat tak kes usul  Fasal 38 (4) Perlembagaan Persekutuan untuk MENGHAPUSKAN imuniti raja-raja Melayu pada tahun 1993???
UMNO  mengemukakan usul khas di Parlimen pada 10 Disember 1993  untuk membuat pindaan terhadap Perkara 181 [2] bagi menghapuskan imuniti Raja-raja Melayu dalam krisis Perlembagaan pada tahun 1993..
UMNO menjunjung raja2 melayu ker??... UMNO tak derhaka ker...??
ngeh..ngeh..ngeh..

Sultan Pahang merupakan Raja Melayu yang pertama yang dibicarakan di Mahkamah Khas ditubuhkan khas mengikut Perlembagaan yang dipinda itu oleh seorang wanita warga Negara Singapura berkaitan dengan isu pembalakan di Pahang...

UMNO juga menunjukkan tidak hormatnye kepada sultan2 melayu apabila beberapa menteri kabinet mendesak didedahkan skandal pemilikan harta raja-raja. Antaranya membabitkan pemberian konsesi balak ribuan hektar kepada raja tertentu. Didedahkan juga bahawa tiap-tiap sultan telah ditawarkan 100,000 unit saham Telekom dan berbagai lagi.

yang lebih buatkan aku menyampah pada UMNO adalah mereka menggunakan tv menyiarkan Filem-filem Melayu lama pula yang cuba menggmbarkan pada rakyat tentang kezaliman dan kebodohan raja-raja Melayu...
cerita2 yang sedemikian kerap pula diulang siarkan di tv..
macam cipan jer UMNO ni...

Adakah UMNO tidak derhaka apabila Datuk Seri Shahidan Kassim beriya-iya mendedahkan keburukan keluarga Sultan Johor  dalam media yang sepatutnya pendedahan dibuat dalam ruang "dalaman" atau yang lebih "tertutup" mengenai  23 kes penganiayaan ke atas rakyat jelata semenjak dari tahun 1972. Semua Sultan didedahkan keburukkan mereka.

Tidakkah UMNO DERHAKA apabila pada 29 April 1993 Tan Sri Annuar Musa dan Datuk Ibrahim Ali menabal Tengku Ibrahim Indra Petra di Ketereh dalam majlis anjuran Yayasan Kemiskinan Kelantan yang dipengerusikan Annuar bagi mengantikan Sultan Ismail Petra oleh kerana menurut mereka Sultan itu bukan waris yang sah.... 

Tidakkah UMNO DERHAKA apabila Program Semarak di Lubok Jong, Pasir Mas mencetuskan perarakan yang dipimpin Tan Sri Mohamed Yaacob ke istana menyerah memorandum mendesak Sultan Kelantan turun takhta.


Jadi UMNO tak DERHAKA ker....? ngeh..ngeh..ngeh..... :)

PAKATAN RAKYAT MENJUNJUNG KE BAWAH DULI TUANKU SULTAN-SULTAN MELAYU..

1 comment:

 1. SELAMAT MALAYSIA
  Ketua Pemuda Gombak MCA Yip Jiun Hann
  “U” Punya Bapa YIP KUM FOOK melakukan hal jahat, tipu wang orang, tipu WANITA, merosakan keluarga orang lain, makan duit Tokong………….telah membangkitkan orang ramai naik marah.
  “U” sepatut menasihat Bapa berkelakuan baik tetapi dengan dukacita sebaliknya “U” membangkitkan nama pemimpin Negara kita PM Najib Tun Razak dan Ketua MCA Dr chua Soi Lek pun bersama kelakuan mengapa orangramai tidak menyoalkan?
  “U” memang kurang ajar, sebagai seorang ketua pemimpin Pemuda MCA Gombak sepatutnya menjunjung pemimpin dan hormat Negara, bukan membusukan pemimpin dan menburokkan nama kebaikan Malaysia.
  Sekiranya “U” tak suka Negara Malaysia, lebih baik “U” dan Bapa “U” keluar Negera ini.
  Kita harap pemimpin kita mengambil tindakan kepada dia. Supaya nama kebaikan Malaysia dapat di pertahankan.
  Sekian, Terima Kasih.
  YANG BENAR,
  RAKYAT YANG SAYANGI MALAYSIA
  GOMBAK, SELANGOR

  SAVE MALAYSIA
  MCA Youth chief Gombak Yip Jiun Hann
  "U" Your father YIP KUM FOOK do evil, cheated money, deceit WOMEN, family confuses others, eat Temple money ............. Temple crowd are very angry.
  "U" should advise your father to do good things but with sadly "U" try to put bad name of our PM Najib Tun Razak and MCA chief Dr Chua Soi Lek , why people did not question it?
  "U" was rude, as head of MCA Youth leader should honour and respect our leaders, not try to destroy our leaders and make bad name of Malaysia.
  If "U" does not like Malaysia, the better "U" and your father can out of this Country.
  We expect our leaders to take action on him. So that the good name of Malaysia can be defended.

  Thank you,
  THE TRULY,
  People Who Love Malaysia
  Gombak

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive